Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

48. Powrót Paulo Rodriguesa. O planach na przyszłość i kondycji sportów walki w Los Santos.

Zeppek

Rekomendowane odpowiedzi

Powrót Paulo Rodriguesa. O planach na przyszłość i kondycji sportów walki w Los Santos.

lKXzMtB.png

written by Harvey Rosenberg 02/04/2025

image.png.588ab425c8ca14785be26e2203db6089.png

Harvey Rosenberg: Witam wszystkich słuchaczy w poniedziałkowy wieczór. Już po pracy, już po kolacji, zapewne oddajemy się czynnościom codziennego relaksu. Mam nadzieję umilić Wam ten czas prowadząc rozmowę z niezwykle ciekawą osobą. Definicja słowa fighter, który okazuje serce słabszym i bezbronnym. Paulo Rodrigues.

Paulo Rodrigues: Cześć, tu Paulo Rodrigues, double champ! Dwa pasy, zero kalorii – bo wszyscy rywale połykają porażkę za mnie! *zaśmiał się przy tym również z przedstawienia Paulo z ust Harvey'a* Dziwnie się czuję przed kamerami; chyba się wyleczyłem z dawniejszej codzienności, a tego suchara wymyślałem cały dzień

Harvey Rosenberg: Zapomniałem o wrodzonej skromności *Harvey zaśmiał się serdecznie*. Nie wszyscy mieli okazję Cię poznać, mało powiedzieć- trochę Cię nie było. Chciałem przypomnieć słuchaczom z kim mają do czynienia. Dla szerszej publiki- reprezentant klubów takich jak American Boxing Team. Z czym do nas wracasz?

Paulo Rodrigues: To prawda; po powrocie do Los Santos po kilku latach zdążyłem zauważyć, że grono fanów trochę się zmienia i to nie tylko wokół mojej osoby - zaczynając w 2021 roku jakakolwiek dyscyplina sportu nie była promowana na tak szeroką skalę jak za czasów VFF, czy TCC; wiele też straciłem poprzez to, że "obiecałem" dwa powroty, ale potoczyło to jak się potoczyło... Jestem Paulo, Paulo Rodrigues; właściciel i główny trener klubu American Boxing Team, który pozwolił wejść do świata sportu wschodzącym talentom i zdobyć wiele osiągnięć w federacji VFF, czy TCC; oprócz tego prowadziłem swoją markę sportową UnderStrive Athletics, gdzie rozwijaliśmy osoby z różnych dyscyplin sportu, a świetnym przykładem może być Demari Latte, który swego czasu jeździł dla Formuły 1; był chłopakiem, którego rozwijaliśmy i dzięki wszedł na wysoki szczebelek, jeżeli chodzi o świat sportu... Cóż więcej? Zorganizowaliśmy jako pierwsi gale The Champion's Clash z ramienia USA na Paradise Island; jedno z największych przedsięwzięć sportowych, mnóstwo nowości i pozwoliło to nam wypuścić na rynek kolejnych zawodników, którzy poprzez te wydarzenie zostali zakontraktowani w innych federacjach. Po tym wydarzeniu sporo się zmieniło; jako double champion w wadze półśredniej i średniej złapałem kryzys? Było założenie takie, że wylatuje na około miesiąc, aby se odpocząć, a wyszło tak, że miałem wrócić na walkę mistrzowską w federacji VFF, którą ktoś przejął.  Powrót był, reklama wydaje mi się, że była niespodziewana i ciekawa w postaci filmu; w dniu walki miałem spotkanie z nowym zarządem VFF, którzy poinformowali mnie, że nie dostanę wynagrodzenia, które zostało ustalone w naszym kontrakcie - oprócz tego mój przeciwnik nie przeszedł pozytywnie badań anty-dopingowych, a i tak chcieli go wystawić. Ten czas, czyli dwa lata pozwoliły mi zmienić podejście, nastawienie i zajawkę do dalszego działania. Co teraz? Zaczynam kończyć budowę mojej piramidy *zaśmiał się* APEX Athletic Arena - pierwsza i jedyna arena, która będzie składała się z sektora sportów uderzanych, biegaczy, siatkarzy i wiele więcej! Będzie to pierwsza w historii twierdza, gdzie będą się mijać zawodowi sportowcy; centrum sportu, którego nikt nigdy w Los Santos nie widział... APEX będzie prowadzony przez dwie osoby, natomiast nie będę na ten moment zdradzał drugiej osoby; ja będę odpowiadał za rozwój sektora sportów uderzanych, natomiast ta druga osoba będzie odpowiadać za drugi sektor... Oprócz tego odpowiadać będziemy za organizacje różnych przedsięwzięć sportowych jak gale, czy inne zawody sportowe... Chcemy finansować i wyróżniać te osoby, które będą zajmowały się tym profesjonalnie i z zapałem do tego co kochają w postaci stypendiów, czy miejsc w kolejnych, sportowych przedsięwzięciach. 

