Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

062. Rojo De Madera – Nowy właściciel, dużo zmian i problemy? Jedna z topowych restauracji

Ixtro0

Rekomendowane odpowiedzi

DjVClPb.png
BY CARL MARTS | 6.01.2023

Hiszpańska restauracja która rozwija się. Strzelanina Mafii? I jak sobie z tym poradziła Maya Moore, urodzona biznesmenka.

image.pngRojo De Madera to hiszpańska restauracja, która zaczęła swoją działalność 17 lipca 2022 roku, gdzie lokal zaczął swoją działalność na kompletnie innej dzielnicy, Alta na ulicy Hawick Avenue. Był to ciężki czas dla tego biznesu, brak klientów i środków do rozpoczęcia inwestycji w biznes. Pierwotnym właścicielem była Alyssa Montez. Właścicielka nie miała czasu zajmować się lokalem więc Maya Moore zakupiła lokal od Alyssa’i123.png.a3355774edd3848f01694d96ca84fac1.png Montez około 2,5 miesiąca temu z racji iż Maya miała duży staż i była już menadżerką. Maya rozpoczęła drastyczne zmiany, od wyglądu lokalu do zmiany personelu i był to strzał w dziesiątkę. Restauracja nabrała dużego zainteresowania. Parking przed restauracją najczęściej jest zapełniony, a ludzie przychodzili aby spędzić miło i spokojnie czas. Na tym też nie chciała się zatrzymać. Popularność sprawiła, że dużo spółek rozpoczęło współprace z lokalem m.in.  DFC, Royal Cigarettes, Fuzzy, McGuire&Foster Limited Company , Greenwood i Stronzo. Wtedy Rojo De Madera mogło rozpocząć rywalizowanie z topowymi restauracjami. W tym czasie jeszcze Maya nie zwalniała tempa i otworzyła salon fryzjerski. Ta młoda kobieta była urodzoną biznesmenką. Jej charyzma, zdecydowanie i pracowitość pozwoliło jej osiągnąć ten sukces. Ostatnim wykazaniem się dominacją w tej branży było uczestniczenie jej firmy na imprezie pożegnalnej 30 grudnia 2022r. organizowanej przez Galaxy. Wtedy inne restauracje straciły na znaczeniu. Przykrym wydarzeniem była strzelanina w restauracji. Kilka osób, zamaskowanych wpadło do restauracji rozstrzelało grupkę ludzi. Mówi się, że to  mafijne porachunki ale nawet to nie zniszczyło Mayi Moore. Pracownicy od razu wezwali potrzebne służby, to pokazało jak jej pracownicy są zorganizowani i także jakie posiadają doświadczenie. Jest to straszne wydarzenie, które zdarzyło się w tej firmie. Trudno takie sytuacje przeżywać, na pewno dużo osób przez tą sytuacje ma lęki. Osoby odpowiedzialne za strzelaninę zostały złapane przez FBI i osądzeni na ponad 120 lat pozbawienia wolności. Jedna z nie licznych restauracji, Rojo De Madera posiada monitoring , który pomógł znaleźć sprawców całego zamieszania. Maye to nie zatrzymuje i planuje remont we własnej restauracji... nowy rok, nowe rzeczy! Maya poruszyła temat otworzenia drugiej restauracji na końcu miasta. Byłby to duży ruch na rynku aby pokazać każdemu , że nie będzie ew.png.de73a21dbb0bb555aa66127830689930.pngłatwo zniszczyć jej biznesu. Była by to druga restauracja która by miała w posiadaniu dwie restauracje. Jej instynkt prowadził ją w dobrą stronę, lecz jeszcze Maya nie odbyła dużego upadku , lecz każdy go kiedyś doświadczy. W biznesie Mayi najbardziej brakuje fryzjerów i stylistów więc jeżeli kogoś interesuje praca w jej biznesie:

KONTAKT: 

Maya Moore
225-724
Aplikacja: https://discord.gg/97hqKMGtEm

**Do artykułu również dołączony jest plik audio wysokiej rozdzielczości oraz transkrypcja rozmowy z dnia 05.01.2023 z Maya'ą Moore**

Spoiler

Carl Marts: Witam całe miasto... Nazywam się Carl Marts. Naszym gościem specjalnym dzisiaj będzie Maya Moore, Cześć  Maya. 

Maya Moore: Witam całe miasto i dziękuje bardzo za przyjście do mojego biura, w Rojo De Madera

Carl Marts: **położył ręce na biurku** zacznijmy więc jak pani ocenia własną firmę i swoje działania?  

Maya Moore: Oceniam moją firmę pozytywnie ale na pewno nie jest idealna, jest jeszcze wiele rzeczy do poprawy jak i do udoskonalenia i dążymy do tego tak bardzo jak możemy. Ocena mojej firmy nie podlega mi bo nie będzie wiarygodna ale jeżeli jednak mam postawić opinie z mojej strony oceniam całość na 7,5/10. A jeżeli ktoś chcę postawić subtelną ocenę restauracji *zaśmiała się* to zapraszam. 

Carl Marts: No to oczywiste lecz pani odniosła taki sukces że nie wierze że nie ma pani  swojego dalszego planu, jaki ma pani następny swój cel? *zapytał z zaciekawieniem*

Maya Moore: Jeszcze o tym nie myślałam ani się nie rozglądałam *zaśmiała się* ten moment jeszcze nie wiem gdzie leżała by moja przyszła druga restauracja, to jeszcze sporo czasu gdybym miała strzelać to pewnie gdzieś na vinewood lub gdzieś jeszcze bliżej centrum, nie wiem jaka sytuacja będzie za kilka miesięcy więc niestety nie jestem dokładnie tego stwierdzić Carl

Carl Marts: Niestety przechodzimy do trudnego tematu dla pani.... co pani sądzi na temat tej strzelaniny mafii i jakie ma pani cele aby zapobiegać takim zdarzeń lub przekonać klientów by się nie bali przychodzić do restauracji. *skupił w tym momencie na zachowanie Mai*

Maya Moore:  Myślę że ta sytuacja na pewno było niecodzienna i nie powinna mieć miejsca, na całe szczęście na miejscu po wszystkim szybko zjawiły się odpowiednie służby które udzieliły pomocy poszkodowanym obywatelom jak i zarówno klientom naszej restauracji, jak sam dobrze słyszałeś ponieważ widziałam Ciebie na miejscu ludzie którzy byli za to odpowiedzialni zostali skazani więc ta sytuacja nie powinna się powtórzyć, ciężko jest zapobiegać ludziom z karabinami maszynowymi, lecz mamy w lokalu rozległy system monitoringu który jest w stanie pomóc złapać przestępców i zapobiec przyszłym takim sytuacją, mamy w planach nawiązać stałą współpracę z firmą ochroniarską która będzie przeprowadzać częste patrole w naszej restauracji do tego często officerowie myślę że jest to dość dobre rozwiązanie.

Carl Marts: Właśnie jest to piękne ponieważ w innych restauracjach nie ma takich monitoringów. Okey, powiedzmy sobie szczerze... odnieść taki sukces nie jest łatwo. Jak pani tego dokonała? Czy ktoś pani pomagał? 

Maya Moore: Szczerze Carl? Moim zdaniem to przychodzi z czasem, Rojo De Madera jest już trochę, i sama z jego rozwojem nabierałam doświadczenia, myślę że głównie role gra tutaj lokalizacja, wystrój oraz obsługa. Jak tego dokonałam? Moim zdaniem największy przełom Rojo był po remoncie, wtedy zaczęliśmy zyskiwać nowych klientów jak i pracowników którzy są z nami do dziś, co do pomocy to pomagało mi wiele osób, każda osoba która pracuje lub pracowała w mojej restauracji przyłożyła się do rozwinięcia Rojo, ale myślę że najbardziej pomogła mi Cosmine Lee. 

Carl Marts: Dziękuje bardzo za wywiad i razem z stacją Self Radio życzymy powodzenia! I samych sukcesów! 

Maya Moore: Też dziękuje, że miałem zaszczyt móc porozmawiać z tobą i też życzę sukcesów! 

pbNdPR4.png

Edytowane przez Ixtro0

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin