Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Kradzież] Obey 8F (był i nie ma)

West Coast

Rekomendowane odpowiedzi

**20/08/2025 po północy na parkingu byłego miejsca Total Explode pojawił się czarny VAN i dwójka zamskowanych, jeden z nich wybiegł - podpinając laptopa pod klamke, szyfrując zamek - wsiadł oraz następnie wyjechał z Total Explode przez środek miasta, znikając z radaru CCTV pod mostem gdzieś przy wjeździe na Davis, naturalnie rzecz biorąc oboje mieli maski i rękawiczki, również czapki i kaptury, na miejscu byli świadkowie kradzieży którzy widzieli to ale nie postanowili reagować.**

FAKTY.

Spoiler

1. Na miejscu bylo dwoch swiadkow (jeden z nich to Leo_Grain, drugiej simki nie mam, bo nic nie napisala); widac to dobrze na CCTV. (Jesli chcecie wyciagnac informacje, smialo zapraszam do gry ze swiadkiem).
  2. Dwa pojazdy zniknely w okolicy miasta Davis, w okolicach Olympic Freeway/zaulkach przy (pod) tym mostem (okolica dziupli, znikniecia pojazdow).
  3. Dwojka napastnikow byla KOLEJNO pochodzenia: bialego, bialego/LUB hiszpanskiego.

Edytowane przez DALLAS1993
dixoniak7 lubi to

@aikon @southland chętnie przejmiemy sprawę jako SD jeśli kolega poprawi to coś. Ludzie zaczynają bawic się w watch dogs. Nie ma danych pojazdu, dla mnie kolejne utrudnianie śledztwai granie na zwloke. Proszę opiekunów obydwu sektorów o interwencję w sprawie przestępstw związanych z kradzieżą pojazdów i włamami. Świadkowie byli, nikt nie reagował? Kradłeś na oczach gitów, czy ich przekupiłeś? Czekam na operacje plastyczna zmiany koloru skóry przed kradzieżą audi a3. Jak to ma tak wyglądać to lepiej w ogóle tego nie wrzucać, bo wszyscy grają nieuchwytnych. W USA 85% aut jest odzyskiwanych, a 70% przestępców łapanych. Oznaczam tutaj, jako świetny przykład złodzieja rodem z watch dogs.

Pozdrawiam. 

Edytowane przez Kaczor Kadafi

18 godzin temu, DALLAS1993 napisał:

**20/08/2025 po północy na parkingu byłego miejsca Total Explode pojawił się czarny VAN i dwójka zamskowanych, jeden z nich wybiegł - podpinając laptopa pod klamke, szyfrując zamek - wsiadł oraz następnie wyjechał z Total Explode przez środek miasta, znikając z radaru CCTV pod mostem gdzieś przy wjeździe na Davis, naturalnie rzecz biorąc oboje mieli maski i rękawiczki, również czapki i kaptury, na miejscu byli świadkowie kradzieży którzy widzieli to ale nie postanowili reagować.**

popraw to jak należy bo faktycznie ideolo wjechało tutaj, daj czas do jutra, godzina 16. Pozdrawiam M.

Teraz, DALLAS1993 napisał:

Po pierwsze.

Swiadkowie byli IC, nagrywali ale nie robili nic, może dali ninera ale nam się udało tym zwiać jak coś.

Po drugie. 

Audii jak i reszta aut ma elektryczność i jak dobrze wiem to baterie auta można wymontować ale nie mam auta i prawka ale tak na logiczne myslenie

Po trzecie.

nie opisuje całego przestępstwa tylko zostawiam poszlaki sby lea pomyślało trochę i samo rzucało sensowne pytania na stół narracyjnie niz ryczało w temacie i do opiekunow

Pozdrawiam Bulkarza.

Zapewniam Cie zero zadnego aura na swiecie nie otworzysz poprzez podlaczanie sie do klamki 😂 nie trzeba miec auta zeby wiedziec ze w klamkach nie ma zlacz xd 

ROZDZIAŁ PIERWSZY, WYJAŚNIANIE.

S3yoxuC.png

- VAN & MIEJSCE KRADZIEŻY.

Zacznijmy od tego że w moim przestępstwie pojawiło się czym przyjechaliśmy na miejsce zdarzenia kradzieży oraz w jakie miejsce, punkt kluczowy tutaj to PARKING które jest napisane prosto na screenie które teraz przedstawiam jak widzicie, a więc prosiłbym o zaprzestanie bolonesu, CZEMU TO TAKIE WAŻNE? serwer który jest RP, a jego gracze LEA, detektywi - powinni raczej wysilić się w jakikolwiek sposób oraz napisać przynajmniej TRZY PODSTAWOWE PYTANIA zamiast DONOSIĆ, jakie to pytanie?

• Czy na parkingu były CCTV, jak tak - zarejestrowały rejestracje i kolor wozu?
  •  Jeżeli tak? na kogo auto było zarejestrowane?
  •  Jacy świadkowie lub inne wskazówki mogły zostać sprawdzone na CCTV? (ile osób było w VAN, ile osób to widziało, przebieg dokładnych zdarzeń.

Po takich pytaniach jestem zobowiązany im odpowiedziec jak ludzki człowiek i daje im właśnie na blache LEAD, jaki? moja rejestracja, moja droga do tego parkingu, mój rysopis oraz imiona i nazwiska świadków które miał @kdot goat

CZY BYŁ POWÓD DO DONOSU ŻE TO PRZESTĘPSTWO IDEALNE? RACZEJ KURDE NIE!

ZtHXh5o.png
- KIERUNEK MIASTA, MAPA? GDZIE ONA JEST, NO WŁAŚNIE - SPYTAJ O NIĄ!

Na kolejnym screen podałem informacje bardzo POBIEŻNE, gdzie pojazd odjechał oraz gdzie on znikł - czemu? ponieważ nie jestem fanem dawania MAP bez wysilenia swojego dupska, to prowadzi do szybkiego MG i koniec z gry, czemu to takie ważne? I jakie pytania LEA mogłoby zadać! pokazując poziom RP?

• Jaką drogą i jakimi ulicami jechał Obey oraz VAN, czy drogi były rejestrowane w centrum miasta przez publiczne drogi?
  • Pod jakim dokładnie mostem ślad mógł się urwać przy wjeździe do Davis (są dwa, prosiłbym o zdaznaczenie dokładnych okolic)
  • Czy samochody były pod nadajnikiem jakimkolwiek? czy jednak nie? (jeżeli wyłączyliście akumulatory, piszcie NIE)

A więc do czego tutaj dochodzimy? nie zrobiłem idealnego przestępstwa, specjalnie nie ściągałem żadnych rejestracji, jechałem środkiem miasta po autostradach, jechałem do swojej dziupli bez odczekania żadnego czasu by może nieco zmylić ruch, robiłem włamanie przed świadkami. A wy? zamiast spytać o te fakty i nieco ruszyć głową oraz swoją grą detektywa, zwalacie wszystko że narracja jest perfekcyjna i przestępstwo, zamiast zadawać pytania jak ludzie z LEA robili to wiele lat temu, jedynie co w tym temacie zrobiłem to nie dawałem wam wszystkiego na tacy byście mogli sami coś pogłówkować i mieć gierke, wy zdecydowaliście się iśćna skróty, ja zdecydowałem się bronić i wskazać błędny mindset dzisiejszego LEA.

Tutaj macie przynajmniej na przyszłość przykład, ode mnie - jak grałem w LEA i dostałem przestępstwo od szanowanego @millie który mi również nie dawał wszystko na tacy, tylko chciał pewnie tym samym bym się wykazał, co zresztą zrobiłem.

Spoiler

image.png.6f0a32dd716fa3859d42a64217beb332.png

TEMAT PRZESTĘPSTWA (GŁÓWNY) DOSTAŁ PARE FAKTÓW POMOCNICZYCH, ZALECAM W RAZIE CZEGO PYTAĆ NARRACYJNIE O DALSZE POSZLAKI.

Edytowane przez DALLAS1993
Kaczor Kadafi i aikon lubią to