Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[sa-cryptids.com] Człowiek-ćma nad dachami Północy Hrabstwa Los Santos, (1/3).

grubasiontko

Moth-Man w Los Santos.  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierzysz w istnienie kryptyd? (m.in. człowieka-ćmy)

• Tak.
      8
    • Nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

8rHeeIc.pngCzłowiek-Ćma (Moth-man/Bird-man), to według osób utrzymujących, że spotkały rzekome stworzenie, Moth-man miał od 1,8 do 2,5 m wzrostu, błoniaste skrzydła, czarną, brązową lub szarą skórę i ogromne czerwone, świecące oczy opisywane jako podobne do reflektorów rowerowych. Jego rzekomym wizytom miały towarzyszyć dźwięki przypominające pisk myszy, krzyk kobiety lub zgrzyt płyty muzycznej obracanej w przyspieszonym tempie. Według świadków Mothman nie machał skrzydłami ani podczas lotu (z ogromną prędkością), ani wznosząc się w powietrze. Rzekomym spotkaniom miały czasem towarzyszyć zakłócenia sygnału telewizyjnego lub radiowego. (Wikipedia). Tak opisuje tą kryptyde popularna encyklopedia internetowa.
Najwcześniejsze doniesienia o tym stworzeniu pojawiły się już w pierwszej połowie XX wieku. Widziany był w okolicy rzeki Ohio i Kanwha w Wirginii Zachodniej. Pierwsze podane publicznie spotkanie z ćmą, miało miejsce w 1961 roku właśnie w rejonie pierwszej podanej rzeki. Kobieta która poruszała się ze swoim ojcem drogą numer 2, ujrzała sylwetkę człowieka wchodzącego im na drogę, gdy zwolniła, postać rozwinęła skrzydła i odleciała. Wiele lat ta opowieść była skrywana z obawy przed wyśmianiem.
Opisane w gazecie w dokładniejszej specyfikacji, spotkanie z człowiekiem-ćmą miało miejsce w Salem, 90 mil od Point Pleasant w Wirginii Zachodniej. Newell Partridge, oglądał telewizje około godziny 22:30, dnia 15 listopada 1966, kiedy ekran zaczął śnieżyć w wzór przypominający rybie ości i wydawać dźwięk buczenia generatora, jak stwierdził to sam zamieszany. Jego pies, Bandit, szczekał pod domem co przykuło uwagę właściciela który wyszedł z latarką przed dom, światło skierował w stronę stodoły na której ujrzał parę czerwonych oczu, które przypominały światła rowerowe. Jak powiedział:
"Gdy byłem dzieckiem, polowałem całe noce i wiem na pewno, jak wyglądają w ciemności oczy zwierząt takich jak szop, pies czy kot w ciemności. Te były zbyt duże. Odległość do stodoły to długość boiska futbolowego. Prawdopodobnie około 150 jardów; a mimo to te oczy wydawały się ogromne, jak na tę odległość."
Kiedy próbował podejść do stodoły, sparaliżował go hipnotyczny, paranormalny strach. Pies doświadczony w polowaniu, pobiegł za kryptydą i... nie wrócił. Po nocy spędzonej ze strzelbą w łóżku, rano Newell znalazł tylko ślady łap Bandita który kręcił się w kółko, jak za własnym ogonem i zniknął. Tego samego wieczoru, dwa małżeństwa Scarberry oraz Malette, poruszali się na północ, 7 mil od Point Pleasant, zauważyli podobną postać, Roger Scarberry powiedział że oczy istoty działały na niego hipnotycznie, leciała za ich samochodem 100 mil na godzinę wydając przy tym dziwne dźwięki, przypominające głośny pisk myszy, minęli po drodze ciało dużego psa (prawdopodobnie porzuconego, martwego już, owczarka Bandita). Zastępca Szeryfa, M. Halstead, oznajmił że potraktował zdarzenie poważnie, znając ich przez całe życie, podczas oględzin fabryki z TNT, zastępca usłyszał w swoim radio dziwne dźwięki oraz cień krążący po zakładach produkcyjnych co potwierdza także relacje w obu przypadkach. Nagłośniony przez prasę przypadek, spowodował natłok zgłoszeń z tamtych okolic, wiele osób w tych dniach widziało coś podobnego, opisywanego jako "Duża, szara rzecz. Większa niż człowiek, ze strasznymi świecącymi czerwonymi oczami" czy "Ogromnego ptaka unoszącego się nad czubkami drzew". Tajemnicza istota miała też chodzić po werandzie, zaglądać do okien.

kWvZPDB.jpegWedług wielu, posiadające szósty zmysł stworzenie (co zostanie potwierdzone poniżej), pojawiało się w okolicznościach które były związane z katastrofami. Mowa tu o takich przypadkach jak:

• Zawalenie się mostu Silver Bridge, Point Pleasant (46 ofiar śmiertelnych),
  • Zamach na papieża, Jana Pawła II,
  • Zamach na Roberta Kennedyego,
  • Katastrofa w Czarnobylu, ZSRR, (31 ofiar śmiertelnych, wielki, skażony teren),
  • Ataki na World Trade Center oraz Pentagon, Nowy Jork, 2996 ofiar śmiertelnych, widziany w pobliżu oraz na dachach WTC,
  • Katastrofa promu I-35W, Minneapolis, Minnesota, 13 ofiar śmiertelnych,
  • Zaginięcie lotu MH370, Malezja, 239 osób zaginionych, pracownik lotniska widział dziwną skrzydlatą istotę nad pasem startowym, dzień przed odlotem,
  • Trzęsienie ziemi w Tohoku, Japonia, 15 893 ofiar śmiertelnych, 2531 zaginionych do dziś, skrzydlata istota widziana w okolicach Sendai na kilka dni przed katastrofą,
  • Katastrofa metra w Mexico City, Meksyk, 26 ofiar śmiertelnych, mowa tutaj o Llamarada negra (czarna błyskawica), istota z czerwonymi oczami, widziana była w pobliżu linii metra,
  • Eksplozja azotanu amonu w Bejrucie, Liban, 200 ofiar śmiertelnych, istota widziana była na nagraniach przed samym wybuchem,
  • Wiele innych katastrof takich jak: Erupcje wulkanu Popocatépetl w Meksyku, Eksplozja zakładów chemicznych AZF w Francji, Katastrofa promu Estonia na Morzu Bałtyckim, Tornado w Joplin w stanie Missouri, Eksplozja platformy wiertniczej Deepwater Horizon na Zatoce Meksykańskiej, Katastrofa apartamentowca Surfside na Florydzie.

oMTVyhi.pngCzłowiek-ćma pojawił się ostatniej nocy jednak w Los Santos, w Stanie San Andreas co donoszą zeznania świadków, którzy widzieli tajemniczą istotę. Penelope Kalia, z którą się spotkaliśmy, opisała zdarzenie w ten sposób:
"Wielkie, czerwone i hipnotyzujące oczy ukazały się nad moją posiadłością, zaraz po powrocie z pracy, po 11 w nocy, siedział z rozłożonymi skrzydłami na szczycie mojego dachu, zlękłam się i zaczęłam krzyczeć, spojrzał na mnie jeszcze głębiej niż wcześniej, mój mąż wybiegł z domu jednak zachowywał się jak w amoku. Nie zgasiłam silnika mojego samochodu, z radia słychać było tylko głośny szum, jakby zgubiło fale, chociaż nie słucham radia tylko zawsze podłączam telefon i słucham swojej muzyki, głównie Glitter Dolls. Wzbił się w powietrze i poleciał nad Tongva Valley.".
Brzmi bardzo podobnie do opisów kryptydy z dziesiątek poprzednich lat. Wielu mieszkańców i robotników drogowych także zauważyło jego obecność, John Jenkins, pracownik firmy malującej oznakowanie poziome na ulicy w Rockford napisał:
"Zasraniec pojawił się zaraz po tym jak przestała nam działać łączność radiowa, mamy krótkofalówki, wiesz, żeby nie drzeć się w nocy między sobą kiedy malujemy pasy. Siadł na wozie którym przyjechaliśmy, rozłożył skrzydła na przynajmniej dziesięć stóp i zaczął się drzeć, jakby przeraźliwy pisk psa, mało nie ogłuchłem... Obudziłem się potem na pace tego auta, miałem rozbitą twarz, koledzy gadali że dużo wypiłem chociaż nie pamiętam ani jednego piwa!"
Tej samej nocy, ja oraz mój przyjaciel Thomas Winchester, wybraliśmy się na wycieczkę do sąsiedniego Hrabstwa, szukaliśmy Jazgrzy Williamsa, pejotla, na pistyni. Nie musieliśmy długo szukać, a kiedy skosztowaliśmy owocu, szczerze mówiąc, trochę urwał nam się film. Kiedy uruchomiliśmy swoje telefony zauważyliśmy mnóstwo wiadomości na temat spotkania człowieka-ćmy nad Rockford, Richman, Vinewood oraz Tongva Valley. Niezwłocznie zabraliśmy się za śledztwo i przyniosło jak na razie, takie oto rezultaty jakie przedstawiliśmy wam wyżej. Ten artykuł jest poświęcony bardziej przedstawieniu tej kryptydy i wskazaniu realnych wskazań, pokazaniu że nie jest to wymyślona historyjka na potrzeby narracji. Jak narazie w Los Santos, nie zdarzyło się nic złego ale to może być zapowiedź takiego wypadku.. Miejcie oczy dookoła głowy, kifflom.

Gregory Flournoy (Cryptozoology Tracking Society ID: 3066-93),
Thomas Winchester, (Cryptozoology Tracking Society ID: 9976-11).

2 godziny temu, antoine yn napisał:

* deuce przesyla artykul do dr. gale i pyta o jego opinie na ten temat 

@Hajsu

**Doctor Bobby Gale odpisał mu**
Czarnuchu, z całym szacunkiem ale dużą stopą równie dobrze mógłby być Pebble - kultura tych mitycznych stworzeń w ameryce północnej to coś mi kompletnie obce murzynie, ale całkiem ciekawy artykuł**