Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

🩺 Medical Mafia makes money

KubixX

Rekomendowane odpowiedzi

Sa7HmgV.png

Mafie medyczne, to zorganizowane grupy, żerujące na wielu oddziałach systemu opieki zdrowotnej, wykorzystując luki prawne, niedostateczny nadzór, a przede wszystkim finansową i emocjonalną podatność pacjentów. Grupy działają w różnych obszarach sektora medycznego, zaczynając od klinik i szpitali, kończąc na firmach farmaceutycznych i ubezpieczeniowych. Głównym celem jest maksymalizacja zysków kosztem zdrowia, bezpieczeństwa oraz finansów pacjentów włączając do tego cały system opieki zdrowotnej. 

Takie działania, są szczególnie ciężkie do wykrycia, przez co uchodzą za legalne. Występują w nich oszustwa ubezpieczeniowe, jak i wyłudzanie pieniędzy poprzez niepotrzebne procedury medyczne. Osoby działające w tym biznesie, wykorzystują bezradność pacjentów w obliczu chorób, oferując kosztowne, ale nieskuteczne zabiegi i terapie.  Działania mafii medycznej wiążą się z:

• Wystawianie fałszywych rachunków za usługi które nie zostały nigdy wykonane
  • Wykonywanie zabiegów, takich które nigdy nie były potrzebne by zwiększyć zysk z leczenia
  • Handel lekami na receptę 
  • Korupcja w postaci łapówek dla lekarzy i urzędników 

Spoiler

Czołem, pod ręką organizacji Armenian Mafia chciałbym stworzyć dość ciekawy projekt którego jeszcze nie widziałem na serwerze, dotyczący dużych przekrętów wchodzących w struktury medycyny. Projekt ten zapewni grę pomiędzy wieloma sektorami gry, zaczynając od półświatka, przechodząc przez osoby odgrywające doktorów i paramedyków, kończąc na biurach prawniczych i firmach ubezpieczeniowych. Jestem pewien że projekt będzie prowadzony sumienie, włączając w jego istnienie wiele osób. Ostatnie tygodnie spędziłem nad zbieraniem informacji na ten temat, stąd też gra nie będzie wiązała się z szeroko pojętymi przestępstwami, a również będzie wchodzić w głębsze struktury. Dla ciekawych, zamieszczam link do sensownego artykułu z którego można coś się dowiedzieć 🙂 https://money.cnn.com/2009/08/18/news/economy/las_vegas_medical_mafia.fortune/index.htm?postversion=2009081916

Edytowane przez KubixX

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin