Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

001. UNDERGROUND TALKS - Walka o marzenia: Historia TippyToe.

Vasilli

Rekomendowane odpowiedzi

Y9xUqzp.png

By Antonio Williams & Timothy Clinard - DAILY GLOBE, 11/11/2024

image.png.ea6eeec775608f1c2b4474dc83d4a0b4.png

UNDERGROUND TALKS - Program Daily Talk Show

Wyjątkowy program typu Daily Talk Show, który przyciąga uwagę widzów swoją autentycznością i wrażliwością. W centrum uwagi są ludzie, którzy stawili czoła najtrudniejszym wyzwaniom życiowym, często sięgającym dna, aby następnie odbudować swoje życie i odnaleźć siłę, by iść naprzód. Każdy odcinek programu to intymna podróż przez historie osób, które doświadczyły zarówno bólu, jak i wyzwolenia - opowieści o walce, przetrwaniu i nadziei.

W "Underground Talks" nie chodzi o sensację, lecz o stworzenie przestrzeni w której zapraszani do studia goście - czują się bezpiecznie i dzięki temu mogą otworzyć się przed innymi. Prowadzący pozostający w cieniu historii swoich rozmówców, zadają pytania, które zachęcają do refleksji i umożliwiają odbiorcom wgląd w prawdziwe emocje bohaterów. 

Program stworzony przez dwóch dziennikarzy Daily Globe - Timothy Clinard oraz Antonio Williams, koncentruje się na ludziach, których historie rzadko przebijają się do głównego nurtu mediów. Są to osoby, które mierzyły się z problemami takimi jak uzależnienia, utrata pracy, problemy psychiczne, samotność, a także wykluczenia społeczne. Dzięki ich odwadze, szczerym rozmowom i otwartości - widzowie mają szansę zrozumieć, że życie mimo trudnych chwil, daje możliwości do przemiany i powrotu na prostą.

**Poniżej umieszczona została wersja audio oraz transkrypcja nagrania z pierwszego odcinka programu UNDERGROUND TALKS prowadzonego przez Timothy Clinard oraz Antonio Williams w studiu przy Magellan Avenue, Vespucci Beach. Nagranie miało miejsce późnym wieczorem na przełomie dni 10/11 października 2024 roku.**

💬💬💬🎵🎵🎵

Antonio Williams mówi: Dobry wieczór Los Santos, witamy się z Wami dziś w dość licznym gronie - albowiem przed mikrofonami zasiadamy; ja - Antonio Williams, oraz Timothy Clinard, który moim partnerem  będzie również w każdym kolejnym odcinku owego programu; gościa naszego dzisiejszego odcinka przedstawimy Wam za moment, teraz słowem wstępu wraz z Timothym chcielibyśmy Wam przedstawić - nowo powstały program, który będziemy prowadzić z osobistościami - które mają nam do opowiedzenia swoje historie, są to ludzie, którzy na szczyt tak naprawdę dopiero się wspinają, lub przeszli sytuacje, które kosztowały ich naprawdę wiele i teraz mają odwagę mówić o tym otwarcie - przed szerszym gronem słuchaczy. Mamy zaszczyt przedstawić Państwu program pod nazwą - Underground Talks; program, który będzie podlegał pod tematykę Daily Talk Shows; chcemy przybliżyć Wam - słuchaczom, to z czym borykają się osoby, które mają do powiedzenia więcej, niż zwykłemu - nie bójmy się użyć o tej godzinie tego stwierdzenia - szaremu człowiekowi. To byłoby na tyle jeśli chodzi o słowa wstępu do dzisiejszego odcinka; mikrofon przekazuje na ręce naszego dzisiejszego gościa - przedstaw się proszę i opowiedz z czym tu dziś do nas przyszedłeś. 

Davon Montoya mówi: Hey, cześć.. - dobrze się z wami słyszeć, jestem Davon... Szerzej znany jako TipToe', koleś od marki odzieżowej TippyToe. Nie trudno się domyśleć skąd ta nazwa, nie? Chcę z tego miejsca podziękować Timothy i Antonio za szansę wzięcia udziału w tym projekcie, to wiele dla mnie znaczy i otwiera nowe możliwości w świecie show-biznesu, w który tak na prawdę się wtaczam. Przyszedłem tutaj pokazać, że pomimo tego jaki jest start - wszystko zależy od naszych wyborów, naszych ścieżek i celów. Wszystkie kłody jakie są nam rzucane, da się przeskoczyć dochodząc do samej twierdzy. 

Timothy Clinard mówi: Witamy Cię Davon - jak tylko Cię poznałem w jednym z klubów na Davis, od razu wiedziałem, że dużo przeszedłeś i robisz coś niesamowitego - zakładasz własny biznes, taki nie oczywisty, dla środowisk, w których się obracasz. Od czego się zaczęła twoja przygoda z ubraniami, projektowaniem ich? 

Davon Montoya mówi: Woaah.. Szeroka historia, wiesz? Od dzieciaka interesowałem się ciuchami bardziej niż inni, miałem swój styl... Wyróżniałem się od samego początku-.. Po opuszczeniu stanowego, nie miałem za wiele. Dostałem wsparcie od swoich bliskich z rodziny, z przecznic - stawiając wszystko na jedną kartę. W ten sposób zacząłem działać nad swoją marką, zaczynając od jakiś koszulek dla ziomali... -  i jakoś to idzie do przodu, najwyraźniej. 

Timothy Clinard mówi: Są Ci chyba za to wdzięczni... też chciałbym koszulkę od najlepszego ziomala. Ale, Davon, żyjesz w wschodniej części miasta... o dużym wskaźniku przestępczości. Jak tam wygląda życie młodego człowieka? Jak nie ulec tym złym wzorcom, dude? 

Davon Montoya mówi: To jest ciężki temat, ziomuś.. Te ulice są bezbarwne, nie jest kolorowo jak się wydaje. Straciłem wiele bliskich braci, a najgorsze są matki - które muszą przeżywać coś czym nie są kompletnie winne. Życie młodego człowieka... - huh, nawet większość sobie ludzi nie wyobraża jak te pojęcie jest szerokie, patrząc na te ciemne przecznice. Każdy stara się stamtąd odbić albo przeżyć, nie ma nic pomiędzy - przykra rzeczywistość. Znajdziesz tam wiele dzieciaków lub starszyzny która nadal robi rzeczy o których wolę tutaj nie mówić. Co fakt to fakt, nie wszyscy wybierają te gorsze drogi tacy jak ja.. - chcą lepszego jutra, łapiecie? Uderzamy w swoje pasję, starając się uderzyć nimi do szerszego grona, pokazać swoje prawdziwe twarze i pchać to co kochamy do przodu, nie myśląc o monotonnej rzeczywistości. Jak nie chcesz ulec wszystkim czynnikom z otoczenia to się musisz rozejrzeć, odnaleźć to czego potrzebujesz.. - i sprawiać, że całe społeczeństwo wyniesie twoją ksywkę na szczyt. Tego potrzebują te okolice, odpowiedniego wzorca. 

Timothy Clinard mówi: I ty, Davon, uciekasz od tego wykorzystując swój talent - do ubrań, projektowania ich. Jakie były twoje pierwsze kroki w biznesie? Czy ktoś Ci pomagał, wspierał - masz, miałeś taką osobę? Bo wiesz, zaczynając w jednej z wschodnich dzielnic, masz utrudniony start. 

Davon Montoya mówi: Wspierała mnie od początku moja matka, nadal wspiera-.. ona jest ze mną od samego startu, czujecie? Jest moim wzorcem, wiem ile musiała wycierpieć, a mimo wszystko - jest przy mnie i działa na moją korzyść bezwarunkowo, to jedna z wielu rzeczy, która nowa generacja nie rozumie. Moi przyjaciele, bracia, ziomale.. - również wspierają mnie w tym wszystkim od samego początku, nie? Gdyby nie oni, nie miałbym nic. Shoutout Pillboy, to raperzyna.. Koleś zarzucił mi pierwszą forsę na projekt ciuchów dla okolic, gdyby nie on - pewnie nadal bym zbierał na pierwsze zamówienia.  Co fakt, to fakt.. - każdy pochodząc z tych przecznic i okolic ma utrudniony start, chory temat.. Doceniają to deputy i oficerzy, nie? Integralność między nimi, a takimi jak my, jest ogromna. Nie ukrywając, to coś nowego w tamtym społeczeństwo, co zgarnia ich uwagę, cieszy mnie to. 

Antonio Williams mówi: Wsparcie w takich momentach jest kluczowym czynnikiem - który decyduje o sukcesie tego do czego się dąży - i jest to naprawdę czymś fajnym słyszeć to od Ciebie. Nie każda ścieżka jest wysłana różami, sporo w życiu trzeba przejść by osiągnąć choć garstkę tego - co ma się założone, nasuwa mi się teraz jedno popularne stwierdzenie, na które można natrafić w internecie czy też mediach - żeby przeżyć, trzeba kombinować. Poniekąd jest w tym ziarenko prawdy - jak wiemy pochodzisz z trudnego środowiska, tam część ludzi obiera tą ciemniejszą ścieżkę życia - nie będzie to chyba nic ujmującego jeśli nazwę sprawę po imieniu. Jednakże trafiają się takie rodzynki jak Ty - chcące wykazać się czymś innym, wznieść się na szczyt - robiąc coś, co nie będzie przyciągało uwagi służb porządkowych, czy osób z którymi w tamtych rejonach można mieć zatargi. Jak wyglądało to u Ciebie, co? Musiałeś się sporo nakombinować, by znaleźć się obecnie w miejscu w którym jesteś teraz? Jak pchałeś do przodu markę TippyToe? Stoją za tym jakieś konkretne czynniki, które Ci w tym pomogły? O tym gdzie widzisz się w przyszłości, pomówimy zaraz. 

Davon Montoya mówi: Słuchaj.. Nie ukrywając, każdy kto tafia w te okolice, musi przejść swoje-.. inaczej po prostu odpadnie na samym starcie, lżej mówiąc. Pokazuję swoją prawdziwą twarz, jestem autentyczny - więc to żadna tajemnica, że musiałem ziomuś kombinować. Trzeba mądrze grać, aby wszystko pchać. Apropo pchania marki TippyToe w przód. Zaczęło się od koszulek dla ziomali, przecznice zaczęły wyłapywać w oczy to co się rzucało, ksywka rozchodziła się po projektach. Przedpremierowe rozdania dla oficerów, dokładnie.. Łapałem losową dwójkę, których niestety imienia nie mogę tutaj podać - i udostępnialiśmy to po social-mediach, wiadomo.. Kontrowersja takiego zdjęcia była ogromna, ale pozytywna. Integralność jak już mówiłem - to coś co jest ważne dla społeczeństwa, aby się polepszało. Mógłbym się wypowiadać jeszcze przez kolejne dwa kwadranse jak działa pchanie do przodu mojej marki, ale nie o tym tutaj.. Przechodząc do czynników o które zapytałeś, które mi pomogły. Tak jak wcześniej nawijaliśmy, głównie to bliscy i jeszcze raz bliscy. Pamiętajcie słuchacze, szanujcie to co macie dookoła, to co dostajecie. Wsparcie to ważna kwestia, zaufajcie mi. 

Antonio Williams mówi: Skoro nawet oficerowie docenili Twoje projekty, musi to być naprawdę coś wielkiego - coś co nie jest tylko zwykłym T-shirtem z nadrukiem; powiedz nam teraz coś w kwestii samych projektów - czy uważasz, że Twoje doświadczenia życiowe - te pozytywne jak i negatywne mają na nie jakiś wpływ? Wyrażasz się przy nich w jakiś szczególny sposób? Jak wygląda takie Twoje typowe podejście do tworzenia tych - dzieł sztuki. Zaczynasz od jakiegoś konkretnego szkicu, łapiesz jakąś inspirację wcześniej czy po prostu przelewasz na wzór jakąś idee, którą chcesz przekazać? 

Davon Montoya mówi: Yeah, yeah.. Słuchaj, to wszystko wychodzi spontanicznie-.. wracam do mieszkania, siadam późną nocą i myślę godzinami nad tym, co dziś wrzucę do programu, aby stworzyć projekt który zadowoli szersze grono. Często to co powstaje, odzwierciedla moje uczucia. Wszyscy jeszcze nie mają pojęcia ile projektów czeka na wypuszczenie, które czuje, że będą czymś wielkim. Jak na razie pracuję nad debiutanckim dropem merch'u do sieci, oficjalna sprawa ziomuś.. Dla słuchaczy mam jedną kwestie, którą mogę zasadniczo powiedzieć, nieco wcześniej. Jak wiadomo, zgodnie z tym co realizuje przez ostatnie tygodnie-.. na dniach pojawi się w sieci oficjalny drop. Wyczekujcie, bo to nie wszystko. Wiele kolaboracji jest przed nami, a to wszystko dzięki, podkreślę, N-A-M.. Bo to wy wspierając mnie, dajecie mi szansę na kolejne projekty, fa'sho. 

Timothy Clinard mówi: Skądś znamy te sposoby na wenę... czasem pomaga szklanka Johnny Walkera, a czasem dobry sen przed pisaniem. Czyli możemy się spodziewać nowych projektów, czekamy z niecierpliwością. Zbliżając się do końca, czy jest coś co chciałbyś osiągnąć, aby pomóc ludziom, takim jak ty - z tych samych miejsc. 

Davon Montoya mówi: Yeah, zdecydowanie-.. chcę oddać swoim bliskim ich poświęcenie, czas i to ile włożyli siebie we mnie, fo'real. Chcę zarobić tyle forsy, abym mógł lokalnych dzieciaków wspierać na starcie, aby każdy miał dobry początek, wiecie o czym mówię? Każdy zasługuje na to, lecz nie każdy ma takie warunki - szczególnie gdy mówimy o tamtych bezbarwnych okolicach. Jeden będzie jak ja, zdeterminowany i miał oparcie bliskich, a drugi będzie sam i zataczał się w błędnym kole, fo'real. Pragnę wejść na szczyt i obiecuje.. Nie przestanę póki nie będę widział na minimalnie jednej ulicy mojego ciuchu, serio. 

Timothy Clinard mówi: I tym akcentem na pewną więź, która łączy waszą społeczność - to jak sobie pomagacie, o tym nie wszyscy wiedzą. Żegnamy was z pierwszego odcinka Underground Talks - był z wami Antonio Williams oraz Timothy Clinard, stali prowadzący nowego programu. Davon, nasz gość, teraz zakończy program słowami... 

Davon Montoya mówi: Dziękuje za udział w odcinku Underground Talks, mam nadzieję, że to co tu powiedziałem - trafi do dzieciaków i odnajdą to czego potrzebują. Dbajcie o siebie, wspierajcie bliskich, nie zapomnijcie do czego jesteście zdolni-.. a to skąd pochodzicie, nie przeszkodzi wam w zdobywaniu swoich celów. Jeszcze raz z tego miejsca dziękuje wam, Timothy i Antonio - oraz Wam - słuchaczom, za poświęcenia czasu, dla mojego biadolenia.. Stay safe, do usłyszenia, TippyToe. 

image.png.8b92b4d588a8fc66a8a4ace4ac0f950e.png

tOlKm1B.png

Edytowane przez bubba