Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Projekt IC] Vista Ridge Logistics

Niemcu

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

Vista Ridge Logistics narodziła się na początku 2020 roku jako niewielki, rodzinny projekt operujący w niszy wsparcia logistycznego dla przemysłu instalacyjnego – głównie w zakresie transportu kabli, podzespołów elektronicznych oraz dostaw w ramach przetargów publicznych. W początkowej fazie działalność koncentrowała się na współpracy z wykonawcami realizującymi zlecenia dla instytucji rządowych oraz firm infrastrukturalnych, działając dyskretnie i skutecznie jako zewnętrzny partner logistyczny.

Wraz z upływem czasu i pierwszymi sukcesami, firma zaczęła rozwijać skrzydła, wychodząc poza dotychczasową niszę. Naturalną konsekwencją było wejście na szerszy rynek usług transportowych – od lokalnych dostaw po pełnowymiarowe operacje przewozowe. Przełomowy moment nadszedł, gdy zarząd zdecydował się na pierwszą poważną reinwestycję: rozbudowę floty, zakup nowych pojazdów dostawczych i leasing naczep przystosowanych do przewozu ładunków specjalistycznych.

W roku 2025 nastąpiła znacząca zmiana – założyciel biznesu, po latach operacyjnej pracy, postanowił przejść na wczesną emeryturę. Kierownictwo przejął znany w środowisku transportowym Max Golitsyn – człowiek z doświadczeniem zarówno w zarządzaniu flotą, jak i prowadzeniu projektów o dużej skali operacyjnej. Jego dołączenie do zarządu tchnęło w Vista Ridge Logistics nowe życie.

Pierwszym krokiem po zmianie sterów była gruntowna restrukturyzacja. Firma zmieniła swoją główną siedzibę, zainwestowała w zaplecze techniczne i przekształciła strukturę operacyjną, kładąc większy nacisk na transparentność, wydajność i profesjonalną obsługę klienta. Zmieniono również model działania: zamiast ograniczać się do konkretnej branży, Vista Ridge Logistics zaczęła przyjmować zlecenia o różnym charakterze, rozwijając się w kierunku uniwersalnej firmy transportowej gotowej obsługiwać zarówno klientów indywidualnych, jak i biznesowych. Aktualne usługi oferowane przez działalność to międzyinnymi:

• Transporty gabarytowe
  • Transport instalacji elektrycznych i technologicznych
  • Transport kabli i osprzętu elektrotechnicznego
  • Tymczasowe magazynowanie i przeładunek towarów
  • Obsługa przeprowadzek prywatnych, przemysłowych i komercyjnych
  • Wynajem pojazdów dostawczych i ciężarowych
  • Elastyczne usługi logistyczne „na zamówienie”

Dziś Vista Ridge Logistics funkcjonuje jako niezależna marka z ugruntowaną reputacją rzetelnego i elastycznego partnera logistycznego. Projekt, który niegdyś celował w niszę, naturalnie przekształcił się w strukturę otwartą na nowe kierunki, z potencjałem do dalszej ekspansji i stopniowego budowania przewagi na rynku lokalnym.

Aktualna flota działalności:

• MTL Packer
  • MTL Pounder
  • Maibatsu Mule
  • Vapid Speedo Express
  • Naczepy
  • Wózek widłowy

Spoiler
Nazwa biznesu/Projektu IC: Vista Ridge Logistics
Postać lidera: Max Golitsyn
UID postaci lidera z panelu gracza: 63062
Nick Discord: .vanitas.vanitatum
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: Mapa
Typ projektu (Biznes/Projekt IC): Projekt IC
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Firma Transportowa
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a):
Spoiler

Out Of Character

Jestem świeżym graczem na serwisie Vibe Role Play, ale wcale nie wykluczał bym mojej aplikacji z tego powodu. Moje doświadczenie z Role Play sięga aż 2010 roku, grałem na Polsko i Anglojęzycznych serwerach aż do 2018 roku z drobnymi epizodami do 2023 i jestem pewny, że zdołam się wykazać nawet po dwuletniej przerwie. Przy projekcie będzie mi pomagać kilka osób z organizacji, także nawet pod moją nieobecność można oczekiwać aktywności.

Dokładna informacja na temat sposobu kreowania rozgrywki dla siebie, swoich pracowników oraz innych graczy

Chcemy urozmaicić rozgrywkę i wątki które już istnieją na wyższy poziom oraz zapewnić "nowe atrakcje" graczom którzy są już w naszym gronie, bez wykluczania możliwości mieszania w naszych poczynaniach graczy z sektora cywilnego. W dużej mierze członkowie będą głównie składem w/w org. przestępczej ale postawiliśmy już kroki aby wdrożyć w projekt cywili, osoby które będą zajmować się codziennymi operacjami. Rozgrywka ma kręcić się wokół legalnych i mniej legalnych transportów które postaram się zdrowo i rozsądnie zbilansować.

Dokładna informacja na temat przyciągania pracowników, oraz ich utrzymania przy sobie w danym projekcie

Firmy transportowe to idealne projekty pod mieszanie zgrupowań przestępczych jak i sektora cywilnego. Będzie to kolejny sposób na zbliżenie się z naszą organizacją, zbudowania znajomości i konkretnej fabuły pod bardziej lukratywne przedsięwzięcia niż pospolite transporty z A do B. Chcemy aby ten projekt był jak najbardziej legalny na papierze, co sprawi, że z czasem będę chciał wdrażać graczy z sektora cywilnego na poważniejsze stanowiska. Postaram się aby nie brakowało wrażeń grając z nami przy projekcie.

Informacje na temat pomysłów związanych z rozgrywką dla całego budowanego przez siebie otoczenia, które projekt ma zbudować

Organizacja głównie toczy rozgrywkę na terenach  Vespucci, dlatego aby dać temu projektowi autentyczny i oddalony od innych przedsięwzięć organizacji vibe, wybrałem Wschodnie Los Santos - idealne miejsce zlewające się z przemysłem. Mam w planach tworzyć rozgrywkę zwykłych transportów, transportów na potrzeby organizacji, różnych przekrętów ubezpieczeniowych i podatkowych aby dać się wykazać innym i stworzyć miłą atmosferę do zatrzymania przy sobie graczy.

Zamieścić informację, dlaczego wybrana przez was lokalizacja dobrze wpasowuje się do całokształtu waszego zamysłu.

Z zewnątrz ma to być kompletnie legalny biznes i na takiego będziemy go kreować. Jako iż gramy po kompletnie innej stronie miasta jako organizacja przestępcza, pozwoli nam to na zbudowanie kolejnej lokalizacji wpływów, popychając organizacje dalej w swoich założeniach.

Edytowane przez Niemcu
dzonny, Kondziuu, jan i 5 innych lubią to

image.png.199c4dbe6524cd68ae98ff787f48fc9a.png

Cześć @Niemcu, Twoja aplikacja na Projekt IC została przyjęta. 

Zgłoś się na oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu, który prowadzisz.

UWAGA!

• W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, kopiując w treść ticketa formatkę ze swojej aplikacji.
  • Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

Pamiętaj, że twoim obowiązkiem jest aktualizować temat przynajmniej raz na 30 dni!

ps. Klima lubi to

„Do what you feel in your heart to be right – for you’ll be criticized anyway.”
„Hate is too great a burden to bear.”

Click here

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin