Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

aetherhae - new start for real!

ixenea

Rekomendowane odpowiedzi

XyIEHFb.jpeg

Dnia 31.07.2025r., parę sekund po północy, na V-Tube Aeri Hae pojawił się zapowiadany jakiś czas temu teledysk oraz sama piosenka pod tytułem "new start for real". 
Wideo to zlepek różnych filmów z podróży po nowym dla dziewczyny mieście, głównie nagrywane przez jej mamę telefonem, z ręki. Mimo wszystko podczas edycji dziewczyna skupiła się na poprawieniu nieco stabilizacji obrazu i ładnych przejściach. Nie są one wstawione chronologicznie, dla Koreanki ma to swój niezastąpiony klimat, a przede wszystkim uchwycenie pięknych chwil. 
Autorka w tekście opowiada o tym, jak trudne dla niej jest odnalezienie się w Los Santos. Czuje, że zdystansowała się z życia przez tak duży krok, obserwuje wszystko od boku, próbując wpasować się w tłum, jednak nie jest to, czego chce. Wychodzi z objęć przeszłości, chcąc iść dalej i odkrywać nowe miejsca, wraz ze swoją wewnętrzną duszą.  

Samo brzmienie piosenki jest dosyć spokojnie, momentami nawet melancholijne. Nie jest to piosenka do potańczenia na domówce, a raczej do relaksu przy książce lub podczas spaceru pełnego refleksji. 
To piosenka o dojrzewaniu, odwadze o byciu sobą i wewnętrznej przemianie, którą spisywała w swoim notatniku tuż po przylocie do Los Santos. 

O utworze artystki było już wiadomo od jakiegoś czasu za sprawą plakatów przyklejonych do słupów w bardziej zatłoczonych miejscach.
Nienachalna kartka w formacie A5, która swoim wyglądem przykuwała oko niejednej osoby została zaprojektowana przez dobrą przyjaciółkę Aeri. Podczas wieczornego plotkowania i wcinania pizzy, bawiły się w darmowym edytorze dostępnym w sieci, aż powstał plakat promocyjny. 

Teledysk

Tekst

Spoiler

Mam nadzieję, że odnajdę
Zagubioną siebie tu 
W zieleni drzew
I słońca ciepłym blasku

Gdzieś na ulicy
Stoję między światłami
Obserwuję te nieznajome twarze
Idę za tłumem, próbując wpasować się
Choć myślami jestem nie wiadomo gdzie
Marzę o tym, że odnajdę
Zagubioną wersję siebie
W końcu stanę się sobą 
Tak już naprawdę 

Sny o przeszłości 
Już nie nawiedzają mnie
To czas na coś nowego 
Nowy początek 

Zastanawiam się, czy odnajdę siebie tu 
Wśród piasku i wody szumu 
Wśród ludzi tłumu, na serio

Gdzieś na ulicy, stoję między światłami
Obserwuję te nieznajome twarze
Idę za tłumem, próbując wpasować się
Choć myślami jestem nie wiadomo gdzie

Sny o przeszłości 
Już nie nawiedzają mnie
To czas na coś nowego 
Nowy początek 

Sny o przeszłości 
Już nie nawiedzają mnie
To czas na coś nowego 

Sny o przeszłości 
Już nie nawiedzają mnie
To czas na coś nowego 
Nowy początek 

Sny o przeszłości 
Już nie nawiedzają mnie
To czas na coś nowego, na serio

Gra wokół 

Spoiler
  • otrzymanie maila od mamy, decyzja o stworzeniu sklejki filmików jako teledysku, wstępne nagrywki - klik
  • znalezienie beatu, nagrywanie w domowych warunkach, realizacja jednego punktu z umowy z autorem darmowego beatu, mailowanie z nim oraz przelanie mu jednorazowej opłaty zgodnie z umową jaką zawarli - klik
  • kupno drukarki, tuszy i ryz papieru - klik
  • wspólne projektowanie plakatu na girls night - klik
  • przyklejanie plakatów promocyjnych - klik

Promocja

Spoiler

Postaci: 

• występ na Feel The Summer Vibe jako backupdancer;   klik; klik2  
  • występ na scenie Magnolia Night Club wraz z bbykaylą i Vienną Bohannon jako backupdancer  - klik; klik2
  • regularne prowadzenie profilu na TikTok

Piosenki:

• TikTok  po wstawieniu pierwszego teasera - klik
  • pierwszy teaser bez ujawnienia pełnego tytułu ani daty premiery - klik
  • post na Li z ujawnieniem daty premiery i pełnego tytułu, grafika promocyjna - klik
  • TikTok kilka dni przed premierą - klik
  • post na Li z selfie dziewczyny, w tle widoczny jeden z billboardów - klik
  • plakaty promujące - klik
  • billboard nr 17 i 24 na okres trzech dni - klik

Wydatki

Spoiler
  • $500 - kupno drukarki, ryz papieru i tuszy - klik
  • $2500 - opłaty streamingowe na platformach: spotify, tidal, soundcloud - klik
  • $50 -  jednorazowa opłata za użycie beatu free to use - klik
  • $650 -  billboard nr 17 i 24 na okres trzech dni - klik

Informacje

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: Aeri Hae 
Numer konta postaci: 2131345132
Link do profilu postaci: 
Pod co zagrane: Men I Trust - I Hope to Be Around

spacer.png       

**Ayane jest dumna, lajkuje i udostępnia dalej, wpadło jej w uszko.**

ixenea lubi to

The statement "nothing disappears without a trace" is a philosophical idea, suggesting that everything has a cause and an effect, and therefore leaves some kind of mark or influence, even if not immediately obvious. It highlights the interconnectedness of events and how even seemingly insignificant actions can have lasting consequences

**Gabby przesłuchała wykonanie artystki a następnie polajkowala**

ixenea lubi to

Ogień nie pyta, czy masz gorszy dzień. Wypadek nie czeka, aż się wyśpisz.

A ludzie… czasem krzyczą z paniki, czasem płaczą z wdzięczności. I trzeba umieć to unieść – nie tylko w rękach, ale i w głowie.