Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

45. Wywiad z Matt Orton - Pierwsze słowa po jego powrocie do Los Santos

Nova

Rekomendowane odpowiedzi

in the cage.png

written by Sofia Serra - DAILY GLOBE, 01/10/2024

Matt Orton w pierwszym wywiadzie po powrocie do Los Santos - uchyla kilka tajemnic

spacer.png

Sofia Serra: Dobry wieczór Los Santos, dzisiaj w studiu Daily Globe mamy okazję gościć pewnie dobrze wam znanego gościa, jest nim Matt Orton. Znany ze swoich walk w federacji VFF. Jak się dzisiaj czujesz Matt?

Matt Orton: Dobry wieczór wszystkim! Bardzo dobrze, byłem odwiedzić parę miejsc - trochę się zmieniło w tym mieście. a jak u Ciebie Sofia?

Sofia Serra: Dziękuje że pytasz, u mnie wszystko dobrze. Słyszałam że wyjechałeś ze słonecznego Los Santos do New York. Może zechcesz zdradzić rąbek tajemnicy i opowiedzieć nieco o tym co tam robiłeś?

Matt Orton: Po rozpadzie VFF dostałem kontrakt od federacji New York Fight League, więc przyjąłem ofertę i wyleciałem tam na parę miesięcy, gdzie udało mi się wygrać  parę walk a przede wszystkim zdobyć mistrzostwo dwóch kategorii wagowych, pas kategorii półśredniej i pas kategorii średniej. Otworzyłem nawet własny biznes, jednak zostawiłem go pod opieką kumpla, jak będzie chciał przylecieć do Los Santos to może go tutaj otworzymy.

Sofia Serra: Widzę że nie próżnowałaś, zapewne tak samo jak i ja, słuchacze cieszą się z twojego powrotu. Powiedz mi, Matt, co planujesz dalej? Masz zamiar dalej walczyć w klatce? Czy może twoje plany na przyszłość są inne?

Matt Orton: A mam taki zamiar, zostałem nawet ogłoszony jako zawodnik na gali UFL 3, jednak z tego co wiem federacja ma pewne problemy, o których nie mogę mówić. Sama rozumiesz, jednak mam nadzieje że mimo wszystko do gali UFL 3 dojdzie.

Sofia Serra: Słyszałam ale wolałam to usłyszeć na wizji. Czyli mam rozumieć że na ten moment nie jest znany twój przeciwnik ani czy gala dojdzie do skutku? To zapytam inaczej, masz kogoś na celowniku? Kogoś z kim chciałbyś się zmierzyć po powrocie?

Matt Orton: Na ten moment myślę że większe szanse są na to, że gala się nie odbędzie. Co do tego z kim chciałbym zawalczyć.. - Lenny Leitner, Conrad Young, Barry Fisher, ktokolwiek tak naprawdę.. Chcę pobawić się grą.

Sofia Serra: Głód po długiej nieobecności, co? W pełni cię rozumiem. Cofnijmy się w czasie do ostatniej twojej walki, VFF 86, ostania przed wyjazdem. Jak ją wspominasz? Miała wpływ na twój wyjazd?

Matt Orton: Szczerze mówiąc, bardzo dobrze że na zastępstwo wszedł Tomas Domino - to był jeden z moich celów w karierze, żeby z nim zawalczyć. Jeszcze udało mi się wygrać, przed samą walką już trwały rozmowy co do NYFL - jednak nie było jeszcze nic dopięte na tamten moment

Sofia Serra: Zamykasz się tylko na MMA czy planujesz może rozszerzyć swoje ambicje o inne sporty walki? Może nawet sięgnąć nieco dalej? Widzisz siebie na przykład w boksie?

Matt Orton: Nie zamykam się tylko na MMA, szczerze mówiąc chciałbym zawalczyć w boksie - Miałem nawet walki w boksie amatorskim parę lat temu, jednak boks zawodowy to co innego, jak oferta się nadarzy.. Why not?

Sofia Serra: Ciekawe, skoro tak, czekam aż cię ogłoszą na walkę bokserską. Doszłam do pewnych ciekawych wniosków, w NY, walczyłeś z Jason'em Carterem. Czy to rodzina z Tione Carter? Wiem że wygrałeś z tym pierwszym o pas wagi półśredniej.

Matt Orton: Niee, nie są spokrewnieni. Jason jest normalny, nie próbuje zaistnieć na siłę - wybił się umiejętnościami, nie kontrowersją.

Sofia Serra: Ciekawe słowa z twojej strony... Rozumiem że nie darzysz szacunkiem Tione? A co z zamianą na zawodnika Domino na twojej ostatniej walce? Wolimy nie wymawiać imienia jego poprzednika. Jak się do tego odniesiesz?

Matt Orton: Nie, nie darze. Co do zamiany, jestem bardzo zadowolony bo zawalczyłem z legendą tak naprawdę, wygrywał gdy ja jeszcze byłem amatorem. Ciesze się, że było nam dane się zmierzyć w klatce i to jeszcze w VFF! Z drugim z Domino, też bym mógł się zmierzyć. Swoją drogą Raul Reyes też niedawno wrócił..

Sofia Serra: W grudniu będziesz bronić swojego pasa wagi półśredniej. Jak się na to zapatrujesz? Kim będzie twój oponent? I czy wyjdziesz z tego starcia zwycięsko?

Matt Orton: Kim bedzie mój oponent? Ja już to wiem, jednak dopiero ogłoszenie będzie w połowie miesiąca, musicie na to cierpliwie czekać. To będzie coś niesamowitego. Pas zostanie w Los Santos!

Sofia Serra: I życzę ci z całego serca oby tak było Matt. My tymczasem będziemy się żegnać, jeszcze raz dziękuje mojemu gościowi za przybycie oraz wam słuchacze że byliście wraz z nami. Miłej nocy Los Santos.

spacer.png

Vesa, virusik, viver i 4 innych lubią to

• 3 tygodnie później...