Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[21.02.2022] SAS Masters of The Cage: Reportaż z aktualnym mistrzem wagi ciężkiej, Michaelem Domino.

Vesa

Rekomendowane odpowiedzi

**Wyszukując informacji sportowych na temat Violent Fighting Federation, można natrafić na stronę "Masters of The Cage" na stronie głównej można przeczytać artykuł za darmo klikając na niego. Obok znajduje się również szansa na wsparcie strony przelewem z dowolnie wpisaną kwotą.**

cooltext404412150730419.png

Masters of The Cage: Reportaż z aktualnym mistrzem wagi ciężkiej, Michaelem Domino.

Nie z przypadku strona nazywa się Masters of The Cage. Jeszcze jak mieszkałem w San Fierro, miałem możliwość obserwowania poczynań zawodników, którzy z amatorów wskoczyli na poziom profesjonalistów. Poczynania i sukcesy sportowe takich zawodników, jak ci, którym udzielałem treningi kick-boxingu w San Fierro, aż po takich zawodowców oktagonu, jak Tomas Domino, Raul Reyes, Ronnie West, czy też Vespers Andromeda, nie zapominając również o innych zawodnikach, takich jak Paulo Rodrigues, Raymond Mallboro, Michael Domino, Felipe Sanchez, Kieran Diaz oraz innych. My dzisiaj skupmy się na teraźniejszości, a co za tym idzie na ostatniej odsłonie Violent Fighting Federation 9, oraz pojedynku gladiatorów wagi ciężkiej. Tak, mowa o głównym pojedynku, który odbył się dnia 13.02.2022. To właśnie tego dnia, Michael Domino podjął walkę o pas wagi ciężkiej z Raulem Reyesem. Tego dnia, z oktagonu zwycięsko wyszedł Michael Domino, poprzez decyzję sędziowską. Walka była pełna emocji, będąc również jedną z najdłużej wyczekiwanych walk przez fanów Michaela, jak i Raula. Tak też Michael stał się nowym mistrzem wagi ciężkiej, ale jak długo nim zostanie? Tego nie wiemy, zapewne jest wielu zawodników, którzy chcą zmierzyć się właśnie z nim o pas, ale co sądzi o tym sam Michael Domino? Dowiedzcie się w reportażu, dostępnym w wersji audio poniżej.

**Klikając guzik "I>" można włączyć reportaż audio, można go również spauzować klikając "II" bądź zakończyć przed klikając ikonkę czerwonego kwadratu. W reportażu można usłyszeć głos reportera oraz Michaela Domino**

Cytat

Thomas Nosefield mówi: Witam, z tej strony Thomas Nosefield, z Masters of The cage. Naszym dzisiejszym aktualnym mistrzem kategorii wagi ciężkiej jest wielki niczym dąb Michael Domino!
Michael Domino mówi: Cześć, cześć.
Thomas Nosefield mówi: Wielki Michaelu jak emocje po walce? Dalej mocno nabuzowany wygraną z odwiecznym rywalem o pas Raulem Reyesem?
Michael Domino mówi: Nie szalej, nie jestem tak wielki *zaśmiał się* Wiesz, emocje już dawno opadły. A czy jestem nabuzowany to złe określenie, jestem zły, bo mogłem dać z siebie jeszcze więcej, ale i tak wielki szacunek dla mojego rywala Raula, pokazał klasę i w oktagonie znów pokazaliśmy, jak naprawdę powinny wyglądać walki.
Thomas Nosefield mówi: Tak, tak. Sam widziałem powtórki twoich walk w oktagonie w San Fierro. Wielcy gladiatorzy klatki znowu pokazali się z wyśmienitą walką do końca. Mike, powiedz mi szczerze. Z oka trenera zauważyłem, iż w pierwszej rundzie Raul miał wielką przewagę, zostałeś mocno obity na początkowej rundzie, powiedz może, co się wtedy stało? Utrata skupienia czy może coś innego w tej pierwszej rundzie?
Michael Domino mówi: Wiesz, zaskoczył mnie szybkimi ciosami oraz techniką. Musiałem przywyknąć do jego szybkości i siły.
Thomas Nosefield mówi: Wiadomo, jak już wiemy, wielki Mike nabiera siły z czasem w oktagonie, co można było zauważyć nawet w walce z Felipe Sanchezem w trakcie szybkiego powrotu, i tak też było tutaj. W trzeciej rundzie to ty mocno zaskoczyłeś Raula, powiedz może czy to zasługa trenera w narożniku, który dobrze ci podyktował podejście do rywala, czy może sam wypracowałeś sobie w tym czasie technikę, patrząc na podejścia Raula?
Michael Domino mówi: Po części to zasługa trenera, ale będę z tobą szczerzy, w trakcie walki trzeba myśleć szybko, nie zastanawiałem się zbytnio nad tym, co robię. Wyszło to, co widzieli wszyscy.
Thomas Nosefield mówi: No, no. Zauważyłem, że mocne wymiany ciosów bardzo dobrze poskutkowały w walce i do końca były mocno wyrównane szanse. Słuchaj, jak to było w piątej rundzie. Zauważyłem mocne wymiany między tobą a Raulem, walka do samego końca. Jak to jest wytrzymać w klatce tak długo w waszej kategorii wagowej? Tym bardziej że obaj jesteście do tej pory najdłużej trenującymi zawodnikami.
Michael Domino mówi: Nie jest łatwo wytrzymać tak długo, ale jak wiesz, obaj jesteśmy doświadczonymi zawodnikami. Mamy dobrą kondycję i wytrzymałość na ciosy.
Thomas Nosefield mówi: Mike, tak z prywatnych pytań. Jesteś teraz mistrzem, odczuwasz jakąś większą presję utrzymania pasa mistrzowskiego przy sobie jak najdłużej? Możliwe, że dostałeś teraz lepsze warunki, tego nie wiem. Twoim zdaniem, czy pod względem innych zawodników wagi ciężkiej będzie ci trudniej utrzymać tytuł mistrza jak najdłużej?
Michael Domino mówi: Wiesz, to nie działa tak, że masz pas i musisz czuć presję. Będę dawał z siebie wszystko, aby mieli jak najtrudniej odebrać mi ten pas, chociaż dodam, że jest naprawdę sporo świetnych zawodników. Raczej jakiegoś większego strachu przed nimi nie czuję, zawsze trzeba dawać z siebie wszystko. A co przyniesie los, tego dowiemy się dopiero w oktagonie.
Thomas Nosefield mówi: Może ty nie odczuwasz większego strachu, ale wiesz. Śledziłem jeszcze w San Fierro trochę poczynań Violent Fighting Federation, za czasów jak trenowałem swoich podopiecznych. Zauważyłem, że teraz sam Felipe Sanchez, twój poprzedni rywal posiada więcej skupienia. W ostatniej walce położył mistrza Europy na ziemie w pierwszej rundzie, łamiąc mu szczękę. Nawet sam James ostatnio wraca do formy, z tego, co wiem, przy ujemnym bilansie szybko postawił rywala do pozycji, w której musiał się poddać. Myślisz, że Felipe może być jakimś większym zagrożeniem dla ciebie? A może z czasem James może również tobie utrudnić warunki utrzymania tytułu mistrza?
Michael Domino mówi: Nie wypowiem się na ten temat, zawalczę z każdym. Pamiętaj, że im silniejszy przeciwnik, tym ciekawsza walka dla widzów, nie? Na tym powinny polegać walki.
Thomas Nosefield mówi: Tak. Po prostu chciałem spytać, czy odczuwasz jakąś presje względem innych zawodników wagi ciężkiej. Jak pamiętasz sam Felipe, kiedy walczył z tobą, miał duże prowadzenie z początku. Mniejsza, przejdźmy do takiego pytania. Czy od czasu wygrania z Raulem coś ciekawego się wydarzyło? Jak dobrze wiemy, lubisz sobie dobrze zjeść *zaśmiał się*. Możliwe, że w jakieś restauracji czy też barze dostałeś jakieś burgery na koszt firmy. Zdradzisz nam czy takie coś ciekawego się wydarzyło?
Michael Domino mówi: Zaraz po walce wyjechałem, do mojego domu położonego w Paleto, aby sobie odpocząć od tego całego zgiełku i zamieszania. Wróciłem dopiero kilka dni temu, więc nic ciekawego raczej się nie wydarzyło.
Thomas Nosefield mówi: Ahh, rozumiem. Słuchaj Mike, wiem, że od długiego czasu trenujesz z jednym z najlepszych trenerów Brasilian Ju-Jitsu. Myślisz, że kiedyś pokażesz w oktagonie, to czego nauczył cię trener, tak samo, jak nauczył Jamesa?
Michael Domino mówi: Myślę, że kiedyś to nastąpi. W końcu nie po to z nim trenuje, aby tego nie pokazywać. Jeszcze zobaczysz, że was zadziwię.
Thomas Nosefield mówi: Właśnie czekamy na to Mike, wszyscy czekamy na to. Skoro już jesteś mistrzem, to może kiedyś wraz z twoim bratem Tomasem zrobisz szanse na sparingi z mistrzami w klatce? Może wypowiesz się na ten temat?
Michael Domino mówi: Sparingi z mistrzami? Przecież wystarczy wpaść do naszego klubu. Na każdym treningu sparujemy, oczywiście, jeśli ktoś poprosi, to może z nami potrenować. Nie mamy z tym problemu, w końcu od tego tutaj jesteśmy, aby przekazywać wiedze.
Thomas Nosefield mówi: Rozumiem Mike. Ja ci nie będę zawracać więcej czasu. Ostatnie pytanie, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
Michael Domino mówi: Hmm... Chciałbym pozdrowić cały zespół Domino, mojego trenera BJJ Nate Torresa. Oraz wszystkich moich fanów. Zapewniam was, że to jeszcze nie koniec.
Thomas Nosefield mówi: My również pozdrawiamy zespół Domino oraz Nate Torresa, jak i innych zawodników Violent Fighting Federation oraz fanów. Mówił dla was Thomas Nosefield, Masters of The Cage. A naszym gościem był Wielki Michael Domino.

My przejdźmy jeszcze do kwestii, co ja sądzę o rywalach, którzy mogą wywołać presje na Michaelu, przy kolejnym starciu o pas. Zacznijmy od byłego mistrza, Raula Reyesa. Jest on dość tajemniczą osobą względem widywania jego treningów. Jak do tej pory, nic nie wiadomo jak trenuje, oraz gdzie trenuje, ale w walce z Michaelem potrafił nas zaskoczyć mocnym początkiem i wytrwałością do końca. Jest on jednym z tych rywali, którzy trzymają do końca mocną wytrzymałość na ciosy, i walczą do ostatniego tchu. Kolejną osobą, która może przynieść Michaelowi problemów, jest Felipe Sanchez, znany nam również jako BoneCrusher. Od ostatniego potknięcia w walce z Michaelem, widocznie poprawił się pod względem skupienia oraz technicznego podejścia, można było to zaobserwować w jego ostatnich walkach, gdzie ostatnim razem pokonał mistrza Europy w pierwszej rundzie, mocno go nokautując. Jak na ten moment są to dwaj zawodnicy, którzy poziomem mają najbliżej do Michaela, ale nie zapominajmy od Martinie Lease i Jamesie Thomsonie, w ostatniej walce mogliśmy zauważyć, że właśnie James Thomson przerwał swoją złą passę, zwyciężając poprzez poddanie się rywala. Możliwe, że w przyszłości, może on dorównać poziomem innym zawodnikom wagi ciężkiej, ale tego przekonamy się już niebawem. Tym akcentem kończymy ten artykuł, życzę powodzenia każdemu zawodnikowi sztuk walk i pokazanie swojej najlepszej strony na kolejnej odsłonie Violent Fighting Federation.

Thomas Nosefield.

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Thomas Nosefield

Numer konta postaci: 1819093954

Przynależność: Masters of The Cage

Imię i nazwisko menadżera (jeśli posiadasz): brak

Numer konta menadżera: brak

Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków, np. 10% zysków trafia do menadżera): brak

Cytat

- Zapowiedź artykułu z Michaelem Domino

- Stworzenie dwóch poprzednich artykułów z Felipe Sanchezem oraz Jamesem Thomsonem

- Publiczna informacja na LI Thomasa Nosefielda która zachęca do przeczytania artykułu, podając zarówno link do artykułu.

Edytowane przez Vesior

Znienawidzony przez społeczność od 2021 roku.