Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Keep ya head on a swivel, they snatchin’ rides out here. It’s the Boosters runnin’ the game, yo.

Rekomendowane odpowiedzi

"Boosters move fast, blink once, and your ride’s gone"

123123123123.jpg.8fd54709f11a8aaeafb8b1f1d77dc40b.jpg

Grafika: @Apogeum

Fatcars Export

Yo, B-Boost na stronie... Właśnie zacząłem coś, co może zmienić życie wielu osób z mojej ekipy. „Fatcars Export” – na pierwszy rzut oka to legalna firma zajmująca się eksportem Europejskich luksusowych marek z USA i używanych części tuningowych z różnorodnych samochodów. Ktoś by powiedział, że to zwykły handel, ale ja wiem, co kryje się za tą fasadą. Posłuchaj tego, bo to dopiero początek.

Chcę, żeby wszystko wyglądało na czysto. Rejestruję firmę, wynajmuję magazyn, podpisuję umowy z fałszywymi dostawcami. Tak, oficjalnie będziemy eksportować auta do Europy, wysyłać części tuningowe do krajów, gdzie taki towar ma swoją wartość. Ale wiem, że prawdziwy interes leży gdzie indziej. Nie chodzi o sprzedaż aut. To tylko przykrywka, by kradzione pojazdy, rozkradzione na części, trafiły do innych krajów. Łatwy sposób na legalizację tego, co w rzeczywistości jest kradzieżą.

Zaczynam od małych kroków – wysyłam pierwszy transport, który w zasadzie nie powinien nigdy wyjść poza Los Santos. Pierwsze auta, które trafią do portu to moje prywatne samochody, które musze sprzedać ze względu na problemy finansowe związane z prawem, to akurat będzie proste. Szybkie rozeznanie się i nawiązanie kontaktu z odpowiednimi osobami w porcie. Spójrz na to z drugiej strony, bo fałszowanie danych firm od których kupujemy części, czy przekupstwo celników – wszystko wymaga perfekcji. A jeśli się pomylę? Jeśli coś nie pójdzie po mojej myśli? Wtedy mogą zacząć łączyć te przesyłki z raportami o kradzieżach. I to mnie może zniszczyć, wiesz? Bez ryzyka nie ma zysków, dlatego jestem w tym miejscu ze sztywnym składem, który zna się na rzeczy. Jeśli tego nie zrobię, wyprzedzi mnie ktoś inny, a konkurencja nie śpi.

Muszę działać szybko, bo wszystko co zbuduję, może runąć jednym błędem. Kontakt w porcie, odpowiedni ludzie, którzy nie zapomną o „drobnych” opłatach. Wszystko to składa się na sukces, ale to też źródło sporego ryzyka. Przejęcie transportu przez celników, infiltracja przez LSPD… A może ktoś z moich ludzi zacznie gadać? Trzeba być przygotowanym na wszystko.

A mimo to – nie mam wyjścia. Pieniądze, które zarobię, pozwolą mi stworzyć sieć, w którą nikt nie będzie w stanie się wbić. Legalne firmy-wydmuszki, które sprzedają nam części, nowe nieruchomości, nowe inwestycje, a to wszystko zamaskuje największe źródło przychodu. Żeby to wszystko zadziałało, muszę być czołgiem ekipy, nie zatrzymywać się na najmniejszych problemach i planować każdy ruch związany z rozwojem naszych działań. Gdy przetrwam, mogę zarobić na tyle, by rozwinąć to na wielką skalę. To jest droga, którą wybrałem i jeśli coś pójdzie nie tak, to ja poniosę konsekwencje tego w jaki sposób to przygotowałem. 

Miej oczy dookoła głowy, Boostersi działają błyskawicznie, wystarczy że mrugniesz, fura robi pik-pik i momentalnie znika, pizdo.

Spoiler

Wchodzimy z nowym projektem zarobkowym w ramach organizacji 335 Central City East, prowadzonej przez thelordzibi. Moja postać, B-Boost, to banger z doświadczeniem – pierwsze kradzieże ma już za sobą, a ekipa z którą działa, to nie przypadkowi ludzie, tylko zaufani wspólnicy sprzed lat.

Trzon Boosters tworzymy razem z orlydiego, riger i jedną dodatkową osobą, która dołączy dopiero po dokładnej selekcji. Tu nie ma miejsca na przypadkowych graczy – zamknięty skład to gwarancja jakości i bezpieczeństwa.

Nie zamierzamy otwierać się na współpracę z resztą gangu w ramach jednorazowych akcji. Nie będziemy przerzucać brudnej roboty na młodych, bo nie ma sensu ryzykować, że ich błąd zaszkodzi całemu projektowi.

Jeżeli chodzi o legalną stronę projektu to chyba jasno rozpisałem, że chcemy legalnie eksportować Europejskie modele samochodów, które stacjonują w USA i są pożądane z ciepłego San Andreas ze względu na brak rdzy i dobry stan techniczny względem lat, zamieszamy w to przerzuty nielegalnych części, zresztą zobaczycie sami. Widzimy się w grze, elo.

Edytowane przez szponto

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin