Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Los Angeles Times (Sacramento Kidnappers)

Bosman

Rekomendowane odpowiedzi

tTj0xXu.png

Na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy, w Sacramento CA. Doszło do aż trzech zaginięć nastolatków w wieku 14-17 (lat). Kiedy Departament policji rozłożył ręce, powtarzające się zaginięcia ustąpiły ale w niewyjaśniony sposób, zgroza powróciła - tym razem w Los Angeles. Ostatnie trzy tygodnie okazały się być horrorem rozgrywającym się na żywo dla grupy rodziców których dzieci nie wróciły do domów. Na podstawie zebranych analiz, od momentu głośnego zaginięcia Muse Senky (15) które miało miejsce na początku kwietnia, do teraz policja poszukuje aż sześcioro nastolatków w obrębie Orange County, CA. Burmistrz oczekuje konkretnych rezultatów, odpowiadając na zadane pytania podczas konferencji prasowej w siedzibie LAPD.

spolysw.pngLAPD. Kiedy sprawa staje się medialna z gotowymi odpowiedziami stają detektywi z Wydziału Zabójstw i Rabunków u boku Prokuratora Generalnego. "Wiemy, że odpowiedzialnymi za zniknięcie dzieciaków z Sacramento i Los Angeles są porywacze którzy przemieszczają się z miasta do miasta bo to nie niesie za sobą żadnych schematycznych motywów. Kiedy działamy bezcelowo? nie dzielimy się z resztą świata planami. Kiedy porywacze nie mają planu, Bóg wie jaki będzie ich kolejny krok" komentuje Robert Hanna. Miasto zachodzi w głowie i reporterzy próbują ciągnąć za język wyznaczoną grupę specjalną która bada sprawę do odsłonięcia kart odnośnie tej konkretnej teczki. Przez okrągłą godzinę forsowania pytań w zakresie wiązania wątków, jeden z pytających otrzymuje niepełną ale wystarczalną odpowiedź od drugiego detektywa. "Porównaliśmy oba schematy zaginięć, te z Sacramento wpasowują się do tych z Los Angeles. Całą otoczkę niewyjaśnionych powrotów do domu zamykają zeznania jednej z nauczycielek która staje się naocznym świadkiem w sprawie. Widziała na własne oczy dwóch tęgich mężczyzn którzy w brutalny sposób porywają Muse Senky w Newport Beach. Wiemy, że obrali za cel złote wybrzeże i tego się trzymamy. Dla dobra śledztwa nie udzielę dalszych odpowiedzi ale kieruje słowa do rodzin które opłakują swoje straty. Mamy ich w garści, chcemy tylko mieć pewność, że nasze dzieciaki nie mają nawet zadrapań." wypowiada się Detektyw Caparzo.

Prokurat Generalny George Cattoni daje publiczne słowo, że za jego kadencji nie dojdzie w tej sprawie do pomyłek i ewentualnych wpadek. Uprzedza widownie, że osobiście pracuje w terenie razem z grupą detektywów z Skidrow, Hollywood w celu schwytania sprawców. 

Echo porwań z Orange County odbija się w Newport Beach, gdzie samotny ojciec zaginionego chłopca próbuje odszukać swojego syna na własną rękę. Podczas niedzielnego spaceru, niosąc slogan informacyjny "Where is Muse?" odpowiedział na moje pytanie gdzie zapytałem czy oczekuje powrotu swojego dziecka. "Nie daje za przegraną, wiem, że żyjemy w cywilizowanym świecie a te miasto już po prostu takie jest. Widzieliśmy tutaj różne rzeczy ale te dzieciaki nie stanowią dla obcych żadnej wartości. Dla mnie to całe życie i mam nadzieje, że Muse mnie teraz słyszy i mocno w to wierze, że wróci jeszcze dziś wieczorem.".

VEh2Iy8.png