Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

034. Wywiad z Mae Nidrooke byłą modelką radge agency oraz jej menadżerka Alice Moner z Dreamakers.

Emka

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

BY SOPHIE SCHULZ | 11.07.2022

69YCmjK.pngSophie Schulz: Dobry wieczór Los Santos, z tej strony Sophie Schulz a ze mną w studiu Mae Nidrooke była modelka radge agency, oraz Alice Moner - menadżerka w Dreamakers! Dziękuję wam bardzo za przyjęcie zaproszenia. Jak się dziś czujecie?

Mae Nidrooke: Hej, z tej strony Mae Nidrooke chciałabym podziękować za zaproszenie i przywitać Ciebie oraz wszystkich słuchaczy. Czuje się świetnie, że znajduje się aktualnie tutaj.
Alice Moner: Dobry wieczór Los Santos, dzięki Sophie za takie miłe powitanie i zaproszenie. Ja się czuje dzisiaj doskonale, jest świetnie.

Sophie Schulz: Świetnie to słyszeć z waszych ust po ostatnich wydarzeniach. Mae jak zaczęła się twoja historia jako modelka? Myślałaś już o tym od dziecka czy dopiero w późniejszym etapie swojego życia?

Mae Nidrooke: Wyglądało to u mnie tak, że od dziecka zawsze się pojawiała u mnie myśl zostania modelką na przemian stylistką. Przez pewien czas byłam fryzjerką w salonie a dzięki pomocy przyjaciółki, która osiągnęła już swój sukces, za co jej w tym miejscu chce podziękować - dziękuje Kelly! Dzięki tobie mogę być tutaj.

Sophie Schulz: Czyli można powiedzieć, że ta przygoda zaczęła się już od dziecka... Alice a jak zaczęła się twoja przygoda menadżerska?

Alice Moner: Jak byłam w wieku nastoletnim, założyłam swojego bloga, niestety prowadzenie jego było na tyle męczące, że szybko się poddałam. Wtedy już wiedziałam, że nie uda mi się zrealizować swojego marzenia z przeszłości, którym było, zostanie gwiazdą, wtedy zrodziła się taka myśl, skoro nie zostanę samą gwiazdą to, czemu nie być prawą ręką gwiazd. Tak to wszystko jakoś się zaczęło.

Sophie Schulz: Może opowiecie o tym, w jaki sposób nawiązaliście współpracę między sobą?

Mae Nidrooke: A więc już spieszę z odpowiedzią! Nawiązałyśmy współprace w ten sposób, że znajoma, o której już wcześniej mówiłam, poleciła mi agencje Dreamakers i chcąc się odnaleźć w tym całym świecie gwiazd, postanowiłam skorzystać z ich pomocy i tak moje drogi z Alice się, że sobą skrzyżowały.

Sophie Schulz: Mae chciałaś zostać modelką z pasji czy tylko i wyłącznie w celach zarobkowych?

Mae Nidrooke: Bardziej się skupiam na rozwinięciu swojej pasji, ale Sophie nie ma co ukrywać, że za tą pasją idą też pieniądze, które w tym wszystkim też są ważne.

Sophie Schulz: Wiadomo... jak w każdym biznesie tego typu. W jaki sposób spędzacie swój wolny czas?

Alice Moner: Przy tej pracy często tego wolnego czasu niestety nie ma. Jednak jeśli znajdzie się chwilka, staram się trenować czy czytać książki.

sngine_c26b3f38b5723ba93ede4c0cb7ff6231.pngMae Nidrooke: Natomiast u mnie z wolnym czasem wygląda tak... Jeżeli mam go wystarczająco dużo to często wychodzę na wypady ze znajomymi oraz skupiam się również tak jak Alice na siłowni - która jest u mnie wręcz codzienną aktywność, a jak mam wolną chwilę to pogrywam w domowym zaciszu na gitarze. Często staram się pokazać na moich socialach co w danym dniu robie.

Sophie Schulz: Mae około 3 tygodnie dodałaś post o treści: „BIG PROJECT SOON!!” wypaliło coś z tego, czy to dopiero nastąpi? Możesz zdradzić jakieś szczegóły?

Mae Nidrooke: Cały czas na tym pracujemy wspólnie z Alice, miałyśmy w tym wszystkim małe opóźnienia; które wynikły niestety podczas całej produkcji. Nie chce tym wszystkim nikogo martwić, bo ten projekt jeszcze zostanie zaprezentowany w te wakacje.

Sophie Schulz: No to świetnie w takim razie życzę powodzenia w projekcie, a jak oceniacie radge agency od podszewki oraz czy byliście zadowolone z tej współpracy?

Alice Moner: Nasza współpraca nie trwała na tyle długo, aby wystawiać opinie na temat agencji. Zbyt dużo nie możemy też powiedzieć, ponieważ nadal prowadzimy rozmowy z zarządem radge agency.

Sophie Schulz: Rozumiem... Mae a ty u nich byłaś od 19 czerwca, masz jakąś opinie na ich temat?

Mae Nidrooke: W tej kwestii nie mam nic dodania na temat radge agency.. Zgadzam się pełni z tym, co teraz powiedziała Alice i też nie miałam sporej ilości czasu, żeby wyrobić odpowiednią opinię na ich temat.

Sophie Schulz: Zostaliście wczoraj skreślone ze wszystkich list radge agency, jak się o tym dowiedzieliście poprzez ten post na lifeinvaderze czy podpisaliście stosowne dokumenty?

Alice Moner: Sam post od radge został wystosowany po spotkaniu, na którym się nie dogadaliśmy w niektórych kwestiach. Tak jak już wspominałam, trwają rozmowy z zarządem radge, do czego podczas rozmów dojdziemy, tego jeszcze nie wiem.

Sophie Schulz: Możecie powiedzieć, na czym polega taki kontrakt z agencją oraz na jakich warunkach jest podpisywany?

Alice Moner: Wszystko zależy od agencji, z którą jest podpisywana umowa. Często jest to umowa o zakazie konkurencji z dodanymi paragrafami uzgodnionymi podczas negocjacji.

Sophie Schulz: We wtorek 5 lipca o 6:07 PM radge agency poinformowali na swoim lifeinvaderze, że nawiązali współprace z Dreamakers. Następnie dzień później w środę 6 lipca o godzinie 7:26 PM radge agency ogłosiła, że wstrzymuje nabór nowych modelek oraz szuka modeli i menadżerów. W jaki sposób Dreamakers odniosło się do tego, że dzień po nawiązaniu współpracy, szukają nowych menadżerów?

lM1qLd3.pngAlice Moner: Nie przejęliśmy się zbytnio tym faktem, widocznie zarząd radge nie uważał, że jesteśmy odpowiedni, aby zająć się wszystkim. Jest to bardziej pytanie do nich, czemu taka decyzja.

Sophie Schulz: Możecie się odnieść do tego, dlaczego agencja przerwała rekrutację nowych modelek? Być może obiło wam się coś o uszy.

Alice Moner: Wiesz co Sophie, nie chce się wypowiadać w ich imieniu, możliwe, że projekt się rozrastał w tak szybkim tempie, że nie dawali rady z organizacją tego wszystkiego, lecz to jest tylko mój domysł.

Sophie Schulz: Mae ty byłaś u nich modelką, wiesz może, dlaczego radge agency szuka akurat psychologów? Mają ku temu jakieś powody?

Mae Nidrooke: Moim zdaniem wydaje mi się, że to jest dobra sprawa. W tej branży znajdą się osoby, które po negatywnych komentarzach będą miały niską samoocenę o sobie. Wsparcie psychiczne zawsze jest dobrą rzeczą, szczególnie gdy twoja praca jest wystawiona na ocenę publiki.

Sophie Schulz: Czy macie na oku nową agencję lub plany na dalszy rozwój?

Alice Moner: Teraz skupiamy się na realizacji wcześniej zapowiedzianego projektu na lifeinvaderze Mae. Na razie nie myśleliśmy o innej agencji, nie było na to czasu, ponieważ sama sytuacja z radge wydarzyła się wczoraj.

Sophie Schulz: I tymi słowami będziemy kończyć tę rozmowę! Ze mną w studiu byli Mae Nidrooke oraz Alice Moner. Dziękuję wam, za przybycie do studia, chcielibyście pozdrowić kogoś jeszcze lub dodać coś na koniec?

Mae Nidrooke: Chciałabym podziękować Tobie Sophie za zaproszenie i pozdrowić wszystkich naszych słuchaczy. Życzę wam miłego wieczoru!
Alice Moner: Ja chciałabym pozdrowić wszystkich moich współpracowników, podopiecznych oraz znajomych. Serdecznie pozdrawiam również wszystkich słuchaczy oraz dziękuje za zaproszenie. Miłego wieczoru!

buttonselfradio.png

Edytowane przez Emka

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin