Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

336. APEX Arena - Meet the Challengers: Movsar Shtyrkov

SopriShina

Rekomendowane odpowiedzi

image.png.e7fffa8544d681823696d4115a54f790.png

Written by Silvio Tavares - Daily Globe 14/03/2025

Gala oraz zawody APEX Atheltic Arena & Fighting Championship zbliża się z każdym dniem wielkimi krokami. Emocje zaczynają buzować i w fanach i zawodnikach. Szczególnie tych drugich, bo to ich zmagania będziemy już wkrótce śledzić na deskach areny. Co jednak gdy dalej nie wiesz, komu kibicować? Bez obaw. Rozpoczynamy od dziś przedstawianie wam sylwetek pretendentów do zbliżających się zawodów. Przybliżymy wam ich historię, przemyślenia i ciekawski, których nie dowiecie się nigdzie indziej. Serię poznawania zawodników zaczynamy od jednego z cięższych. Samego Movsara Shtyrkova, który udzielił nam wywiadu, który zamieszczamy poniżej: 

Silvio Tavares: Witam Państwa serdecznie w tą spokojną noc. Wiem, że jest już późno, ale to właśnie o takiej.. y.. porze najlepiej słucha się takich historii, jaką mamy dziś dla Państwa. Ja się nazywam Silvio Tavares, a w studiu dziś goszczę jednego z zawodników APEX Athelic Arena & Fighting Championship! Dla tych co nie mieli jeszcze przyjemności słyszeć, jest to marka i organizator zbliżających się zawodów, w którym na arenie zmierzą się jedni z najsolidniejszych wojowników tej dekady pod okiem samego Paulo Rodriguesa! Dziś macie przyjemność poznać pierwszego z pretendentów - Movsara Shtyrkova

Movsar Shtyrkov: Witajcie wszyscy słuchacze Daily Globe, witam również ciebie Silvio. Bardzo dziękuje za zaproszenie i możliwość tutejszego spotkania z tobą i odpowiedzenia na kilka twoich pytań! 

Silvio Tavares: I my również dziękujemy za możliwość zaspokojenia ciekawski co poniektórych fanów *Zaśmiał się lekko* A więc dla tych może, co nie śledzą zbliżającego się wydarzenia jak i samych zawodników w tym sporcie, może opowiesz coś o sobie dla słuchaczy? Skąd pochodzisz i co cię podkusiło, by walczyć?

Movsar Shtyrkov: Pochodze z Federacji Rosyjskiej, dokładniej z Moskwy - przyleciałem tutaj osiem lat temu jako bardzo młody chłopak - szukających wrażeń i zdobycia swoich "Pięć minut w życiu" Dlatego też wybór padł właśnie na Los Santos mieście słynącym z amerykańskiego snu! Kocham sport, mam z nim styczność... od ósmego roku życia, odkąd rozpocząłem treningi kickboxu w lokalnym klubie sportowym. Również wtedy zaczęła się moja przygoda z bodybuildingiem gdzie swoje pierwsze żelastwa przenosiłem w starej piwnicy w bloku. Momentem zapalnym do walk była chęć poczucia tej adrenaliny, momentu wyżycia się, ponieważ miałem bardzo trudne dzieciństwo, w moim domu nie przelewało się. Nie do końca też byłem grzecznym nastolatkiem! *zarechotał, kaszlnął do mikrofonu* Można powiedzieć sport walki i decyzja robienie tego profesjonalnie, dojrzewała ze mną z każdym dniem!
image.png.2735fb2b1550958db6a404eb971cd8ed.png

Silvio Tavares: Myślę, że jest to coś.. z czym niektórzy z naszych słuchaczy mogliby się.. utożsamić *Odchrząknął* Jak w sumie reagowali twoi rodzice na wieść, że chcesz rozwijać mięśnie i ćwiczyć sztuki walki? Miałeś od rodziny jakieś wsparcie, czy raczej widzieli w tym coś niebezpiecznego i martwiącego?

Movsar Shtyrkov: Moja mama bardzo nienawidzi jakiejkolwiek przemocy, najchętniej nie chciałaby mnie oglądać na nadchodzącej gali - mimo to bardzo mnie wspiera i z tego miejsca chciałbym powiedzieć, że bardzo Cię kocham mamo i się nie martw! Wyjdę z tej walki bez ani jednego siniaka. A ty Travolta szykuj się na nokaut w pierwszej rundzie, jestem w doskonałej formie! Co do taty, on mnie najbardziej motywował, również trenuje mieszane sztuki walki - bardziej hobbystycznie. Dlatego liczy na mnie, również Cię bardzo kocham tato i pamiętaj nie zawiodę Cię w octagonie!

Silvio Tavares: To.. bardzo wzruszające, co powiedziałeś *Powiedział to ze słyszalnie zadowolonym tonem głosu* Pozdrawiamy serdecznie rodziców tego zawodnika, który udowadnia, że pasja do sportów przemocy może iść w parze z miłością! *Zaklaskał* W sumie pewnie wielu chciałoby móc osiągnąć taką siłę i odwagę do walki jak ty. Każdy pewnie słyszał, że body building i walka na ringu to przede wszystkim siła woli i siła mentalna. Zgadzasz się z tym? Jakie były dla ciebie najtrudniejsze momenty i przeszkody, gdy miałeś swoje pierwsze walki?

Movsar Shtyrkov: Przede wszystkim dyscyplina i systematyczność zrobią z ciebie potwora! Powtarzam to każdej osobie która zaczyna z budowanie ciała i sportami walki. Dużo było najtrudniejszych momentów i przeszkód, takich jak kontuzje, budżet finansowy na sprzęt do walk, większość swoich walk odbyłem na ulicy przez co mało co nie zginąłem *chrząknął* Nóż dosłownie minął dwa centymetry od mojej lewej piersi, przecinając skórę.

Silvio Tavares: Uuu, domyślam się, że ktoś chciał... uniemożliwić ci wygraną. *Zrobił chwilę ciszy* A-Ale najważniejsze, że wyszedłeś z tego i pokazałaś, że nie tak łatwo da się ciebie zniechęcić do twojej pasji. Jak już jesteśmy na walkach to nie bez powodu nazywa się to sztukami walki, prawda? To sztuka, a sztuka pozwala wyrazić siebie. Powiedz zatem jaki jest twój styl walki? Wolisz być Strikerem, który uderza w stójce? A może specjalizujesz się w chwytach i powalaniu przeciwników? Czy może walka w parterze to twój najlepszy moment?

Movsar Shtyrkov: Tylko i wyłącznie w stójce, lubię bliski kontakt z przeciwnikiem, częstych wymian bez żadnego kalkulowania z obu stron, tak naprawdę przy takiej wadze każdy cios może być zabójczy. Chce dać widzom walkę bez miękkiej gry. Nie lubię schodzić do zapasów, uważam to za mniej atrakcyjne. Zdecydowanie z tego miejsca zachęcam każdego fana stójki do obejrzenia akurat mojej walki. Co do samego mojego przeciwnika liczę - że damy dobre show.

Silvio Tavares: W takim razie dla każdego kto lubi mocne i silne ciosy oraz szybką pracę nóg, nie przegapcie żadnej walki Movsara! Myślę, że to byłoby już niemal wszystko na dziś. Zostało ostatnie pytanie. Chcesz coś powiedzieć od siebie? Coś dodać? Przekazać słuchaczom coś co powinni usłyszeć lub wiedzieć?

Movsar Shtyrkov: Że mistrz wagi ciężkiej zbliża się wielkimi krokami, a ty Travolta szykuj się na szybki nokaut i upokorzenie przez debiutanta! Chciałbym również podziękować dla wszystkich którzy mnie wspierają i kibicują na nadchodzącej gali nie wiecie jak dla mnie to wiele znaczy i dodaje mi motywacji również tobie dziękuje Silvio za rozmowę, mam nadzieje - że to nie ostatni raz w tym studio w takim wydaniu! 

Silvio Tavares: Jak wygrasz to na pewno znów będzie okazja do wywiadu. To tyle na dziś drodzy Państwo. Mam nadzieję, że poznaliście lepiej sylwetkę Movsara Shtyrkova. Śledźcie nas jednak, bo już wkrótce poznacie kolejnych pretendentów w APEX Athletic Arena & Fighting Championship! Do usłyszenia!

image.png.4259985aea957fc7232a21b9dcac15dc.png

Edytowane przez SopriShina