Harvey Rosenberg: Prawdziwa historia o walce, zdradzie i powrocie w chwale. Wspominałem również o Twoim gołębim sercu, obiecałeś coś swoim fanom na lifeinvaderze. Uchylisz rąbka tajemnicy o inicjatywie pomocy dla porzuconych zwierząt?

Paulo Rodrigues: Kilka dni temu miałem okazję pojawić się w Animal Rescue and Care Foundation, gdzie Pani Neirah Vyre pokazała mi jak spora ilość zwierzaków trafia codziennie do takiego miejsca; wsparłem na miejscu ich finansowo, lecz nie sztuka się chwalić jaka była to ilość pieniędzy, bo to nie ważne, ale obiecałem wspomnieć o tym na wywiadzie, bo chciałbym, aby ludzie pokazali siłę w postaci promowania akcji #helpstrayanimals , którą przedstawiłem na swoim profilu LI - wiadomo, że w tych czasach wszystko to zasięgi, a ja chciałbym swoje zasięgi wykorzystać do pomocy zwierzakom, a jako, że temat zaczęliśmy to Ci co mnie obserwują to wiedzą, że zorganizowałem dwa konkursy; 20.000$ za najbardziej lajkowane zdjęcie z #helpstrayanimals, a dziś na wizji losujemy zwycięzcę z mojego ostatniego zdjęcia, który zgarnie 10.000$, a jako, że  jesteś Harvey obok to chciałbym, abyś był świadkiem rzetelnego losowania, które składa się z 9 osób... *pokazuje telefon z odpaloną aplikacją losowania, a po chwili wciska przycisk "losuj"*.

Harvey Rosenberg: Drodzy słuchacze, za chwilę poznamy nazwisko szczęśliwca który dowie się o dodatkowych 10.000$ w swoim portfelu, a jest nim..."Swaygohard"! Gratulujemy!

Paulo Rodrigues: Ja również Ci gratuluje! Użytkownik z Lifeinvader o pseudonimie "Swaygohard", jeżeli to słuchasz to czekam na dane do przelewu, który wykonam po zakończonej audycji! Pamiętajcie, że warto wspierać miejsca takie jak Animal Rescue and Care Foundation, a to nie jest koniec konkursów! Obserwujcie...

Harvey Rosenberg: Obserwujcie. Chciałem jeszcze powrócić do Twojego projektu hali sportowej. Powiedz mi czy idziesz w biznes? Tzn, czy będzie wynajmował ten obiekt klubom, profesjonalistom, czy może to będzie coś w rodzaju inicjatywy społecznej, coś zarówno dla amatorów jak i zawodowców?

Paulo Rodrigues: Będzie to twierdza, która należy do mnie i drugiej, tajemniczej osoby; będzie to moje dziecko, które nie będzie "publiczne", lecz należało jako moja prywatność marki... Oczywiście, że będzie to miejsce, gdzie będą się odbywały nasze gale, czy zawody, ale nie jestem zamknięty na współprace i wdrążenie w plan budowy innych salek prowadzonych przez inne "kluby"; widziałem, że też rozwija się dyscyplina koszykarzy w mieście, więc może i oni będą chcieli się w to wdrążyć. Chce, aby to było jak galeria, gdzie po wejściu do niej mijasz się z różnorodnymi ludźmi, natomiast tutaj będziesz się mijać ze sportowcami z różnych dziedzin sportu, rozumiesz? Fighterzy, biegacze, kolarze, siatkarze, czy zapaśnicy; to mi chodziło w głowie, odkąd pojawiłem się w Los Santos, a w chwili obecnej pozwala mi na to pozycja, finanse i doświadczenie.

Harvey Rosenberg: Piękna sprawa, wspaniała wizja. Będziemy kibicować. Pogadajmy teraz o Twojej opinii na temat sceny sportowej w Los Santos. Przyznam szczerze że sam wypadłem nieco z obiegu, Ty na pewno robiłeś research przy projektowaniu swojego obiektu. Jak Twoim zdaniem prezentuje się dziś zaplecze sportowe LS?

Paulo Rodrigues: Szczerze? Dno i wodorosty, naprawdę... Widziałem, że dosyć świeże ruchy poczyna jakaś federacja bokserska i dosyć wysoko się pnie drużyna koszykarska Los Santo Panic; jeżeli chodzi o dawniejsze znajomości ze świata MMA to nie widziałem naszych weteranów jak Reyes, Sierra, czy Domino *zaśmiał się*

Harvey Rosenberg: Szczerze miałem nadzieję że Paulo Rodrigues zainspiruje młodsze pokolenie do zawodowego mordobicia. Być może Twoja inicjatywa doprowadzi do zainteresowania inwestorów i powstaną nowe inicjatywy. Planujesz powrót do oktagonu, na ring? Masz w sobie jeszcze ten power?

Paulo Rodrigues: Nie, że byłem z czasem "ojcem" MMA, ale na chwilę obecną możemy przyjąć taką "narracje" *zaśmiał się*. Wydaje mi się, że po moim wylocie podupadła scena sportowa ze względu na warunki, jakie VFF proponowało zawodnikom - nieodpowiednia osoba to przejęła i tak to się skończyło, a jako, że ciężko w tamtym okresie było o "popularnych" zawodników to się skończyło to jak się skończyło... APEX ma wnieść ponownie serca w górę i otworzyć drogę innym, ambitnym zawodnikom, a promotorzy zostali spuszczeni ze smyczy, więc do roboty! *zaśmiał się* Czy ja chciałbym wrócić? Moim marzeniem, a zarazem wspomnieniem jest Ronnie West; chciałbym uczcić jego odejście od nas i z tego miejsca obiecuję wam, że jego posąg, dobrze słyszycie - POSĄG pojawi się na wejściu do naszej areny. Był moim "przyjacielem", który wiele mnie nauczył, jeżeli chodzi o mój rozwój i wejście w ten świat. Mimo jego ruchów i kontrowersji był moim "idolem" z początków, a z czasem wiadomo... Wrogiem, bo chciałem mu urwać głowę, ale szacunek z mojej strony zawsze miał i będzie miał dalej. Co do mojego występu? *zaśmiał się ciszej, uderzając delikatnie pięść o pięść* Zobaczymy, nie? Może tak, a może nie; zobaczymy, czy ludzie tego chcą.

Harvey Rosenberg: Paulo, chyba będziemy powoli zmierzać ku końcowi. Mam nadzieję że w arenie znajdzie się też posąg dla dziennikarza, pamiętaj o mnie brachu *śmiech*. Ostatnie dwa zdania dla słuchaczy. Wisienka na torcie.

Paulo Rodrigues: Ha-ha! Harvey jeszcze z nami jest, więc pojawi się jego prawdziwy posąg w środku oktagonu i mikrofonem w ręku! Dziękuje wszystkim słuchaczom, oczekujcie informacji i obserwujcie moje sociale, bo codziennie się coś tam pojawia... Pamiętajcie o akcji #helpstrayanimals

Harvey Rosenberg: I ja żegnam się z Państwem. Ze mną rozmawiał Paulo Rodrigues. #Helpstrayanimals, zaglądajcie, wpłacajcie, pomagajcie. Dziękuję Paulo, dziękuje słuchaczom, dobranoc!

ECMxxx9.png