Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

American problem; illegal weapons

Rekomendowane odpowiedzi

IOqvmO8.png
Stany Zjednoczone od lat zmagają się z problemem szerokiego dostępu do broni palnej. Z roku na rok procent przestępstw z wykorzystaniem broni palnej idzie w górę. Rząd Ameryki, agencje federalne, stanowe i lokalne co roku walczą z plagą nielegalnych broni, zwanych ,,ghost gun,,.

Wyżej wymienione bronie nie posiadają numerów seryjnych, nie są nigdzie zarejestrowane, jeśli przestępstwa nie zostawi odcisków palców na broni, nie da się zweryfikować skąd pochodzi. Większość broni użytych w przestępstwie odrazu zostaje zutylizowana lub wrzucona do wody. Są to najczęściej wybierane miejsca przez bandytów ponieważ są praktycznie nie zauważalne gołym okiem i odrazu lądują na dnie jeziora lub rzeki. W internecie można natrafić na filmy jak ludzie wyławiają pistolety z rzek na obrzeżach miast. Najpewniej większość z tych broni pochodzi właśnie z przestępstw.

Szacuje się, że na 100 mieszkańców przypada około 120 sztuk broni palnej. Następstwami tak dużej ilości broni palnej na jednego mieszkańca są: rozboje z użyciem broni, włamania z użyciem broni, zabójstwa, zamachy, strzelaniny w szkołach/na ulicach. Lista przestępstw jest dość duża, analitycy szacują, że nic nie wskazuje na poprawę sytuacji, a na powielenie problemu.

Spoiler

czesc, chce sobie zajawkowo pograc projekt zarbokowy nt składaniu broni. Będę się skupiał na wszelkiego radzaju imporcie częsci do broni, lub pozyskiwanie ich w inne sposoby. Wiem, że na obecnej scenie zarobkowych jest dużo podobnych projektów, lecz mam nadzieje, że w swoim temacie będę się wyróżniał bardziej niż ,,konkurencja,,. Mam plan, mam wiedze, potrzebuje jedynie zielone światło od was, aby grać porządne RP. Zarobkowy pod organizacje; The Chaldean Mafia

Edytowane przez Ernoo

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin