Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

090. Meredith Chastain - dramat rodzinny, który zmotywował ją do pomocy kobietom, sukcesy Santo Capra oraz o równowadze w związku i biznesie

przekadzia

Rekomendowane odpowiedzi

DjVClPb.png

BY GABRIELLE MILLS | 07.08.2023

**Na wszystkich oficjalnych stronach SELF RADIO właśnie pojawił się kolejny nowy materiał. Po otwarciu widzowie mogli zobaczyć powtórkę wywiadu LIVE, który odbył się dnia 06.08.2023. Prowadzącą była Gabrielle Mills, a jej gościem była Meredith Chastain. Materiał tradycyjnie jest formie nagrania ze studia oraz transkrypcji.**

Gabrielle Mills: Witam Los Santos! Prosto ze studia Self Radio mówi dla was Gabrielle Mills. Dzisiaj ponownie mamZrzut_ekranu_1780.png przyjemność gościć osobę, która bez wątpienia nie lubi siedzieć bezczynnie. Drodzy Państwo miło mi przywitać Meredith Chastain. Witaj moja droga.

Meredith Chastain: Witaj Gabrielle, dobry wieczór słuchacze, miło mi znów zasiąść na tej kanapie! Nie mogłam się doczekać dzisiejszego wieczoru.

Gabrielle Mills: Niewątpliwie, tym bardziej, że ostatnio miałaś sporo do powiedzenia i liczę, że i tym razem tak będzie. Na wstępie powiedziałam, że nie lubisz siedzieć bezczynnie a było to nawiązanie do fundacji, która niedawno powstała z twojej inicjatywy. Powiedz skąd pomysł na taką inicjatywę. Czym się kierowałaś otwierając swoją fundację?

Meredith Chastain: Oh, postaram się Ciebie kochana w tym nie zawieść... Cóż. Chastain Foundation jest jednym ze spełnionych przeze mnie marzeń, które zrodziło się w mojej głowie wiele, wiele lat temu gdy jeszcze byłam uczennicą szkoły średniej. Pozwolę sobie od razu zaznaczyć, że na udzielenie pełnej odpowiedzi uzyskałam zgodę członków mojej rodziny, gdyż jest to dla nas wszystkich temat bardzo trudny i przywołujący rodzinny dramat, który właśnie w tamtym okresie mojego życia się wydarzył. Mianowicie życie odebrała sobie moja ukochana ciocia, siostra mojej mamy. Było to następstwem *chrząknęła i odetchnęła ciężej* zdarzenia, z którym sobie nie poradziła mimo, że dookoła miała kochających ją ludzi. Odebrała sobie życie, ponieważ pewien mężczyzna z jej otoczenia postanowił zdeptać ją, jej imię, godność i kobiecość dopuszczając się karygodnego i bestialskiego czynu jakim jest jak możecie się już domyślić gwałt. Mimo, że miała ona nas i pieniądze nie poprosiła o pomoc, nie zgłosiła się z tym do nikogo, a o skrywanym przez nią latami sekrecie dowiedzieliśmy się z pozostawionego przez nią listu z wyjaśnieniami czy też potocznie mówiąc listu pożegnalnego. Fundacja ma przede wszystkim za zadanie pomóc wszystkim tym kobietom, które przede wszystkim nie mają do kogo się zgłosić, lub chcą a zwyczajnie ich na to nie stać. Nie wiem czy wiecie, ale dziennie co piąta kobieta popełnia samobójstwo w następstwie nieradzenia sobie z trudnymi sytuacjami, w jakich w danej chwili się znajduje. Nie mam tu na myśli gwałtów, ale też depresje poporodowe, niechciane ciąże, przemoc domową, choroby onkologiczne i wiele, wiele innych rzeczy, o których na co dzień mówi się mało, sporadycznie lub po prostu wcale. Dlatego korzystając z okazji apeluję: szukajcie pomocy, to nie jest wstyd. Chastain Foundation dopiero rozpoczyna działalność, ale zgłaszają się do nas już pierwsze kobiety, którym staramy się pomóc na tyle ile w tym momencie jesteśmy w stanie. Walczcie o siebie, uruchomiony zostanie też niebawem całodobowy telefon zaufania i interwencji kryzysowej, jesteśmy w końcowym etapie dopinania tych spraw.

Gabrielle Mills: Więc fundacja jak powiedziałaś to jedno z marzeń, a raczej przekucia bólu jaki spadł na twoją rodzinę po tym wydarzeniu w siłę do działania, bo myślę że tak właśnie można to określić. A jak również powiedziałaś problem jest i dotyka wielu z nas, więc takie inicjatywy na pewno dla wielu będą tak naprawdę szansą na drugie, lepsze życie. Powiedziałaś że już wszystko praktycznie macie gotowe. W jaki głównie sposób będziecie działać oraz ogólnie jaką masz wizję przyszłościową na tą fundację.

Meredith Chastain: Przede wszystkim to chęć pomocy innym, zaoszczędzenia im i ich rodzinom bólu i tragedii jakich my, Chastainowie doświadczyliśmy lata temu. Wiesz, nie chcę teraz jeszcze zdradzać zbyt wiele ale mogę zapewnić, że fundacja z pewnością będzie w stanie pomagać pokrzywdzonym kobietom od strony prawnej, medycznej, psychologicznej. U nas miejsce znajdzie każda ta kobieta, która uważa, że pomocy potrzebuje, a my jej postaramy się udzielić. Ale zapewnię jeszcze o jednym: nie ma możliwości, by Chastain Foundation kiedykolwiek spoczęło na laurach. Jak długo będziemy potrzebni, tak długo będziemy się nieustannie rozwijać i oferować, dawać z siebie coraz więcej.

Gabrielle Mills: W takim razie czekamy na efekty twojej oraz twojego zespołu prac. Kobiety na pewno znajdą pewnego rodzaju oazę spokoju od dramatów ich codziennego życia. A teraz odchodząc od tematu fundacji, nie tylko na tym polu ciężko pracowałaś. Twoja główna firma- Santo Capra również może zanotować ogromny sukces. Mowa tu o nowej kolekcji Handy&Classy. Powiedz w szczególności dla kogo była kierowana ta kolekcja oraz czy ma za sobą jakieś ukryte przesłanie?

spacer.pngMeredith Chastain: Zasmucę Cię droga Gabrielle, ale tym razem trudno doszukać się tutaj przesłania od Santo Capra czy samej projektantki czyli mnie. Często Domy Mody stawiają albo na jedną, albo na drugą płeć w danej kolekcji. Ja postanowiłam postawić na obie w jednym czasie, choć może się wydawać odwrotnie - w końcu to kobiety otrzymały dwa fasony torebek, a mężczyźni tylko nesesery. Z tym, że taki neseser dopasujesz do każdej stylizacji, z torebkami o to bywa już nieco trudniej *zaśmiała się*

Gabrielle Mills: No tak, Panowie zdecydowanie mają łatwiej jeżeli chodzi o dobór dodatków.*zaśmiała się* Mimo to my, kobiety uwielbiamy się wyróżniać więc nic dziwnego że mamy zawsze większe wybory. Jak już jesteśmy przy twojej głównej firmie, chociaż nie wiem do końca czy tak to mogę rozdzielać. Jakiś czas temu na LI informowałaś że byłaś w Neapolu, na spotkaniu z głównym szefem Santo Capra. Zdradzisz nam jaki był temat spotkania oraz co zostało uzgodnione?

Meredith Chastain: Oh, jak ja się obawiałam tego pytania *zaśmiała się subtelnie* chciałam was jeszcze potrzymać trochę w niepewności ale skoro nie pozostawiasz mi wyboru... Uh. Przede wszystkim była to częściowa spowiedź Meredith Chastain z dotychczasowych ruchów, nie będę tutaj ukrywała ani koloryzowała, powiem wprost: główne szefostwo Santo Capra jest zadowolone z działalności Santo Capra w San Andreas. Ustaliliśmy wiele przyszłościowych ruchów, między innymi ta kolekcja która, wyszła była przypieczętowana przez właśnie samego Pana Aleadro Pisaequino, kto wie, może właśnie dlatego tak dobrze się sprzedaje. *zaśmiała się* Poruszyliśmy na tym spotkaniu naprawdę wiele punktów, jesteśmy z planami w przód na najbliższy rok, ale co zdradzić mogę już teraz, a miałam jeszcze poczekać... To to, że na przełomie września i października wypuścimy nową kolekcję, tym razem skupioną na odzieży - ale mówię o tym dlatego, że uwaga, uwaga: zostanie ona w dniu premiery wprowadzona również do butików Santo Capra w Neapolu!

Gabrielle Mills: Miłośnicy Santo Capra, właśnie macie niezłego newsa. I również dla Ciebie to wielkie osiągnięcie Meredith, można powiedzieć na spokojnie, że zaczynasz działać na skalę międzynarodową. Pewnie jak się o tym dowiedziałaś to niezłe emocje musiały tobą targać.

Meredith Chastain: Powiem więcej: o ile Handy&Classy jest serią limitowaną, o tyle w najbliższe dzieła będzie można się uzbroić bez obaw o wykupienie ich przez kogoś innego. Powiem szczerze, Gabrielle, że do teraz jak o tym myślę to wydaje mi się, że to jakiś cudowny sen, który przytrafia się komuś raz na całe życie. Ale to wyglądało po prostu tak, że Pan Pisaequino obejrzał wstępny projekt kolekcji którą szykujemy na wrzesień-październik i po prostu stwierdził, że chcą to mieć również u siebie. To wszystko.

Gabrielle Mills: Kurczę, aż teraz boję się zadać ci kolejne pytanie bo zaraz mi tu w samo zachwyt popadniesz i jakimś cudownym sposobem odlecisz mi z tej kanapy. Więc umówmy się Meredith, że trzymasz się mocno kanapy i dość spokojnie odpowiadasz na następne pytanie. Jak już mówimy o kolekcjach i dobrej passie...spółka córka Santo Capra Care również nie próżnuje i również wypuściliśnie kolekcję Natural Revival. Już jest jakiś czas na rynku. Czy ta kolekcja to był strzał w dziesiątkę i ludzie pokochali wasze produkty?

Meredith Chastain: *śmiejąc się* Trzymam się z całych sił, możesz być o to zupełnie spokojna! Nie pozbędziesz się mnie stąd tak łatwo! Santo Capra Care jest bardzo, bardzo świeże. Chodzi o kosmetyki, coś, co przyjmuje twoje ciało, zatem i podejście ludzi jest dość mieszane. Jedni z chęcią kupują nasze produkty i nam ufają, inni zaś podchodzą jeszcze sceptycznie do tematu, czekając na większą ilość opinii od ludzi, którzy stestowali produkty na własnej skórze - dosłownie. Myślę, że duży wpływ na dobrą sprzedaż miała też nasza wspaniała modelka i duma: Phoenix Foster-Ordonez, która nie dość, że sama używa tych produktów, to również świetnie zaprezentowała je na swoim Live zachęcając fanów do stestowania produktów. Sam zapis Live oczywiście znajdziecie na naszej stronie na Lifeinvader. Ale konkretniej odpowiadając na twoje pytanie: to tak, Natural Revival okazał się strzałem w dziesiątkę. Ale spokojnie, jeszcze w tym miesiącu ukaże się kolejny produkt tej firmy, więc zachęcam do bacznego śledzenia naszych stron!

Gabrielle Mills: Dużo dają wasze kampanie promocyjne, to na pewno. A jeżeli chodzi o skład kosmetyków. Ostatnio jak u mnie gościłaś to zapowiadałaś że będą robione z naturalnych składników oraz że mają nie wpływać znacznie na środowisko. Czy po tej premierze z czystym sumieniem możesz powiedzieć że właśnie tak działacie?

Meredith Chastain: Tak jak można doczytać się w składach i informacjach na naszych stronach: dziewięćdziesiąt osiem, dziewięćdziesiąt dziewięć procent to składniki pochodzenia naturalnego, zatem z ręką na serduszku mogę stwierdzić, że tak, działamy w zgodzie z matką naturą i nie zamierzamy tego zmieniać, jesteśmy szczerzy wobec naszych klientów i tacy pozostaniemy.

Gabrielle Mills: Słowna z Ciebie osoba. Jak zapowiedziałaś tak też zrobiłaś. Teraz trochę mniej przyjemne tematy. Nie wiem czy przypuszczałaś, że zostanie akurat ten temat poruszony ale mimo wszystko chcę dowiedzieć się jakie jest twoje zdanie. Z jednej strony świetna passa wszystkich firm a z drugiej mieliśmy do czynienia z aferą onlyfansową. Jak doszło do sytuacji, że w renomowanym domu mody znalazła się osoba prowadząca swój profil na onlyfans? Co zawiodło w tej sytuacji?

Meredith Chastain: Jak sama wspomniałaś: słowna ze mnie osoba, zatem jedyna odpowiedź jaką mogę udzielić na to pytanie jest skierowanie wszystkich zainteresowanych do wystosowanego przez Santo Capra oświadczenia z dnia 16 lipca. Tam znajduje się odpowiedź.

Gabrielle Mills: W porządku, rozumiem że to dość ciężkie tematy. Mimo wszystko jeszcze trochę ponaciskam i sprawdzę czy uda mi się wycisnąć z Ciebie... czy po tej sytuacji wprowadzicie w firmie jakieś specjalne procedury żeby takowa sytuacja się nie powtórzyła?

Meredith Chastain: Powiem tylko tyle, że tak jak wspomnieliśmy w oświadczeniu: Zarząd Santo Capra nie godzi się na takie sytuacje. Nic więcej nie dodam w tym temacie. Oświadczenie jest odpowiedzią na każde pytanie i był jedynym komentarzem w tej sprawie, dlatego zachęcam każdego do zapoznania się z treścią.

Gabrielle Mills: Jasne, wiem, że oświadczenie było pokaźne ale sama rozumiesz... uzyskanie informacji u źródła, nie mogłam nie zapytać. A teraz moja droga trochę o tobie ale i ciągle zostaniemy na temacie interesów. Od jakiegoś czasu na twoim profilu na LI można zauważyć zdjęcia z Gasparem Luciano, który również swoją drogą jest CEO Luciano Import&Export, z który to twoja firma nawiązała współpracę. Czy to nie jest lekkie mieszanie spraw prywatnych z zawodowymi. Ostatnim razem jak rozmawiałyśmy mówiłaś, że jeżeli chodzi o biznesy to nie masz skrupułów i nieważne czy to bliskie ci osoby czy nie, biznes to biznes. Nie boisz się trochę, że relacja może przez te powiazania się popsuć?

Meredith Chastain: Spodziewałam się tego pytania zwłaszcza, że słyszałam już sugestie właśnie w takim kontekście. Postaram się rozwiać tutaj wszelkie spekulacje i może też wątpliwości. Nadal podtrzymuję, że dla mnie życie zawodowe jest życiem zawodowym, a prywatne prywatnym, taki sam stosunek ma Gaspare. Powiem więcej: prywatnie nie pojawiają się u nas tematy naszej współpracy, a gdy dochodzi do spotkań biznesowych wówczas nie jesteśmy dla siebie parą, a jedynie partnerami biznesowymi. Wiem, że to jest trudne do wyobrażenia i może być trudne do uwierzenia, ale tak naprawdę jest i jest to możliwe. Oboje z Gaspare jesteśmy profesjonalistami, a co więcej, pragnę tutaj podkreślić, że współpraca pomiędzy Luciano Import&Export a Santo Capra została podjęta na długo przed tym jak ja i Gaspare nawiązaliśmy prywatną znajomość. Gdy doszło do podpisania umów pomiędzy firmami byliśmy dla siebie zupełnie obcymi ludźmi. Dodatkowo, pierwsze rozmowy były prowadzone przez moją dyrektor kreatywną, a nie przeze mnie. Ja jedynie po dokładnym zapoznaniu się z ofertą podpisałam stosowną dokumentację. Ponad to pragnę zaznaczyć, że oczywiście oboje zdajemy sobie sprawę z tego, że współpraca pomiędzy naszymi firmami może zostać zakończona i jest to normalny proces, który po prostu czasami nastaje. Jestem święcie przekonania, że nie miałoby to kompletnie żadnego wpływu na naszą prywatną relację. Trzeba po prostu umieć to od siebie oddzielić i oboje posiadamy tę umiejętność.

Gabrielle Mills: Grunt żeby umieć znaleźć równowagę. Dziękuje ci za tak szczegółowe wyjaśnienie tej sytuacji, bo zapewne nie jedna osoba miała swoje domysły co do całej tej sytuacji. Meredith nasza rozmowa dobiega końca i tak samo jak ostatnim razem daję ci teraz wolną rękę i chwilę na twoje wystąpienie.spacer.png

Meredith Chastain: Cieszę się, że mogłam się do tego odnieść i co poniektórym osobom troszkę szerzej otworzyć oczy na to co dzieje się dookoła. Dziękuję więc, że padło to pytanie. Korzystając teraz z tej chwili dla mnie chciałabym raz jeszcze skierować swoje słowa do wszystkich słuchających nas kobiet: nie bójcie się prosić o pomoc, to nie jest tak, że nie macie nikogo - zawsze macie mnie i Chastain Foundation. Zawsze z ciepłem was u nas powitamy i pomożemy, nie ma sytuacji bez wyjścia, bo gdy zatrzaskują się drzwi zawsze jest okno. Tym oknem jesteśmy my - dla was. Zachęcam też do obserwacji i poczynań fundacji, i całego Santo Capra w dwóch postaciach. Mam nadzieję, że to co szykujemy w najbliższym czasie spotka się z równie pozytywnym odbiorem co ostatnio. Dziękuję Ci Gabrielle za ten wieczór i dziękuję wszystkim słuchaczom. To był zaszczyt móc znów spędzić z wami czas.

Gabrielle Mills: Ja również dziękuje, że ponownie zgodziłaś się gościć w naszym studiu. Szczególnie że za każdym razem masz masę rzeczy do przekazania. Moi drodzy na dzisiaj to by było na tyle. Dla przypomnienia moim gościem była Meredith Chastain, CEO Santo Capra i Santo Capra Care oraz założycielka Chastain Foundation. Kobieta, która nie zatrzymuje się. Miłego wieczoru życzę wszystkim i do następnego. See ya!

**Przez chwilę jeszcze obraz pokazuje obie kobiety, a następnie zaczyna się przyciemniać i ukazuje się logo Self Radio, a za nim puszczane są napisy końcowe z nazwiskami osób odpowiedzialnych za realizację programu.**

pbNdPR4.png

Edytowane przez przekadzia
Alanitoo, OWIEC, Mith i 11 innych lubią to

**Meredith Chastain zapoznała się z zapisem wczorajszego wywiadu podczas spędzania czasu ze swoją kuzynką. Zaraz to poprosiła o zrobienie jej zdjęcia z laptopem, na którym oglądają nagranie. Dumna z kolejnego dobrego ruchu zaraz wrzuciła fotkę w swoje sociale, udostępniając wywiad. **

Edytowane przez amnilka

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin