Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Bugs? Here we are! (They Came for the Bugs, Left with the Loot)

Rekomendowane odpowiedzi

YWxpdHk9ODUW Los Angeles od dłuższego czasu odnotowywane są nietypowe przypadki włamań i kradzieży przebiegających pod przykrywką rzekomej fumigacji. Grupa ludzi, działająca poza oficjalnym obiegiem, oferuje ‘szybkie i tanie opryski’ domów. Mieszkańcy domostw zauważają w swoich domach nietypowy wysyp insektów, karaluchów, termitów bądź mrówek - najczęściej w kuchni, w wentylacji, przy oknach. Nic groźnego, ale wystarczająco upierdliwe by zacząć szukać pomocy. I wtedy wchodzi przypadek, sąsiad, przechodzień, pracownik osiedla, albo ktoś ‘z polecenia’ podsuwa kontakt do ekipy od szybkiej fumigacji, niby taniej, lokalnej i bezpiecznej. W ciągu 24-48h pod dom podjeżdża van bez oznaczeń. Wysiadają ludzie w kombinezonach, maskach i okularach ochronnych. Rozstawiają namiot i proszą o opuszczenie budynku ‘na czas gazowania’. Wszystko wygląda profesjonalnie do czasu powrotu właścicieli. Pod nieobecność mieszkańców domu, środek zostaje ograbiony do zera, do gołej podłogi. Laptopy, gotówka, zegarki, dokumenty, biżuteria - wszystko znika. Namiot poskładany, drzwi zamknięte, niby nic się nie stało - ale żadna firma nie istnieje, nie ma nazwy, faktury, telefonu. Grupa działa na zlecenie, poza systemem, przez znajomości, polecenia i szybkie akcje, jak można się również łatwo domyślić - to oni wpuszczają robactwo. Całość to jedna wielka przykrywka, najpierw robaki są celowo wyrzucane w otwartych  oknach, wentylacjach lub ogrodach. Potem pojawia się sąsiad a potem złodzieje w kombinezonach, lokalne służby nie mają nawet kogo ścigać - bo dopóki ktoś nie zostawi po sobie śladów genetycznych, telefonu lub nazwiska - nikogo wcześniej tutaj nie było.

Ike Souzer, 20, in a booking photo from the Orange County District Attorney’s Office.Man Broke into home through a fumigation tent, took $300,000 worth of jewelry.
W Miami Beach mężczyzna wykorzystał czas fumigacji, by włamać się do domu i ukraść biżuterie wartą 300,000 dolarów. Wdarł się przez namiot, spenetrował wnętrze i wyniósł mienie, gdy właściciele przebywali poza domem z powodu rzekomego oprysku. Angelike Mindes, ofiara zdarzenia, powiedziała, że wynajęła firmę fumigacyjną nie spodziewając się że to da zielone światlo do pełnoprawnego napadu. Policja ustaliła że skradzione przedmioty trafiły do handlarzy w centrum Miami, podejrzany został zidentyfikowany i oskarżony o włamanie i kradzież

Spoiler

Czesc, przychodze z tematem ktorego wczesniej nie dotykalem, jednak chce sprobowac - bo wiem ze generwuje wiele watkow co moze zasilic gre moja, jak i gre innych. Calosc jest grana pod szyldem Palmintieri Crime Family, wloskiej mafii. Jestem juz tutaj dluzej i wiem ze organizacja jest dla mnie. Projekt ma miec na celu ominieciec klasycznego skryptowego okradania domow, gra narracyjna - stawianie na gre z crime et. to jest cos czego szukam wrzucajac aplikacje na ten projekt zarobkowy.

Edytowane przez Adamo Klimat Kartel
ciongmen, Dupek12, benji i 4 innych lubią to

jak afera to nie kurwa koperkowa

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin