Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[skarga/Aaliyah Bordeaux] haha10

haha10

Rekomendowane odpowiedzi

Link do Twojego kontahttps://forum.v-rp.pl/profile/30236-haha10/
Link do konta oskarżonego: nie mam pojecia (postac Aaliyah Bordeaux)
Powód składania skargi: Nieposzanowanie zycia, slaba kreacja postaci oraz wyzwiska na chacie OOC.

Wyjaśnienie sprawy: Czesc, sprawa wyglada tak, ze wyszlismy z klubu poniewaz zamykali, realnie na serwerze stalo pod klubem 5 osob, lacznie z nasza trojka (Adam Fick, czyli moja postac. Benson Hicks, Maximo Fraga. Wszyscy z tej samej organizacji). Podjechala Aaliyah Bordeaux i Zishan Bradley. Chcieli wejsc do klubu, byl zamkniety. W przejsciu Zishan Bradley wyciagnal na wierzch personalny beef z moim ziomkiem IC czyli Benson Hicks, zaczeli sie bic. Gdy juz sie skonczyli bic, podszedlem do Zishan Bradley i odegralem dokladnie to na /me - Trzesie jego portkami zeby cos sie wysypalo. Wszystko spoko, oddal mi gotowke ktora faktycznie mogla wypasc ze spodni, ale wtracil sie gracz Aaliyah Bordeaux, odgrywajac ze wyciaga telefon i nas nagrywa. Wiec podchodze do niego, odgrywam ze wyciagam reke po telefon i pisze, zeby oddal mi telefon, on nic nie odpowiada, wchodzi do auta, wyciagam bron i celuje do niego, on w tym czasie, gdy do niego caly czas celuje, wylacza telefon komorkowy, wyrzuca go w aucie i z niego wychodzi (sadze, ze po prostu myslal, ze sie nie skapne ze go wyrzuce, dlatego nic o tym nie odegral, tylko zrobil to skryptowo) gdy wysiadl z auta, jego pierwsze slowa, do goscia ktory celuje do niego z broni, byly takie - Aaliyah Bordeaux mówi: Spierdalaj łysa pało stąd. Wtedy napisalem reporta. Jeszcze chce dodac te obrazy na chacie OOC: [23.08.2025 23:24](( Aaliyah Bordeaux (207): Wy idioci gracie takie gowno. ))

Jeszcze dodam, ze nie, nie mam klipa. Ale sadze, ze jest tutaj w ogole niepotrzebny. Wszystko jest w logach.

imgur: https://imgur.com/a/t7mgaPD

Edytowane przez haha10

• 2 tygodnie później...

Siemka, chciałbym odnieść się do zarzutów. Będą odnośniki z screenshotami możecie klikać.

Cała sytuacja pod klubem wyglądała troche inaczej, niż została opisana w skardze. Po pierwsze pod klubem faktycznie stało kilka osób, ale trzeba brać pod uwagę że ic to miejsce publiczne i realnie przewija się tam masa ludzi, do tego dochodzi monitoring więc wyciąganie broni bez masek przy wejściu było średnio logiczne. Kojarzyliśmy was też z dnia wcześniejszego, bo wtedy już zaczepialiście Zishana Bradleya bez powodu pod innym klubem, dlatego sytuacja wyglądała jak szukanie dymu od samego początku. Po drugie - gdy odegrałem nagrywanie całej akcji, naturalne było że Adam Fick skierował się w moją stronę, zdementuje kłamstwo o tym że nic nie odpowiedziałem i po chwili odszedłem do auta, bo jak tylko się odwróciłeś w moją strone to ja już byłem prawie w środku no i skryptowo odłożyłem telefon, nie było w tym żadnego przekrętu, zwykła reakcja postaci która w panice chce się skitrać. Na screenshocie widać że wszystko działo się podczas jednej minuty więc to była akcja dynamiczna jak sam zresztą potem pisałeś na czacie. W tym samym momencie Adam Fick wycelował i zapytał na /b "co ja odpierdalam" czy coś w tym stylu. I już prędzej ten tekst przerwał akcje niż moje zachowanie bo w tamtym momencie haha10 obraził się i zatrzymał całą akcje pisząc do supporta.. Podkreślam że w tym momencie dawałem graczowi miejsce na akcję, wyszedłem z auta i chciałem grać dalej. Odnośnie zarzutu o nieposzanowanie życia, Adam stał z bronią w ręku dużo czasu, jakoś 10-15 minut ale nie używał jej ani nie zakończył sytuacji strzałami co raczej podważa ten argument, bo gdyby naprawdę chodziło o ŻYCIE/ŚMIERĆ IC, to miał pełne prawo wtedy mnie zastrzelić i na tym by  się skończyło. O tym również wspomniał Samson, że bezpodstawnie oskarża mnie o nieposzanowanie życia w momencie kiedy sam gra pod własną korzyść, żeby PD się nie zjechało po strzałach. Co do obraźliwego tekstu OOC "idiota" czy jakoś tak, przeprosiłem jeszcze na interwencji. Padło takie wyzwisko bo byłem już poirytowany że drugi dzień z rzędu musimy z wami grać to samo. A wyzwisko napisane IC, coś o pale padło w momencie gdy akcja i tak została przerwana i czekaliśmy na supporta, więc nie miało ono wpływu na sam przebieg sytuacji. Na koniec dodam coś od siebie, gram na serwerze od 2022 roku, przez ten czas prowadziłem całkiem owocną gierkę w projektach i branżach i nigdy nie dostałem żadnej kary ani też nie byłem sądzony o psucie innym zabawy więc to totalnie nie jest w moim interesie. Myślę że to samo w sobie pokazuje że ta skarga jest mocno naciągana i wyrwana z kontekstu. Dodam że w momencie kiedy zacząłeś celować, ja już kliknąłem wyłączenie i odłożenie telefonu i wyszedłem z auta więc nie było tam żadnego nieposzanowania życia, równie dobrze mogłeś mnie wtedy zastrzelić. Zresztą jak zapytałeś mnie czemu w takim razie nie odegrałem odkładania telefonu - akcja dynamiczna ty też nie odgrywałeś celowania do mnie a stałeś z bronią 15 minut. Odniosę się też do zarzutu o słabą kreacje postaci, szczerze mówiąc nie bardzo kumam skąd on się wziął. Każdy kreuje postać na swój sposób i ja robie to w zgodzie ze swoja koncepcja i idzie to bardzo dobrze, nie sadze żeby pojedyncza chaotyczna sytuacja w której obie strony popełniły błędy mogła być podstawa do takiego czegoś ze ja źle kreuje postać kiedy ty tak naprawdę nic o tym nie wiesz, i w moim odczuciu ten zarzut jest mocno na wyrost i bardziej wynika z emocji niż realnego obrazu gry bo już podczas interwencji naciskałeś żeby dać mi największą możliwą kare i koniec gadki.

Podsumowując - z mojej strony nie było chęci psucia zabawy ani grania pod siebie. Odegrałem to co zrobiłaby moja postać w danej chwili a z mojej strony nie było żadnego blokowania czy ucinania akcji. A że sytuacja była chaotyczna jak sam HAHA10 przyznał na interwencji, nie było tam miejsca na odgrywanie na chacie czego nie zrobił ani on ani ja więc wyszło różnie. Jeżeli administracja uzna, że coś powinienem odegrać dokładniej, przyjmę to na siebie i na przyszłość będę zwracał na to większą uwagę lub po prostu trzymał się daleka od takich gierek. Z mojej perspektywy to była zwyczajnie dynamiczna akcja, w której każdy coś pominął ale absolutnie nie było w tym nieposzanowania życia lub chęci grania pod siebie. 

wszystkie imgury z calej akcji bo kolega nie wstawił: klik

Edytowane przez toniezombie

Troche mnie to bawi, skoro Twoja gra jest owocna, to faktycznie moja jest chujowa. Piszesz cos o tym, ze nigdy nie byles wywolany do tablicy, bo tak zajebiscie grasz, gdzie sama @Apogeummysle ze jest w stanie potwierdzic, ze gdy gralem na charze Rowe Ford, robilem lootgrab na tobie, to wysiadles z fury i pobiegles do lokalu po detektywa. To pierwsze co od razu moge Tobie obalic. Nastepne, gdybym Cie postrzelil, to nic bym z tego nie mial. Piec minut po postrzeleniu gralbys nowo urodzonego, a ja bym mial na sobie status bolo z proba morderstwa. Nie, nie dostalbys zadnego FCK, bo nie mialem nagrywania, a przeciez pozniej bym Ci tego nie udowodnil logami, ze nieposzanowales zycia. Samson w tej interwecji sam sobie przeczyl z drugim supporterem, dlatego napisalem skarge. Jest to dla mnie smieszne, ze masz tyle godzin przegrane na serwerze i nie potrafisz pojac, ze okradanie pod klubem i wyciaganie giwery w zaludnionym miejscu to w LA codziennosc. Skoncz sie wyrzekac miastem duchow czy innym chujstwem rodem Twoich grywalnych serwerach na fivem. Ten serwer jest nastawiony na realia, widziales kiedys sytuacje, gdzie koles celuje do kogos z broni, on wchodzi do auta, wrzuca telefon po siedzenie, wysiada i pierwsze jego slowa do wycelowanej w niego broni to sa /spierdalaj lysa palo/. Nie bede sie wypowiadal na zadne juz Twoje tlumaczenie, bo sa logi, ktore to wszystko weryfikuja, jak bardzo jestes fikusnym i owocowym graczem. Przez te 2,500h mogles chociaz raz przeczytac poradniki, bo sam jestem zdziwiony ze Cie do nich jeszcze nie odeslali.

Wole napisac skarge i pozbyc sie graczy typu TY, niz cokolwiek z nimi grac i bardziej rozdrapywac cos, co jest chujowe. Dziekuje. Ciekawe czy stu letnie jajko tez bys wpierdolil z przymruzeniem oka.

Miales kare za nijaczenie postaci, teraz powinienes dostac za bledna kreacje. Ucz sie na bledach.

Przepraszam za wulgaryzmy jeszcze przed interwencja administratorow.

Edytowane przez haha10

-Okej, widzę że cała skarga zamieniła się w klasyczne wjeżdżanie na mnie i moje umiejętności rozgrywki XD W sumie to kumam to, podczas interwencji byłeś dokładnie tak samo narwany. Śmieszne jest też to że cała twoja "skarga" brzmi jak płacz, że ktoś nie odegrał tak jak sobie to rozpisałeś w głowie. To nie jest roleplay pod twoje scenariusze mistrzu. Cały czas podkreślasz że grasz pod realia, a jednocześnie każda twoja próba kończy się skargą bo nikt nie chce tańczyć tak, jak ty zagrasz. To nie jest realizm mordo, przewagę próbujesz wymusić

-Skoro już wspomniałeś o lootgrabie z @xvert, to sprostuję: wysiadłem z auta zanim cokolwiek odegrałeś i nawet nie było mnie przy waszej akcji. Finalnie akcja i tak zakończyła się cofnięciem bo miałeś PD na ogonie, więc to kolejna rozgrywka pod swoją korzyść. Skoro już się do tego przyznałeś to skończ oskarżać ludzi o nieposzanowanie życia. Myśle że sam zainteresowany też dorzuci tu swoje dwa słowa bo wtedy zagrałeś to równie nieumiejętnie jak teraz próbujesz to opisać, lub jak teraz zagrałeś pod klubem

-Kolejny raz przypominam że tekst "spierdalaj łysa pało" padł już po tym, gdy Pan haha10 stwierdził że zatrzyma akcje, więc nie miało to wpływu na sytuacje.

-Następne, piszesz że gdybyś mnie postrzelił to nic byś z tego nie miał, a jak dostałbym BW to bym wstał i grał dalej a ty biedny miałbyś status bolo za próbę morderstwa. Wlasnie przyznałeś się do tego że grasz pod swoją korzyść, zarzucasz mi granie nowo narodzonego i tu się zdziwisz bo przez te 2500h nie zlekceważyłem obrażeń ani razu, w przeciwieństwie do twojego gangowego podejścia, wy potraficie na tym swoim davis czy gdzie tam gracie, mieć 5 razy dziennie BW i nikt tego nie gra ale nie o tym teraz

-Co do samej sytuacji, Samson wyraźnie napisał że mogłeś pokusić się o dynamika i ktoś wtedy nawet zaznaczał że nagranie nie zawsze jest potrzebne. Więc zamiast płakać po forum zastanów się następnym razem gdzie i jak próbujesz okradać ludzi

-A skoro już wyciągasz moje godziny na serwerze, to dalej uważam że zrobiłem tu więcej pożytecznych rzeczy niż twoje spamowanie skargami. Z tego co wiem tego samego dnia próbowałeś też przyczepić się do supportera bo coś Ci nie podpasowało. To już chyba wystarczająco pokazuje że problemem nie jest "moja owocna gra", tylko twoje podejście do rozgrywki. Powtarzasz się o "owocnej grze" i "realizmie" bo o tym wspomniałem, a to tylko pokazuje że nie masz argumentów tylko po prostu chcesz mnie udupić bo ci tak kibicują z tyłu.

-Twoje analizy tych całych logów i tego co kto powinien odegrać brzmią jak desperackie szukanie czegokolwiek żeby udowodnić swoją racje a w praktyce sam wiesz że odjebaliście tamtego wieczoru z pomysłem lootowania losowych ludzi pod klubem. OOC też sam pokazałeś kim jesteś, prosiłeś o cofnięcie akcji z xvert bo miałeś PD na ogonie, zrezygnowałeś z dalszej interwencji gdy Samson stwierdził że nie widzi problemu a teraz próbujesz grać eksperta od zasad.

-I na koniec, twoje mądrzenie się o realizmie fivemowym możesz sobie darować bo na szczęście nigdy w takie rpg-owe pseudo-serwery nie grałem. Jeśli tak bardzo boli Cię że inni odgrywają inaczej niż ty sobie wymarzyłeś to może właśnie ty powinieneś się tam przenieść, tutaj nikt nie będzie płakał wierz mi. A twój śmieszny zarzut o złą kreację postaci też można między bajki włożyć bo sobie to wymyśliłeś a każdy kto patrzy obiektywnie widzi że po prostu szukasz dziury w całym.

-A no i jeszcze, skoro już wspomniałeś o mojej karze za nijaka to jakoś musze odpowiedzieć. Miałem pisać apelację na ten temat ale odpuszczałem na tamtą chwile z VibeRP. Nijak pojawił się dlatego że ktoś przetrzepał mi historie biznesów i dorobił sobie teorie, Duty w gusset było tylko i wyłącznie do pomocy przy interiorze i pomysłach OOC, nie miałem tam żadnej gry IC. Na tamten moment i tak kończyłem gierkę z Vibe na jakiś czas więc zbytnio się nią nie przejąłem. Fakt jest taki - gdyby nie duty Gusset nie byłoby żadnego nijaka więc kolejny zarzut niezwiązany z sytuacją i kolejny kompletnie bez sensu. Powinienem się spodziewać że o tym wspomnisz bo brakuje ci na mnie argumentów, 

Podsumowując, w skardze nie przedstawiłeś prawie żadnych konkretnych dowodów na to że nie szanowałem życia postaci. Cała sytuacja na którą się powołujesz trwała jakieś 15 minut co jest według mnie zbyt krótkim czasem by wyciągnąć wnioski dotyczące sposóbu w jaki odgrywam swoją postać. Na podstawie jednej wyrwanej z kontekstu sceny sugerujesz że błędnie ją kreuje - tymczasem w dłuższej perspektywie szczególnie gdy nie bierzesz udziału w mojej gierce postać jest prowadzona z zaangażowaniem

PS. W skardze napisałeś że to Zishan Bradley wyciągnął na wierzch beef personalny, a to ty byłeś pierwszą osobą która jak tylko go zobaczyła spruła się jakimś głupim tekstem żeby tylko afere nakręcić co pokazuje że szukaliście tylko dymu. Wspomniałeś że przed klubem byliśmy tylko ja i Zishan, no i ty z dwoma osobami czy tam trzeba ze swojej organizacji a było jeszcze z czterech innych ludzi którzy na wszystko patrzyli i nagrywali. No i skoro logi pokażą wszystko to pokaż dowód na to że wycelowałeś do mnie z broni zanim wszedłem do auta, bo czegoś takiego sobie nie przypominam.

Edytowane przez toniezombie

Razem z opiekunami organizacji przestępczych, przeanalizowaliśmy całą skargę. Jest ona na tyle ciężka do rozwiązania, że logi nie pokażą wszystkiego - nie pokażą chociażby momentu celowania, wyciągnięcia broni (bo miał ją pod  TAB), czy samego tego w co celuje bo jak sami napisaliście była to akcja dynamiczna. Znajdują się w logach też sprzeczne informację, które z punktu widzenia trzeciej osoby, całą /drogę/ rujnują. Jedna z takich sytuacji to pytanie do oprawców czy wyciągnęliście broń na co odpowiadacie, że tak, natomiast dosłownie parę sekund później odgrywacie, że wbiegacie na pomoc bijąc kogoś z pięści (Adam). Stąd dojść do jakiegokolwiek sensu bez klipa jest bardzo ciężko, więc skargę odrzucam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin