Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Kadeem Love Jr "OneHunnitDemoo"

where the percs

Rekomendowane odpowiedzi

t1p7j4i.pngKaadem to dziewiętnasto letni chłopak, który dorastał w dzielnicy Nickerson Gardens w Watts, gdzie nie było miejsce na tych /słabych/. Wychowywał się bez matki, która opuściła małego Kadeema jak i ojca tuż po narodzinach chłopaka pozostawiając go pod opieką ojca. Mimo surowego otoczenia, jego ojciec starał się być dla niego latarnią w ciemności, ucząc go zasad, ale także wartości, które miały go chronić przed tym co najgorsze - śmiercią. Teraz gdy ojciec zmaga się z nowotworem płuc, Kadeem sam musi być tą laranią - dla siebie jak i dla ojca. Dorastanie na ulicy 110, sercu terenu kontrolowanego przez jedną klikę Bounty Hunters Watts Bloods, która akurat tam stacjonuje, nie pozostawiła Kadeemowi wielkiego wyboru. Był on świadkiem przeróżnych scen przestępczości takich jak pobicie, ostrzały, a sam kiedyś padł ofiarą aktu drive-by shooting. W pewnym momencie swojego życia, a dokładnie to wtedy gdy miał 15 lat przeszedł swoje put-on i dostał pseudonim gangowy jakim jest OneHunnitDemoo stając się jednym z bardziej szanowanych członków kliki. Chociaż ulica dała mu szacunek, zaufanie to chłopak wiedział, że to życie to droga donikąd, jedynie do smierci. Chciał czegoś więcej - chciał, by jego historia miała głos, który wykraczałby poza tereny Nickerson Gardens. Muzyka stała się jego oddechem, który tkwił w nim już za dzieciaka. Jako mały chłopak siadał na schodach po szkole, słuchał jednych z popularniejszych raperów czy zespołów takich jak; N.W.A, Tupac czy The Notorious B.I.G, chłoniąc ich przekazy pełne bunty i prawdy jakie występowały na ulicach Los Angeles, takie jak korumpstwo czy nienawiść ze strony departamentu do czarnoskórych osób. Jego pierwsze teksty powstawały na zeszytach, gdzie zapisywał wszystko wszystko co mu przyszło do głowy. Za prowizoryczne studio służył mu jego własny pokój, który dostosował w miare możliwości, aby był on wygłuszony, nagrywał tam swoje pierwsze, amatorskie kawałki na tanim mikrofonie. Kadeem poczuł, że chce zapewnić jeszcze sobie jak i dla ojca lepszą przyszłość gdy stan ojca sie pogorszył. Podjął lokalną prace w 7/11, aby wystarczało mu gotówki na leki dla ojca, a gdy mu zostawały jakieś pieniądze inwestował to w lepszy sprzęt; np mikrofon. Wiedział, ze muzyka to jedyna szansa, aby uciec od reali jakie panowały w Watts. Chłopak eksperymentował z różnymi stylami, ale to brzmienie, które było inspirowane klasycznym hip-hopem, z nuta wspolczesnych bitów, najbardziej mu odpowiadało. Każda linijka, którą pisał, była jak fragment jego duszy. W swoich tekstach mówił o realiach jakie panują w Watts, a jego teksty przepełniały i przepełniają się do tej pory prawdą, nie kłamie w swoich tekstach. Wiedział, że świat poza Watts to inna rzeczywistość, i chciał, żeby jego muzyka przebiła ten mur, żeby ludzie zrozumieli, co znaczy dorastać w cieniu niebezpieczeństwa, ale też marzeń. Kadeem marzy o dniu, w którym jego kawałki będą grane na wielkich scenach, a on sam będzie mógł spojrzeć na swojego ojca i powiedzieć: "Udało się. Nie jestem już tylko chłopakiem z ulicy, jestem kimś więcej". Choć droga jest długa i pełna przeszkód, każdy wers, każda noc spędzona na nagrywaniu w jego prowizorycznym studiu to krok bliżej do tego marzenia. Kadeem wiedział, że spełnienie marzeń wymaga nie tylko talentu, ale i determinacji, która nie pozwala odpuścić mimo zmęczenia i przeszkód. Każda noc spędzona na nagrywaniu w ciasnym pokoju, który służył mu za studio, była dowodem jego poświęcenia. Słysząc ciche oddechy ojca za ścianą, Kadeem zdawał sobie sprawę, że czas jest jego największym przeciwnikiem. Jego teksty stawały się coraz bardziej dojrzałe, przepełnione zarówno bólem, jak i nadzieją na lepsze jutro. W kawałkach, które tworzył, mówił o walce – nie tylko tej na ulicach, ale też wewnętrznej, o to, by nie zatracić siebie w chaosie. Wersy o odwadze, o próbie zachowania człowieczeństwa w miejscu, gdzie przetrwanie jest wszystkim, były jego manifestem. Każdy beat, każdy wers brzmiał jak krzyk: "Jestem tutaj, słyszycie mnie? Nie jestem tylko produktem mojego środowiska, jestem kimś, kto potrafi marzyć." Jednak marzenia to jedno, a rzeczywistość to drugie. Kadeem wiedział, że droga do sceny to nie tylko praca nad muzyką, ale też walka z przeciwnościami, które go otaczały. Z ulic, które znały jego każdy krok, musiał wydostać się sam – jeden wers, jedna piosenka, jeden krok na raz.

PROFIL W MEDIACH: 

TWÓRCZOŚĆ:

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: Kadeem Love Jr
Numer konta postaci: 0520365416
Przynależność (np. do wytwórni muzycznej jeśli grasz artystę, do agencji menadżerskiej jeśli grasz menadżera, do klubu sportowego jeśli grasz sportowca itd.): -
Imię i nazwisko menadżera (jeśli posiadasz): -
Numer konta menadżera: -
Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków, np. 10% zysków trafia do menadżera): -
Spoiler

Siemano, wychodzę z aplikacją na początkującego rapera, który działa aktywnie dla kliki Bounty Hunter Watts Bloods. Startuję pierwszy raz z takim czymś, nigdy wcześniej nie grałem w branży i będzie to dla mnie nowe doświadczenie, chce się spróbować w tym. Chce prowadzić postać konsekwetnie, dążyć do tego, aż będzie jedną z rozpoznawalnych gwiazd. Mam nadzieję, że dostanę szansę, milego.

Edytowane przez mighty

• 1 miesiąc temu...

XE2q5Wj.png                                                                                       Podsumowanie 1

-
 Kadeem w listopadzie stracił czwórkę bliskich przyjaciół jak i jedną z najważniejszych osób w swoim życiu - własnego ojca, który go wychowywał od samego dzieciaka przez co zaniedbał swoją niedoszłą kariere przez jakiś czas

- Wydał swój pierwszy solowy kawałek o nazwie ,,Watts Flow"

- Dograł się na feat swojego dobrego, bliskiego znajomego, wspólny utwór za niedługo ma trafić do sieci

- Skupił się w pełni na muzyce po przetrawieniu śmierci swojego ojca, rozpoczął swoją przygodę w branży muzycznej, jego celem jest wyjście z undergroundu.

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin