Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[09.05] [no more heaven records] lilma - LAST CHANCE 👔

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

p5A0bTo.jpeg

Dnia 9 maja 2025 roku równo o godzinie 00:00 na wszelkich platformach streamingowych pojawił nowy singiel od Farush Lilma Bojaxhiu pod wydawnictwem wytwórni muzycznej no more heaven records. Co ciekawe jeszcze dwa miesiące temu muzyk po wydaniu swojego producenckiego LP wspominał, że chce zrobić sobie przerwę od wydawania kawałków, co w takim razie zmieniło jego nastawienie? Czyżby to że na mediach społecznościowych Farusha Bojaxhiu oraz Jaycee Sweaney pojawiła się nieoczekiwana aktualizacja statusu pracy na zatrudnieni w no more heaven records? Czy to możliwe, że przez tworzenie wytwórni razem z jego menadżerką wróciły mu chęci do dalszego tworzenia kawałków? Za produkcję, miks, mastering oraz całą resztę technicznych aspektów utworu – jak zwykle – odpowiada Serb. Tym razem jednak postanowił spróbować czegoś nowego i zmierzyć się z brzmieniem, które znacząco odbiega od jego dotychczasowego stylu. To dla niego pewnego rodzaju eksperyment, próba odnalezienia się w zupełnie innej muzycznej estetyce niż ta, do której przyzwyczaił swoich słuchaczy. Tekst utworu to osobista i emocjonalna refleksja Farusha nad własną tożsamością, relacjami oraz miejscem na scenie. Pełen introspekcji i dwuznacznych wersów, balansuje między wątpliwościami a pewnością siebie. Nie brakuje tu też symbolicznych metafor i odniesień do walki wewnętrznej, samotności, a także determinacji do dalszego tworzenia mimo przeciwności. Dla wielu słuchaczy to manifest niezależności artysty oraz szczera próba rozliczenia się z przeszłością. Choć niektóre wersy zostały już zinterpretowane przez fanów w serwisie Genius, duża część utworu wciąż pozostaje otwarta na różne odczytania.

705PZyL.png

Spoiler

Performer: lilma
Written by: lilma
Produced by: lilma
Mixed/mastered by: lilma

[Intro]
Yeah, yeah (Yeah, yeah, yeah)
Yeah, yeah (Okay, woah, woah)
Alright (Yeah, yeah)
Alright (Blatt)

[Chorus]
chyba nie kojarzy mnie 
albo to był dobry sen
pytanie w głowie jak test
ciekawe co powie ten serb
mijam go w centrum jak cień
ciekawe ile potrafi znieść
na twarzy uśmiech to blef
ciekawe gdzie ma zapas łez
Mój czas (mój czas), to gra (to gra), mam plan (okey), więc jak (no nie)
Nie będzie nas nie taki był plan
Patrzę na ciebie jak na drogi skarb
Patrzę (patrzę), milczę (milczę), wiem (serio), co chcę
Nie jestem dobry ale dam ile mam
Chce jedna szanse ten kolejny raz

[Verse]
Nie mów mi nic bo i tak wiem swoje
Mam swoje źródła i tym rany goje
Jestem rekinem dlatego nie tonę
Nie lubię ciszy i nie lubię wojen
Ale kto wie jaki nadejdzie projekt
Dlatego od dawna szykuje zbroje
Żeby na scenę sobie wjechać koniem
Bo super auta zwyczajnie mnie nudzą
Bo są podobne i tak samo ryczą
demony w głowie prosiły bym przestał
ale nie mogę bo melodie kocham
już nic nie pokona
nawet to co próbowało mnie zabić
się nie udało mnie nie można zranić
jestem ze stali możecie się gapić
zapomniałem oczy puste jak cholera
pójdziecie na bok jak te głupie trofea
bawię się stylem bo nikt nie zabroni mi
tworze na grubo nie liczę kalorii już
jestem spełnionym chłopcem a nie czytam z nut

[Chorus]
chyba nie kojarzy mnie 
albo to był dobry sen
pytanie w głowie jak test
ciekawe co powie ten serb
mijam go w centrum jak cień
ciekawe ile potrafi znieść
na twarzy uśmiech to blef
ciekawe gdzie ma zapas łez
Mój czas (mój czas), to gra (to gra), mam plan (okey), więc jak (no nie)
Nie będzie nas nie taki był plan
Patrzę na ciebie jak na drogi skarb
Patrzę (patrzę), milczę (milczę), wiem (serio), co chcę
Nie jestem dobry ale dam ile mam
Chce jedna szanse ten kolejny raz

Spoiler

Ostatnie wydarzenia wokół postaci:

• Marzec nie był najaktywniejszym miesiącem w karierze Artysty, ponieważ większość czasu spędził na przeróżnych odwykach, podróżowaniu i resetu od social mediów by jakkolwiek odzyskać dawnego siebie. Mimo wszystko na początku marca ukazał się krążek pt ,,IM ASSHOLE" który zapowiadany był już kilka miesięcy wcześniej. Cały projekt realizowany był w ma&ma studio a za produkcją, mix/masteringiem i grafiką znowu był odpowiedzialny lilma. Materiał posiada 8 utworów, z czego cztery z nich to wcześniej wypuszczone single promocyjne krążka. W projekcie wzięły udział takie persony jak - Maxine Koci, Mikayla Lykes alias BbyKayla, Leopold Quinn alias JR, Ferris Kaiser alias SWERRVO & Daithi Potter. Im Asshole jest zdecydowanie innym projektem niż Only fear God czy Final Warning, głównie przez fakt, że cały Tape nie niesie za sobą żadnego przekazu, żadnego konkretnego motywu który trzymałby się każdego kawałka z tracklisty, projekt jest po prostu zlepkiem kilku artystów w LP, którzy zaprezentowali się w stylach w których najlepiej się odnajdują.
  • Nie obyłoby się bez problemów w życiu muzyka, takich jak grupa przestępcza? Facet był widoczny podczas głośnego przeszukania parkingu na jednym z pięter gdzie funkcjonariusze znaleźli porzuconą broń palną w tym karabin szturmowy oraz broń krótką. Czy facet zniknął z internetu bo wpadł w złe towarzystwo? Na jego profilach społecznościowych zniknęły wszystkie posty.  
  • Także co ciekawe wspomniano o nim w "AIMEE LEVINE - CZYLI KULISY PRACY MENAGERKI I CZY WARTO INWESTOWAĆ W MANAGEMENT?" w LET'S TALK, a konkretnie w pytaniu Ilyan Saggittarius "niektórych zdziwiła kwestia, jak byłaś jeszcze w relacji z Farushem, że dołączyłaś do Unsainted Records, gdzie artystami zakontraktowanymi został duet LIBIDUO, którzy niejednokrotnie wymieniali się z nim uprzejmościami w utworach. Jak to wpłynęło na Twoją wspólpracę z MyWay i YoDaddy?" na które jego była kobieta odpowiedziała w następujący sposób "Nie widziałam w sumie nic w tym złego, jednak dołączenie do Unsainted to ogromny krok w mojej karierze i jedni członkowie wytwórni nie powinni mi przekreślać szansy na rozwój. Osobiście nic nie mam do Myway i YoDaddy, ale dla dobra moich i ich interesów zdecydowałam się, że oddam opieke nad nimi właśnie tobie, oni mieli mieć prawo uważać, że będę próbowała im zaszkodzić albo, że nie będę się starać tak bardzo jak w przypadku innych członków wytwórni, a ja po prostu chciałam być lojalna w stosunku do mojego byłego faceta."  I na samym końcu gdzie Aimee na pytanie Ilyan Saggittarius "Zobaczymy jak im wyjdzie. Cokolwiek nie wybiorą, myślę, ze mają pole do popisu - umiejętności posiadają, więc dobrze, by wykorzystano je mądrze. Tak już dobijając do końca... w obecnych realiach, gdzie mamy wsparcie Ai, różne fora, grupy, no social media kipią i dostep do informacji jest prosty. Uważasz, że posiadanie menagera jest niezbędne, by coś osiągnąć w branży?" Odpowiedziała "Nie jest niezbędne, mamy przykład wielu osób na scenie, którzy nie mają menadżerów, mówię tutaj o chociażby Jayu, długo menadżera nie miał Farush i jakoś dawali sobie radę, po prostu uważam, że w pewnym momencie kariery posiadanie menadżera to ułatwienie na które warto poświęcić trochę dolarów."
  • Krótko podsumowując marzec był specyficznym czasem w życiu muzyka, z jednej strony spędził kilka dobrych dni na resecie, odpoczynku i próby ponownego leczenia psychiki a z drugiej strony znowu pojawił się na forum publicznym w momencie kiedy był widziany podczas przeszukania parkingu przez federalnych, został wspomniany przez byłą kobietę a na jego social mediach zniknęły wszystkie posty, ale czy na pewno? No nie bo po usunięciu wszystkich postów facet opublikował zdjęcie gdzie stoi we mgle w lesie, a jego wyraz twarzy pokazuje, że mocno się nad czymś zastanawia.
  • W opisie pod jedynym postem na jego profilu widzimy oznaczoną Jaycee Sweaney,  jego niezastąpiona menadżerkę z emotikoną "Soon" co mogłoby wskazywać na mocny projekt między tą dwójką, ale co to może być? Fani spekulują, że tym razem nie chodzi o kolejny tape producencki, a raczej coś poważniejszego, patrząc na aspekt że muzyk miał ważny kontrakt z Eternal Atake do lutego 2025 a mamy już kwiecień. Co będzie w przyszłości zdecydowanie czas pokaże. 

Promocja wokół numeru:

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Farush Bojaxhiu
Link do profilu postaci:  https://forum.v-rp.pl/topic/32721-farush-bojaxhiu-alias-lilma/#comment-261612
Przynależność: no more heaven records
Imię i nazwisko menadżera: -
Kontrakt zawarty z menadżerem:  -

gra in character screeny;(link)
produkcja utworu + oprawa graficzna razem z teledyskiem ($15,000)