Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[CC] [16/11/2025] Disean Bowdy (plaintiff) v. Gruppe Sechs (defendant)

iambunnyb

Rekomendowane odpowiedzi

**Wstał i skinął do Sędziego**

Dziękuję Wysoki Sądzie. Z zaciekawieniem wysłuchałem tej próby tyrady świadka w wykonaniu ma'am Fabrizi. **Spojrzał na pełnomocniczkę strony przeciwnej** Doprawdy... Musiałem sprawdzić w aktach, czy rzeczywiście na ławie oskarżonych siedzi mój Klient... Pragnąłbym zaznaczyć, że adresatem pozwu jest Gruppe Sechs i to ich działania powinny być tematem zadawanych pytań.**Spojrzał na Sędziego**  Wysoki Sądzie, w związku ze sformułowanymi pytaniami przez pełnomocnika Powoda, proszę o możliwość zadania kilku pytań Powodowi... @puvtxr

Wracając jednak do świadka..**Wrócił wzrokiem do świadka**. Panie Roxterhood, skoro mamy potwierdzone, że Pan zgłosił komunikat o wtargnięciu z bronią palną... Jaką rolę odegrało w tym zdarzeniu Gruppe Sechs?  

@San

Edytowane przez reglan97

42 minuty temu, San napisał:

**Jacob odpowiedział**

Agresją werbalną tudzież powiedział iż powiesi mnie za radio, pozwolę sobie nie cytować niecenzuralnych słów na sali których to użył.

@reglan97

**Sędzia kiwnął głową do świadka i rzekł do niego:**

- Ludzie przeklinają, jesteśmy tego świadomi. Proszę odpowiedzieć na pytanie dokładnie, nawet jeśli wymaga to powtórzenia przekleństw. 

@San

Dziękuję, Panie Roxterhood. **Skinął do świadka i przeniósł wzrok na pełnomocnika Powoda, następnie na Sędziego** Grożenie powieszeniem za radyjko jest chyba jasną przesłanką, że Powód mógł stanowić zagrożenie dla osób przebywających na wydarzeniu, co z kilkukrotnym opuszczeniem i wejściem na teren imprezy dało ochronie uzasadnione podejrzenie możliwości wniesienia broni na teren tejże imprezy. Łatwo się domyślić, jak skończyłaby się wykonana groźba Powoda... Mam jeszcze jedno pytanie do świadka. Czy agencja ochrony, którą Pan prowadzi posiada uniformy z jasno i widocznie oznaczonym logiem Państwa firmy?

@San

**Fabrizi wstała bez pośpiechu. Spojrzała na sędziego mówiąc:**

Sprzeciw, Wysoki Sądzie.

Argumentacja pełnomocnika Pozwanego pomija kluczową chronologię zdarzeń. Komunikat "wtargnięcie, palna" został nadany zanim padły jakiekolwiek słowa, które strona przeciwna próbuje dziś przedstawiać jako uzasadnienie rzekomego zagrożenia. Ochrona najpierw ogłosiła podejrzenie broni palnej bez podstaw, a dopiero później doszło do eskalacji słownej. Próba odwrócenia tej kolejności ma na celu stworzenie nieistniejącego uzasadnienia dla zgłoszenia. Proszę o nieuwzględnianie tej argumentacji.

@puvtxr

Lori i Michigoon lubią to

**Sędzia wysłuchał obu stron, następnie wydał osąd:**

- Nagrania o które sama ma'am wnioskowała pokazują kolejność zdarzeń doskonale. Sprzeciw oddalam. Mister Roxterhood, proszę odpowiedzieć na pytanie. 

@San

@iambunnyb @reglan97

Edytowane przez puvtxr
Lirogon, KirbY. i reglan97 lubią to

Dziękuję. **skinął **  Umundurowanie Bobcat Security jest wyróżniające się i odpowiednio oznaczone. Prawda ma'am Fabrizi ? **Uśmiechnął się do prawniczki ** Nie mam więcej pytań do świadka. **Spojrzał na Sędziego, skinął do niego i zajął miejsce obok klienta **

@puvtxr

Edytowane przez reglan97

**Sędzia pokręcił głową i od razu zwrócił się do Zhong**

- Mister Zhong, ta uwaga była kompletnie niepotrzebna. Proszę zachowywać się w sposób godny tego sądu. Odnosząc się jeszcze do Pana prośby o przesłuchanie powoda - został on zgłoszony na liście świadków, więc będzie Pan miał na to szansę. 

Proszę o wezwanie następnego świadka, ma'am Fabrizi. 

@reglan97 @iambunnyb

**Sędzia pokręcił głową i przemasował dłonią twarz.**

- Ma'am Fabrizi, Tobie też zwracam uwagę. Uszczypliwości naprawdę nie są potrzebne. Jesteśmy na sali sądowej, tak więc zachowujmy się odpowiednio. Mam nadzieję, że nie będę musiał tego powtarzać. 

**Gordon Cleveland został skierowany do miejsca dla świadków i na samym początku musiał złożyć przysięgę mówiącą o tym, że będzie mówić prawdę.**

- Proszę zaczynać. 

@iambunnyb @reglan97 @Lirogon

**Fabrizi przytaknęła na słowa sędziego, zajęła miejsce na mównicy:**

Panie Cleveland, proszę w swoich słowach opisać przebieg interwencji wobec Powoda. Od chwili, gdy otrzymali Państwo zgłoszenie o rzekomej broni palnej, aż do zakończenia czynności.

@Lirogon

Lori i Michigoon lubią to

**Gordon wyprostował się, poprawił swój garnitur, następnie zaczął mówić do mikrofonu spokojnym tonem głosu:**

Dnia 11.08.2025 po godzinie dziesiątej P.M. wpłynęło do Surcom zgłoszenie dotyczące wtargnięcia z bronią palną, na Festival Desertfest. Skierowałem się tam ja. Po dojechaniu na miejsce ninera, ruszyłem w stronę bramek. Przeszedłem przez nie, pikały, następnie podszedłem do Security Officer'a, z tego co pamiętam, był to Officer Bobcat Security - nie jestem pewny. Przedstawiłem się, następnie zapytałem co się dzieje, o co chodzi na miejscu incydentu. Otrzymałem informację, taką jak w zgłoszeniu, że mężczyzna wtargnął na Festival z bronią palną, przeszedł, albo przebiegł przez bramki, które zapiszczały. Dokładnie nie pamiętam. Poprosiłem, aby wskazano mi tą osobę, w tym momencie podszedł Security Officer z Gruppe Sechs. Ruszyliśmy w stronę osoby wskazanej, oraz opisanej przez Officer's. Stała ona pod sceną, Security Officer's chcieli już zacząć działać, ale uniemożliwiłem im tego.. Ponieważ było za duże niebezpieczeństwo. - byli za bardzo narwani - Stanęliśmy na boku, wskazali mi dokładnie, czy aby na pewno jest to ta osoba. W tym momencie zaktualizowałem incydent do Surcom'a, oraz wezwałem na miejsce dwie jednostki wsparcia. Kazałem Officer's Bobcat Security, oraz Gruppe Sechs, aby mnie ubezpieczali, i na razie nie podchodzili do tej osoby. Sam ruszyłem w stronę Powoda, który stał pod sceną, i bawił się - jak to na koncertach jest.. Finalnie przedstawiłem się mu, oraz poprosiłem, aby przeszedł na bok, ponieważ było za głośno. Za pierwszym razem nie usłyszał mnie, więc powtórzyłem swoją prośbę, którą finalnie usłyszał. Udaliśmy się na bok, a w międzyczasie ochrona porzuciła wspieranie mnie, i ruszyła w stronę sceny, ponieważ wtargnął ktoś na nią - mało istotne. Przedstawiłem Powodowi co się dzieje, czemu został zatrzymany przeze mnie. Był zdziwiony, myślał, że pomyliłem go z kimś innym. Poprosiłem, abyśmy podeszli do mojego wozu - w tym czasie na miejscu zjawiła się jednostka wsparcia, był to Peace Officer Malcolm Uberwright - było zbyt duże niebezpieczeństwo, aby taka osoba przebywała z bronią palną na terenie, gdzie jest mnóstwo osób. Cały czas mieliśmy pod uwagą najgorszy scenariusz, czyli że posiada przy sobie broń palną. Na początku nie wykonywał naszych poleceń, trzy razy upominałem Powoda, aby wykonał moje polecenie, ponieważ jest zatrzymany. Niestety ignorował mnie, wykrzykiwał, za co jest aresztowany, tłumaczyłem mu, że jest na tą chwile ZATRZYMANY. Zadzwonił nawet na nine-one-one, i zgłosił, że "jakieś przebierańce" chcą mnie porwać, coś w tym stylu.. - już nie pamiętam dokładnie. Finalnie przez brak wykonania polecenia Officera Pokoju, wraz z Malcolm'em, złapaliśmy Powoda za ręce, i ruszyliśmy w stronę mojego wozu. Pod moim wozem puściliśmy Powoda, zapytałem się ponownie, czy na pewno nie posiada żadnych niebezpiecznych przedmiotów - ten potwierdził, że nie posiada. Założyłem nitryle, następnie skułem Powoda - dla swojego bezpieczeństwa - wykonałem Pat-Down, który nie wykazał nic dziwnego. Nie wyczułem żadnego niebezpiecznego przedmiotu. Poprosiłem mężczyznę, aby podał mi swoje ID, ten je wręczył. Sprawdziłem Powoda w MDC, również nie miał aktywnego BOLO, nic co by zwróciło moją uwagę. Powód został puszczony wolno, oraz przeprosiłem go za zaistniałą sytuacje, lecz tak poważnego wezwania nie mogłem zlekceważyć. Gdy skończyliśmy swoje działania zjawił się Sheriff's Departament, odesłałem ich ze sceny - na miejscu było wystarczająco jednostek. 

@iambunnyb

Michigoon i Evemek lubią to

😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin