Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

cheap whites production

gabakingg

Rekomendowane odpowiedzi

Papierosy są jednym z najbardziej opodatkowanych produktów w Stanach Zjednoczonych, a szczególnie w San Andreas, gdzie wysokie podatki na wyroby tytoniowe czynią nielegalny rynek papierosów bardzo dochodowym. W 2023 roku San Andreas dodatkowo podniosło podatek akcyzowy na papierosy, co jeszcze bardziej pogłębiło różnicę między ceną legalnych a nielegalnych papierosów, otwierając szerokie możliwości dla zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się produkcją, przemytem oraz dystrybucją papierosów bez opodatkowania.

Według danych z 2022 roku, około 8.9% dorosłych mieszkańców San Andreas, co stanowi blisko 3 miliony osób, regularnie pali papierosy. Mimo licznych kampanii antynikotynowych oraz surowych przepisów, rynek wyrobów tytoniowych wciąż funkcjonuje na wysokim poziomie, co sprzyja rozwojowi nielegalnych form sprzedaży. Wysokie ceny legalnych papierosów sprawiają, że konsumenci coraz częściej zwracają się w stronę tańszych, nielegalnych alternatyw dostępnych na czarnym rynku.

W San Andreas szacuje się, że aż 44% papierosów dostępnych na rynku pochodzi z nielegalnych źródeł. Jest to jeden z najwyższych wskaźników w całych Stanach Zjednoczonych. Nielegalne papierosy są głównie przemycane z innych stanów o niższych podatkach, takich jak Nevada czy Arizona, a także sprowadzane z zagranicy, przede wszystkim z Meksyku oraz krajów, gdzie regulacje tytoniowe są mniej restrykcyjne. Przemyt tytoniu do produkcji nielegalnych papierosów pochodzi także z krajów takich jak Bułgaria, Serbia i Ukraina, które są znanymi centrami produkcji tytoniu. Tytoń przemycany z tych regionów często jest transportowany drogą lądową przez Meksyk, a następnie przemycany do San Andreas, gdzie jest wykorzystywany do produkcji tanich papierosów na czarnym rynku.

Produkcja papierosów w Stanach Zjednoczonych odbywa się w różnych miejscach, w tym w halach przemysłowych, garażach oraz opuszczonych budynkach. Grupy przestępcze wykorzystują te przestrzenie do organizacji nielegalnych linii produkcyjnych. W takich warunkach produkcyjne gangi korzystają z maszyn do pakowania i produkcji, które mogą wyprodukować od 2,400 do 2,800 papierosów na minutę, co przekłada się na możliwość wyprodukowania nawet 4 milionów papierosów dziennie.

Choć nielegalna produkcja papierosów w Stanach Zjednoczonych nie jest tak popularna jak ich przemyt, to niektóre grupy przestępcze zajmują się fałszowaniem opakowań lub banderol podatkowych, aby sprzedawać papierosy jako oryginalne produkty. Większość gangów woli jednak przemycać papierosy z tańszych regionów, a następnie dystrybuować je na lokalnym rynku, gdzie zyski z nielegalnej sprzedaży są bardzo wysokie.

Grupy przestępcze kontrolujące dystrybucję papierosów na czarnym rynku często współpracują z gangami ulicznymi, aby rozprowadzać towar w dzielnicach o wyższym wskaźniku przestępczości. Przykładem takiej działalności może być przemyt przez granicę z Meksykiem, gdzie papierosy są transportowane do San Andreas, a następnie sprzedawane na ulicach Los Santos przez lokalnych dystrybutorów.

Podsumowując, rosnące ceny legalnych papierosów zmuszają konsumentów do poszukiwania tańszych alternatyw, co napędza rozwój nielegalnego rynku. Niezależnie od działań antynikotynowych, rynek ten nieprzerwanie prosperuje, a grupy przestępcze znajdują coraz to nowsze sposoby na wprowadzanie swoich produktów do obiegu.

Spoiler

Cześć wpadłem na według mnie całkiem kreatywny pomysł a chodzi tu o produkcję nielegalnych papierosów myślę ,że cały projekt będzie dosyć ciekawy do odgrywania oraz może przynieść sporo fabuły. 
Jest to też coś całkiem innego niż zwykła szmuglerka, tutaj proces będzie inny od zdobycia składników i maszyn do samej sprzedaży. Chciałbym pociągnąć ten projekt długoterminowo i stale go rozwijać oraz ulepszać. Będę stawiał nie tylko na grę z event team ale również z innymi graczami. Mam co do projektu masę pomysłów i wszystko jest oczywiście pod organizacją.

2.jpg

gettyimages-1201961494-2048x2048.jpg

Edytowane przez gabakingg
zmiany
zabaglione, berQu, 433 i 5 innych lubią to

Cześć tymi screenami chciałbym zakończyć chapter 1 produkcji illegal papierosów sam pomysł wydaję mi się, że wykorzystałem w 99%.
Starałem się wszystko rozłożyć na czynniki pierwsze, Zadanie na początku wydawało się proste do odegrania lecz z biegem czasu zayważyłem ,że wcale takie nie będzie. Pomysł Bardzo czasochłonny musiałem spędzić wiele godzin na researchu by akcja sama w sobie była odegrana w 100% zgodnie z realiami. Wiele godzin również trzeba było poświęcić na różne obliczenia i tym podobne.
Za niedługo akcję bym chciał kontynuować ale z nieco inną fabułką, w tym chapterze chciałem zagrać średnio zaawansowaną fabrykę papierosów. A w następnym chciałbym wejść już w to na całego tzn. odegrać kupno bardziej zaawansowanych maszyn oraz zrobić to na kilka hali. Myślałem ,że chapter 1 zajmie mi przynajmniej tydzień ale temat mnie o tyle wkręcił i tak mimo tego ,że jest ciężki grało mi się go przyjemie więc skutkiem ubocznym został wykonany o wiele szybciej. CHAPTER 2 NA DNIACH

WYPRODUKOWANE:
2MLN PAPIEROSOW

Edytowane przez gabakingg
Burza i rzabka lubią to

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin