Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

007. McGuire and Foster Limited Company - wschodząca marka prestiżowej whisky w Los Santos. Czy dobrej jakości trunki mogą być produkowane w San Andreas?

Djabeu

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

BY ETHAN JASON | 28.05.2022

Logo-kon3.png.729d5a455c37b26bdc7e1ff60631f0cc.png

McGuire and Foster Limited Company - to nowo założona firma stworzona przez grupę przyjaciół Finna McGuire i Jamesa Fostera, którzy wykupili prawa własności do destylarni znajdującej się na ulicy Popular, w dzielnicy La Mesa. W swojej ofercie posiadają dosyć bogaty wybór whisky - od szkockiej, po irlandzką aż kończąc na amerykańskiej. Jednak skąd pomysł na własną destylarnie? I dlaczego to akurat ich produkt powinien stać w waszym barze, zapytaliśmy jednego z właścicieli Jamesa Fostera.

sngine_e5f65cb824e8e83334c8e777d68f1000.jpgEthan Jason: Powiedz mi James, skąd ten pomysł na destylarnie? Uważasz, że nie ma dobrego trunku w mieście, czy Tobie zabrakło w barku i przy okazji robisz, a resztę sprzedajesz innym?

James Foster: Oh, ciekawe pytanie, nie powiem. Tak naprawdę, na cały pomysł wpadł Finn McGuire. Mój najlepszy przyjaciel z poprzedniej pracy, Irlandczyk i podobnie jak ja - miłośnik dobrej whisky. Po jednym ze spotkań zagadał do mnie, czy nie chciałbym wejść z nim w spółkę, bo znam się co nieco na produkcji trunków no i bum. Jesteśmy w biurze spółki. To on znalazł ogłoszenie w gazecie, to on zorganizował spotkanie z poprzednim właścicielem. Razem napisaliśmy plan, złożyliśmy dokumentację i pracowaliśmy nad poprawkami. Ostatecznie udało nam się zakupić budynek, ale był w stanie tragicznym. Wyłożyliśmy niemałą kwotę na remont, ale jeśli mam być szczery. Było warto.

EJ: Robicie to, aby zarobić czy jednak w tym jest jakiś głębszy sens?

JF: Oj jest, zarobek zawsze stawiałem na drugim miejscu. Pieniądze są, potem znikają... Pasja zostaje na całe życie. Nie wiem jak Finn, ale dla mnie liczy się przede wszystkim edukacja wszystkich chętnych i poszerzanie świadomości o tak dobrym trunku - to moja misja Ethan. Tak jak Ty przyszedłeś dzisiaj na wycieczkę, tak samo zapraszam każdego z osobna. A co do wyrobów - stawiamy na jakość. Nie chcemy popełniać błędów poprzednika - eliminujemy wadliwe partie, beczkujemy starsze roczniki, oraz badamy i dbamy o odpowiedni skład, co przekłada się na smak naszych wyrobów.

budyenk_2.thumb.png.48b911f0f885ec2d4da8edf3d227c1b1.png

EJ: Właśnie miałem się pytać. Jeśli uważacie za wasz wyrób za ten najlepszy, to co tak naprawdę wyróżnia was od całej reszty na rynku, która jest bardzo mocno ustabilizowana?

JF: Przede wszystkim ograniczona liczba naszych wyrobów. Ze względu na niewielkie rozmiary naszej destylarni, a także biorąc pod uwagę dość ograniczony skład pracowniczy, nie jesteśmy w stanie wyprodukować takiej ilości jak większe firmy. Ta wada czyni nas jednak również zaletą. Przez mniejszą produkcję posiadamy większą kontrolę nad składem, użytymi produktami, czasem leżakowania trunków i tym podobne. Mamy czas, by poświęcić więcej uwagi, dla każdej z partii co gwarantuje jakość na rynku.

EJ: Czyli raczej idziecie w dystrybucje w pewien sposób okazjonalną - robiąc z siebie produkt luksusowy dla kolekcjonerów?

JF: I tak i nie. Najpierw musimy rozwinąć pewien aspekt. Posiadamy dwie gamy produktów. Pierwszą z nich jest oferta podstawowa. Towary przystępne cenowo dla wszystkich. W skład tych trunków wchodzą trzy rodzaje whisky - irlandzka, szkocka i amerykańska. Każda z ich produkowana jest w inny sposób, a leżakują u nas od dwóch do trzech lat. Dodatkowo w ofercie podstawowej posiadamy również pochodną whisky amerykańskiej, jaką jest Bourbon. Nie zapominajmy również o czymś do drinków - nasz Dry Gin również jest na liście podstawowej, specjał polecany szczególnie dla kobiet. Posiadamy również gamę premium i jak już wspomniałeś, to właśnie ten rodzaj powinien przypaść do gustu kolekcjonerom. W skład tej oferty będziemy wypuszczać pojedyncze roczniki, starsze z głębszą nutą smakową. Na tę chwilę nie posiadamy ich gotowych do sprzedaży, gdyż każdej takiej partii premium będzie towarzyszyć odpowiednie wydarzenie.

EJ: Okej, więc jeśli posiadacie ofertę podstawową, to do kogo ona trafia? Do kogo chcecie dotrzeć?

JF: Na tę chwilę poszukujemy dystrybutorów w mieście. Jesteśmy firmą lokalną więc i do lokalnych biznesów chcemy dotrzeć. Nasi przedstawiciele handlowi umawiają się na spotkania z właścicielami pubów, klubów, barów - wszystkich chętnych do sprzedaży naszych wyrobów.

EJ: Jeśli miałbyś zaproponować jeden ze swoich produktów, który będzie dostępny na rynku, to co miałoby to być no i kiedy będziemy mogli zobaczyć wasz produkt gotowy, że tak powiem do spożycia?

JF: Oj Ethan, jestem miłośnikiem irlandzkiej whisky, więc ten trunek właśnie wybieram. Delikatny smak, filtracja przez maty bambusowe, leżakowanie w beczkach po francuskim cydrze. To wszystko sprawa, że gama smaków naszej M&F Irish Whisky będzie odpowiednim wyborem dla każdego. A kiedy będą dostępne? Pierwsze partie już czekają spakowane w magazynach. Czekamy wyłącznie na odpowiedź lokalnych właścicieli biznesów. Na pewno będzie informować, do jakich lokali trafią nasze produkty.

keep-calm-and-drink-responsibly-40.jpg

PAMIĘTAJCIE! PIJCIE ODPOWIEDZIALNIE!

buttonselfradio.png

Edytowane przez Djabeu

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin