Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[27/08] JR. ft. CIENDAGUAPO - F*CK MUSIC INDUSTRY (MUSIC INDUSTRY FREESTYLE VOL. 2) (OFFICIAL VISUALIZER 🎬)

302

Rekomendowane odpowiedzi

**22 Sierpnia, do internetu wpłynął MUSIC INDUSTRY FREESTYLE, jednoznacznie atakujący rapera PRE$EY, piosenkarke KEILANA MERR, oraz trafiający w ogół przemysłu muzycznego. Tym razem, pięć dni po wypuszczeniu kontrowersyjnego utworu, prawdopodobnie poprzez brak odpowiedzi ze strony poruszonych na tracku gwiazdek, pojawił się VOL. 2, razem z CIENDAGUAPO na featuringu. W VOL. 2 przewija się już o wiele więcej ksywek, dalej główny motyw to PRE$EY i Keilana Merr, lecz chociażby poświecając minutę, na sprawdzenie ostatnich wpisów JR. w social mediach, jasno można wywnioskować, że pojawiają się także barsy atakujące serbskiego producenta LILMA, partnerkę PRE$EY - MALIA YO PARRIS, przez track przewijają się też wzmianki o takich osobistościach, jak Jakub Młynarczyk, Dean Nash, czy Maxine Koci. Do utworu tym razem brakuje klipu, aczkolwiek prosty, lecz efektywny visualizer nadrabia wymagania słuchaczy. **

LMFrY3R.jpeg

Spoiler

[Intro: JR. ]

Ayy, yeah

Yeah, yeah, ayy

Yeah, yeah, yeah, yeah, okay, yeah, yeah

[Bridge: JR.]

Okay, teraz powiedz mi to w twarz – naklanianie do odpowiedzi po jej braku ze strony PRE$EY i Keilana Merr po poprzednim disstracku.

Wha-wha-wha-wha drop it like it's hot

Okay, teraz powiedz mi to w twarz

Wha-wha-wha-wha drop it like it's hot

[Verse 1: JR.]

Nie liczę, że któryś z Was to zrozumie, bo każdy kurwa z Was kogoś kopiuje

Wróżę Ci bycie one-hit wonder, niczym z lampy Alladyna - prawdopodobnie wers, odnoszący się do PRE$EY.

Wystarczy ją przetrzeć, a pojawia się on i pyta, czego pragnie

Dobrze wiesz, że nie możesz cenzurować tej pierdolonej prawdy - próba uniknięcia odpowiedzi, ghostując disstrack przez PRE$EY i Keilana Merr

Hold up, rzucają 30 racków, w ten sposób kupują tłum - atak w strone Farush Bojaxhiu alias LILMA, który to usunął post po trafnym komentarzu JR. na repost posta OnSpotp rzez LILMA.

Wspierając dzieciaki, wszystko pod publikę, damn - ^

Muzykę masz w porządku, ale ruchy masz drewniane - ^

Kariera przez te ścieżki już dawno udeptane - ^

Nawet nie próbuj nazywać mnie clout chaserem, próbuje się skupić - ^ lub atak w stronę PRE$EY, zależne od interpretacji

Nie robię tego dla rozgłosu, jestem sam sobie partnerem - próba zaznaczenia o byciu niezależnym artystą

Tworzę wkurwiony narracje, z dala od błysków fleszy 

Wasza pierdolona muzyka to biznesplan, a nie prawdziwa sztuka

Pierdolona maskarada, przemysł to przesada, fałszywa do kości

Stąpam po Waszym kruchym lodzie

Nie mają żadnych umiejętności, mogą podążać moim śladem

Robią się dziadkami, gdy wchodzę do kabiny, brak im zapału

I’m on the grind, głośno myślę, VVS wskazuje mi czas

[Chorus: JR.]

Laska z Bronx, boi się nagrać odpowiedzi.. yeah – zaczepka w strone Keilanna Merr, ktora nie odpowiedziala na poprzedni diss

Dałem Ci na to czas mimo, że nagrałem to bez zapowiedzi – ^

Marionetki na sznurkach, tańczą jak im zagrasz (yeah)

Wasza definicja sukcesu, brak własnej wypowiedzi

PRowiec kazał Ci usunąć post, dodał Ci mądrości – usunięcie posta przez Lilma po komentarzu JR.

Poklepał Cię po plecach nie pozostawiając żadnych wątpliwości - ^

[Verse 2: CIENDAGUAPO]

Jak AK47 wysyłam ich do nieba

Nie daje jebania o tych czarnuchów, czas ujawnić prawdziwych

Dziwka próbowała mnie zamrozić, lecz trafił do chłodni 

.45 pod siedzeniem w moim scatpack, nawet nie wiesz do czego są skłonni - Interpretować można różnie, być może raperowi chodziło o Ville Gang, może o celebrytów zza kulisami, daje tutaj możliwość własnej interpretacji słuchaczowi. 

Czarnuch opowiada, ze wywodzi się z zimnych ulic - atak w stronę PRE$EY

Nie ma z tym nic wspólnego, zwykła kreacja żeby forsę przytulić - nawiązanie nie tylko do PRE$EY, możliwa interpretacja do dowolnego artysty 

JR... gdzie te cioty są, ayy.. gdzie te cioty są? - analizując tekst MUSIC INDUSTRY FREESTYLE vol. 1, wywnioskować można, że jasno chodzi o nazwanie Pressey ciota przez JR.

Wychowałeś się w dobrym domu, wiec czas się obudzić - pstryczek w nos dla PRE$EY

Mam szesnaście lat, dochodzi siedemnaście, a spełniam swoje marzenia 

Ville Gang ze mna.. jeśli się pojawie, to oni ze mną (ayy) 

Glock Switch jak Nash, prawdą trafiam precyzyjnie jak Kuba - wiadomo co, wiadomo kto, prawdopodobnie umieszczone ze względu na tegoroczny NBA Draft

Czarnuch chciał zabić gościa, który zażartował z jego laski - nawiazanie do PRE$EY, który strzelał do gościa bo sobie robił jaja z jego dupy 

Odwracaj się za siebie, bo podoba mi się twój wypożyczony Rollie - "wypozyczony Rollie" odnosi się do biżuterii, domów i generalnego pojętego luksusu, który artysta otrzymuje od wytworni w zamian za bycie jej 'niewolnikiem', musząc odrobić to w streamingach ew. w sprzedaży albumu - bardzo często spotykane w branży muzycznej

Myślisz, że jest piękna jak Koci, chyba Cię coś boli.. to gówno się dwoi - pstryczek w nos dla PRE$EY w związku z dwoma linijkami wyżej, jednocześnie jasne zaznaczenie VOL. 2

Leży propozycja kontraktu, ale nie mam zamiaru jej podpisać

[Chorus: JR.]

Laska z Bronx, boi się nagrać odpowiedzi.. yeah – zaczepka w strone Keilanna Merr, ktora nie odpowiedziala na poprzedni diss

Dałem Ci na to czas mimo, że nagrałem to bez zapowiedzi – ^

Marionetki na sznurkach, tańczą jak im zagrasz (yeah)

Wasza definicja sukcesu, brak własnej wypowiedzi

PRowiec kazał Ci usunąć post, dodał Ci mądrości – usunięcie posta przez Lilma po komentarzu JR.

Poklepał Cię po plecach nie pozostawiając żadnych wątpliwości - ^

Spoiler

WYDATKI
- brak (selfmade)

PROMOCJA IC
- PIERWSZY DISSTRACK BEZ OFICJALNEJ ODPOWIEDZI PRZETACZAJĄCYCH SIĘ TAM KSYWEK
- (jutro uzupelnie o reszte wydarzen

GRA IC
https://imgur.com/a/d7jq1s7

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: Leopold Quinn Jr.
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/33115-leopold-quinn-jr/
Numer konta postaci: 4876316765

Edytowane przez 302

**Mimo późnej pory na drop kawałka F*CK MUSIC INDUSTRY od duetu JR. ft. CIENDAGUAPO, to ten przyjął się zaskakująco dobrze windując w przeciągu godziny odtworzenia na poziomie ~630,000 tysięcy odtworzeń. A pod kawałkiem pojawią się komentarze wyśmiewające przede wszystkim Percy i Keliana - drop tego kawałka powoduje presję ze strony zainteresowanych wołowiną a także fanów artystów zamieszanych w to wszystko. W kierunku Percy i Merr padają strzały i brak odpowiedzi w kolejnych dniach może być dla nich wizerunkową i muzyczną porażką. W całość zamieszana została również partnerka Percy, a także Lilma któremu wytykane jest min. kasowanie postów, on również lirycznie ma szansę się wybronić bo choć w mniejszym stopniu to producent obrywa po swoim tyłku. Kawałek może jeszcze zyskać na wyświetleniach, co spowoduje jeszcze większą presję - wielu słuchaczy uważa (opiniuje) że tekst idealnie komponuje się z podkładem, a sam tekst jest po prostu dobry i trafia w punkt. Całość komponuje się w kolejną dramę, gdzie póki co na wygranej pozycji jest JR i jego kompan, ale wszystko może zmienić się jak w kalejdoskopie, prawda?**

Godzinę temu, 302 napisał:

**Na socialach JR. oraz CIENDAGUAPO pojawił się link do strony fckmusicindustry.com/drop, stock koszulek podobno jest bardzo mały.**
5OhbS7w.png

**Koszulki po 5 minutach od wypuszczenia tracku nie dało dodać się już do koszyka, cały nakład (120) sztuk został wyprzedany.**

EET3pV0.png

Edytowane przez 302