Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

The other side of clean

wiksa

Rekomendowane odpowiedzi

W 2024 roku ponad 2,5 miliona AmerykanGTY_meth_lab_jt_140419y_16x9_1600.jpg.60e98948ba06a49c9fbd32aabe536bbb.jpgów przyznało się do zażywania metamfetaminy w ciągu ostatniego roku. To liczba, która z roku na rok rośnie – nieubłaganie i bez wyraźnej strategii zatrzymania. W samym 2023 roku zanotowano ponad 32 tysiące zgonów związanych z przedawkowaniem narkotyków psychostymulujących – z czego ogromną część stanowiła właśnie meta.
W głębi opuszczonych piwnic, za pozornie pustymi ścianami warsztatów i pod podłogami klubów tętni życie którego większość mieszkańców miasta nigdy nie zobaczy. To właśnie tam, w ciasnych i dusznych laboratoriach  g
otuje się pieniądze –  niebieskawe marzenie handlarzy.
Za tym wszystkim stoją ludzie – niekoniecznie bandyci. Często to byli technicy, studenci chemii, niedoszli naukowcy. Wiedza, którą zdobyli na wykładach i w laboratoriach, znajduje dziś zastosowanie.

Laboratoria są różne – od chałupniczych zestawów w garażu po dobrze przygotowane miejscówki z wentylacją i wyciszeniem. Ważne, żeby było cicho, daleko od ludzi i żeby nie śmierdziało na pół osiedla. Reszta to logistyka i spokój.  

blue-meth-picture-id64257085420_1_.jpg.27d930b9b83fe5d018253147c351b468.jpgTo nie zawsze kwestia chciwości. Czasem to po prostu kwestia braku wyboru. Rynek pracy nie przyjmuje każdego z otwartymi ramionami, a rachunki nie czekają. Ci, którzy mają odpowiednią wiedzę i zimną krew, szybko odkrywają, że w nielegalnej chemii można zarobić więcej w tydzień niż na etacie przez miesiąc.
Na zewnątrz wszystko wygląda zwyczajnie. Ale to właśnie jest klucz do przetrwania: nie wyróżniać się, nie gadać, nie świecić oczami.
Kucharze” to zaledwie część całego łańcucha. Po nich są dostawcy – ludzie, którzy znają miasto na pamięć, potrafią ominąć patrole i znaleźć bezpieczne miejsca do wymiany towaru. A dalej – klienci, którzy szukają tego jednego zastrzyku energii, ucieczki albo po prostu rozwiązania problemów na chwilę.

Spoiler

OOC: Hej! Postanowiłam spróbować swoich sił w projekcie zarobkowym dotyczącym produkcji narkotyków. Planuję zacząć od małego brudnego labolatorium, a dopiero z czasem, stopniowo rozwijać je, nabierać większej wiedzy i doświadczenia, przez co będę je z postępem gry przerabiać na coś coraz większego. Poza pozyskaniem narkotyków (jestem świadoma ilości, która mogę uzyskać z projektu) mój projekt ma między innymi skupiać się na gierce i dodać czegoś do organizacji przestępczej, w której działam.

projekt zarobkowy pod organizacje: 

Edytowane przez wiksa

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin