Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[CC] [23/03/2024] Gruppe Sechs (plaintiff) v. Rose Charlton (defendant)

Rekomendowane odpowiedzi

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS

COUNTY OF LOS SANTOS

CIVIL DIVISION

CIVIL COMPLAINT

Gruppe Sechs
(plaintiff)
Reprezentowany przez: Edward Zhong, Zhong Blackwood Law

v.

Rose Charlton
(defendant)
Reprezentowany przez: [imię i nazwisko adwokata, kancelaria]

I. ZARZUTY

Defendant #1

1. Civ. Code §45 - Zniesławienie (Libel)

II. OŚWIADCZENIE

Wysoki Sądzie,

Reprezentując mojego klienta, Gruppe Sechs oraz po wyczerpaniu polubownych możliwości zażegnania sporu pomiędzy moim klientem a Rose Charlton, wnoszę niniejszy pozew. Swoje działania motywujemy publikacją  przez oskarżoną na jej profilu w mediach społecznościowych nieprawdziwych informacji i zarzutów pod adresem Gruppe Sechs (EXHIBIT A), które negatywnie wpływają na wizerunek mojego klienta jak i rzutują na jego wiarygodność wśród obecnych jak i przyszłych kontrahentów. Oskarżona pomimo próby polubownego rozwiązania sporu, do dnia złożenia pozwu nie wykazała chęci kontaktu w sprawie i odpowiedzi na pismo skierowane pod jej adresem (EXHIBIT B), którego odbiór poświadcza potwierdzenie od firmy kurierskiej, które dołączamy do akt sprawy (EXHIBIT C).

Tym samym mój klient w toku tego postępowania będzie domagać się rekompensaty od pozwanej za zniesławienie oraz sprostowania publikacji. 

III. MATERIAŁ DOWODOWY

EXHIBIT A

Spoiler

nwjwEkL.png

EXHIBIT B

Spoiler

1xwmXwv.jpeg

EXHIBIT C

Spoiler

kx4aAF6.png

Edytowane przez reglan97
badura i Elvis lubią to

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS

COUNTY OF LOS SANTOS

CIVIL DIVISION

Gruppe Sechs
(plaintiff)
Reprezentowany przez: Edward Zhong, Zhong Blackwood Law

v.

Rose Charlton
(defendant)
Reprezentowany przez: 

NOTICE OF A COURT HEARING
(zawiadomienie o rozprawie)

Do: Rose Charlton

Przeciwko Tobie został złożony pozew. Termin rozprawy został wyznaczony:

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS, COUNTY OF LOS SANTOS

Data: 29.03.2024
Godzina: 11:00
Miejsce: Davis Courthouse

W budynku sądu zabrania się posiadania broni palnej oraz innych rodzajów broni. Przed wejściem na salę sądową prosimy o wyciszenie wszystkich urządzeń elektronicznych.

Data: 23/03/2024

CLERK OF COURT
Leah R. Castro

**Zawiadomienie o terminie rozprawy sądowej zostało dostarczone do strony oskarżonej (defendant) jak/i strony oskarżającej (plaintiff).**

(( Ważne informacje z którymi należy się zapoznać

• Strona oskarżona (defendant) i strona oskarżająca (plaintiff) są zobowiązani do umieszczenia narracji w odpowiedzi, czy zjawili się w wyznaczonym terminie. W sytuacji nieobecności strony oskarżonej (defendant) na rozprawie, konieczne jest umieszczenie odpowiedniej narracji. Jeśli dwie strony zjawiły się w wyznaczonym terminie, sędzia rozpoczyna rozprawę i zaczyna od punktu 4.7, czyli mowy początkowej strony oskarżającej (plaintiff).
  • Strona oskarżona (defendant) ma 3 dni (72h) na poinformowanie, w formie narracji, kto będzie jej adwokatem. Brak informacji dotyczących reprezentującego adwokata oznacza, że oskarżony (defendant) broni się sam. Należy pamiętać, że adwokat musi posiadać aktywną licencję State Bar of San Andreas.
  • Uwaga: Rozprawa odbywa się wyłącznie na forum! Wasze postacie nie uczestniczą fizycznie w sądzie na Davis, chyba że otrzymacie taką informację.

))

@reglan97 @Carmelcia

Elvis i badura lubią to

• 2 tygodnie później...

**Na salę rozpraw wszedł sędzia Henry Gallegos. Udał się on na swoje miejsce, po czym rozejrzał się po sali zauważalnie.**

Dzień dobry. Witam wszystkich obecnych na tej sali. Przed nami dzisiaj stoi sprawa Gruppe Sechs v. Rose Charlton. Otwieram dzisiaj tę sprawę, a moim celem jest zapewnienie uczciwego i sprawiedliwego procesu. Proszę, abyśmy wszyscy traktowali się nawzajem z szacunkiem i godnością - przejdźmy teraz do sprawy. Oskarżyciel ma teraz możliwość wygłoszenia mowy wstępnej, proszę bardzo...

**Sędzia Henry Gallegos wskazał swoją lewą dłonią w kierunku powoda, kiwając do nich głową w geście przywitania**

Elvis i Mimik lubią to

**Edward Zhong wstał, zapiął marynarkę, zgarnął plik dokumentów z blatu, okazał szacunek sędziemu skinieniem głowy, po czym wyszedł na środek sali.**

Wysoki Sądzie, Szanowni Państwo...

Media społecznościowe są nieodłączną częścią życia milionów ich użytkowników. Są one miejscem, gdzie możemy się rozerwać, poznawać nowe osoby oraz podejmować z nimi interakcje. Niestety, są one też często źródłem hejtu, czy zniesławień... Szanowni zebrani... Musimy pamiętać, że w sieci nie jesteśmy anonimowi i powinniśmy z rozwagą publikować treści na swoich profilach, żeby nie stały się źródłem nieprawdziwych informacji oraz innych rzeczy, które stanowią naruszenie czyjegoś dobrego imienia, a także wypełniają znamiona naruszenia prawa. Oskarżona takim właśnie wpisem dopuściła się naruszenia prawa oraz dobrego imienia mojego klienta… **zrobił krótką pauzę**

Spotykamy się tutaj, aby sprawiedliwości stało się zadość. Oskarżona Rose Charlton, po zwolnieniu z Gruppe Sechs, opublikowała wpis na swoim profilu w portalu społecznościowym LifeInvader. W treści tego wpisu znalazły się słowa i nieprawdziwe zarzuty skierowane pod adresem Gruppe Sechs, które uderzają w reputację podmiotu oraz rzutują na obecne i przyszłe kontakty z kontrahentami. Dzisiaj udowodnimy, że wszelkie sformułowania opublikowane przez oskarżoną nie mają żadnego podparcia w rzeczywistości i są one jedynie wymysłem oskarżonej. W przeciwieństwie do Pani Charlton jesteśmy w stanie udowodnić swoją rację, co też uczynimy w toku tego postępowania. Przedstawiając zebrane materiały w postaci wpisu oskarżonej w portalu społecznościowym **podniósł kartkę z wydrukiem z portalu LifeInvader** (EXIBIT A), pisma adresowanego do oskarżonej  **podniósł kartkę z kopią pisma wysłanego do oskarżonej**  (EXHIBIT B) oraz potwierdzenia odbioru tegoż dokumentu przez oskarżoną **uniósł potwierdzenie odbioru przesyłki uzyskane od firmy kurierskiej**(EXHIBIT C), a także w oparciu o zeznania przedstawiciela mojego klienta,  będziemy domagać się zadośćuczynienia od oskarżonej w postaci publikacji przeprosin w mediach społecznościowych o ustalonej z nami treści oraz zapłaty stu tysięcy dolarów na rzecz Gruppe Sechs.

**Edward Zhong oddalił się ze środka sali, rozpiął marynarkę i zajął miejsce obok swojego klienta**

Mafiq i Elvis lubią to

**Sędzia Henry Gallegos przytaknął głową i spojrzał na powoda**

Ze względu na nieobecność strony oskarżonej będziemy kontynuować proces bez jej udziału. Z tego, co widzę, nie otrzymaliśmy również żadnego pisma. Proszę stronę oskarżającą o zaprezentowanie materiału dowodowego dla ławy przysięgłych i wezwanie świadków, jeśli zostali wcześniej zgłoszeni. To również ten czas, żeby złożyć odpowiednie wnioski.

**E.Zhong wstał z miejsca zapinając guzik marynarki.**

Dziękuję, Wysoki Sądzie **skinął z szacunkiem w kierunku sędziego**.

**E.Zhong podszedł do ekranu wcześniej przygotowanego przez obsługę sądu, wpiął pen-drive i chwycił za pilot. **

W tym momencie chciałem zadać kilka pytań oskarżonej, jednak nie zaszczyciła nas dzisiaj swoją obecnością **rozłożył ręce** Oskarżyciel powołuje na świadka Victorię Shey - Reeves @XAngel2K, pracownicę Gruppe Sechs. 

**Świadek po zajęciu miejsca został zaprzysiężony i pouczony o konieczności mówienia prawdy.**

Pani  Shey - Reeves, proszę powiedzieć jak długo Pani pracuje dla Gruppe Sechs i jaką pełni Pani tam funkcję? 

Edytowane przez reglan97
Struczekkk lubi to

**Nim stanęła na miejscu dla świadków, poprawiła swoją koszulę i zaczęła odpowiadać zachowując stoicki spokój**

Dla Gruppe Sechs pracuje od dwudziestego ósmego października i na ten moment obejmuje rolę Chief Executive Officer - jestem na równi z dyrektorem firmy.

**E.Zhong kontynuuje przesłuchanie.**
Oskarżona cztery tygodnie temu opublikowała wpis na swoim profilu w portalu społecznościowym LifeInvader. Jego treść widzą Państwo na ekranie **wyświetlił obraz na ekranie**

Spoiler

nwjwEkL.png

Rose Charlton w swojej publikacji zarzuca, jakoby podczas pracy w Gruppe Sechs była upokarzana oraz padła ofiarą znęcania się psychicznego. Czy oskarżona podczas zatrudnienia w Państwa firmie zgłaszała jakieś przypadki upokarzania, znęcania lub innych nieprzyjemnych, tudzież wrogich zdarzeń lub zachowań względem jej osoby? 

**Przyjrzała się uważnie pokazywanej ilustracji**
Nie, Rose Charlton nigdy nie zgłaszała aby działa się jej krzywda w naszej firmie, nigdy też nie widzieliśmy aby ktoś się nad nią znęcał a na spotkaniach firmowych była wesoła i integrowała się z nami.

Rose do początku stycznia była wzorowym pracownikiem, nie mieliśmy zastrzeżeń co do jej wykonywania obowiązków, aż do momentu gdy zaniedbała swoje obowiązki polegające na raportowaniu swojej pozycji, czym naraziła osoby znajdujące się w klubie na niebezpieczeństwo ze względu na brak powiadomienia przełożonego o oddaleniu się z miejsca, w którym miała sprawować swoje obowiązki. Tym samym sytuacja pokazała nam, że Rose Charlton miała braki w wiedzy na temat struktury organizacyjnej firmy oraz zasad postępowania przy obstawie eventów.

W momencie gdy zaczęłam sprawdzać osobiście gdzie są moi pracownicy i czy wszystko u nich w porządku, zaskoczyłam się widząc Rose na zewnątrz klubu wykonującą zupełnie inne obowiązki niż miała. Tłumaczyła się tym, że potrzebowała się przewietrzyć i załatwiała prywatne sprawy podczas pracy, a gdy już chciała wrócić departament nie pozwolił jej wejść - pomimo, że mój inny pracownik w tym samym momencie wszedł bez problemu. Gdy dowiedziałam się, że wykonywała rozkaz departamentu stanęłam na jej miejsce wykonując te same polecenie; a jej kazałam wrócić do środka. Niestety nadal wtedy nie wróciła do środka, dopiero po parunastu minutach gdy ja osobiście otworzyłam drzwi lokalu. 

Edytowane przez XAngel2K
literówka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin