Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[11.09.2025] DriveBy shootin on 8-Tray | Morderstwo

Broskol

Rekomendowane odpowiedzi

11.09.2025 około godziny 22:00 na boisku przy 83rd street, było dość tłoczno. Nagle na zatoczce obok zakręcił czarny Lampadati Cinquemila z opuszczonymi szybami. Jeden z tamtejszych mieszkańców zaczął wyjmować broń, wtedy ze środka pojazdu zaczęły wydobywać się strzały broni automatycznych i pistoletów. Sama akcja trwała jakieś 5 sekund.  Pojazd odjechał z miejsca z piskiem opon w strone stacji LTD. Kamera ze stacji uchwyciła, że skręcił w lewo. Zniknął, kierując się w stronę autostrady.

Fakty:

- Pojazd posiadał fałszywe rejestracje i miał przyciemnione szyby.
- Sprawcy nie posiadali na sobie żadnych fullcapów, mieli również pozakrywane tatuaże wiążące z gangiem.
- Sprawcy byli dobrze zamaskowani, każdy z nich posiadał rękawiczki. Używali ich również przy ładowaniu magazynków. 

X5E52Ga.png

Edytowane przez Broskito

BITCHES LOVE STALK ME, THEY WANT GRAB MY DICK, CATCH

osslogo.png.af5309b550e17c3a3f805f97dc102711.png.13465fe7a86be183741d4af7e1ba0363.png
LOS SANTOS COUNTY SHERIFF’S DEPARTMENT
Operation Safe Streets Bureau

**Sprawa nie przeszła bez echa - wkrótce wylądowała na biurku detektywa Curtisa Maddoxa z Operation Safe Streets Bureau oraz detektywa Nathan Bradley z West Vinewood Station Detectives. Doświadczony śledczy od razu zwrócił uwagę na szczegóły i z zainteresowaniem zaczął zagłębiać się w dokumentację, przygotowując grunt pod dalsze działania.**

image.png.845537f9e28329d597076c89e28d974e.png

1. Czy samochód (czarny Lampadati Cinquemila) został uchwycony na kamerach bezpośrednio po oddaniu strzałów - na stacji LTD, kamerach ulicznych lub prywatnych rejestratorach?
2. Jakie tablice rejestracyjne miało to auto (jeśli ktoś je zobaczył lub zarejestrowała kamera)?
  2.1. Na kogo są zarejestrowane?
3. Opisz dokładnie pojazd:
  3.1. Cechy charakterystyczne (rysy, wgniecenia, naklejki, brakujące elementy, niestandardowe felgi, przyciemnione szyby, dodatkowe modyfikacje)?
4. Czy ktoś z okolicznych kamer/sąsiadów nagrał moment oddania strzałów lub bezpośrednio chwilę przed/po - czy widać, skąd wychodziły strzały (które drzwi), ilu było napastników i gdzie siedzieli w pojeździe?
5. Co opisali świadkowie obecni na boisku i w pobliżu (ilość napastników, ich sylwetki, ubranie, kolor/rękawice, sposób ładowania magazynków, ruchy wychodzące z pojazdu)?
6. Czy zabezpieczono łuski? Jeśli tak, to przesłano je do laboratorium balistyki (NIBIN).
  6.1. Ile łusek zebrano na miejscu?
  6.2. Czy analiza balistyczna wskazała, że broń była używana wcześniej w innych przestępstwach?
  6.3. Czy na łuskach znaleziono ślady biologiczne (DNA)?
7. Czy zabezpieczono i zdokumentowano ślady opon na miejscu?
  7.1. Czy wzór/rozmiar śladów odpowiadał oponom montowanym seryjnie w Lampadati Cinquemila lub typowym dla modyfikowanych felg?
8. Czy na miejskim monitoringu przy wjazdach na autostradę zapisano pasujące odczyty (czas przejazdu, kierunek) - zwłaszcza na odcinku prowadzącym od stacji LTD w stronę autostrady?
9. Czy po zdarzeniu (kolejne godziny/dni) pojazd pojawił się ponownie na CCTV w okolicy (np. powrót do Los Santos lub przejazd tą samą trasą)?
  9.1. Jeśli tak - czy zmienił wygląd, liczba osób, bądź tablice?
10. Czy detektywi byli w stanie ustalić informacje o wypożyczeniu podobnego modelu w ostatnich dniach (Lampadati Cinquemila) w rejonie miasta?

image.png.845537f9e28329d597076c89e28d974e.png

1. Został uchwycony jakieś 10/15 sekund po oddaniu strzałów przez kamere stacji. 
2. Tablice posiadały rejestracje: Seraph10 ID: 6355231 (( Nie wiem na kogo, zostały skradzione )) 
3. Czarny lakier, czarne felgi, przyciemnione szyby, prócz tego żadnych specjalnych cech. 
4. Jeden ze świadków, akurat wynosił śmieci; Był to 65letni starszy mężczyzna. Zeznał, że widział tylko 4 rozbłyski w aucie - co daje do myślenia, że było czterech sprawców. 
5. Świadkowie mogli opisać, że widzieli 4 zamaskowanych mężczyzn. Mieli na sobie maski chirurgiczne, a na dłoniach rękawiczki. 
6. Większość łusek wylądowała w pojeździe, gdyż strzelano ze środka, lecz - tak, znaleziono kilka na jezdni; tych 2 sprawców którzy siedzieli najbliżej boiska. 
 6.1 Około 9; 4 z pistoletu 9mm, 5 z pistoletu maszynowego scorpion. 
 6.2 Analiza balistyczna wykazała brak uczestnictwa broni w przestępstwach. 
 6.3 Na łuskach nie znaleziono śladów biologicznych. (( "Sprawcy byli dobrze zamaskowani, każdy z nich posiadał rękawiczki. Używali ich również przy ładowaniu magazynków" ))
7. Tak, na miejsc zabezpieczono ślady opon, typowe dla tego modelu pojazdu. 
8. Kamera uchwyciła pojazd, który skręcił w lewo kierował się prosto, a za mostem skręcił w prawo. 
9. Biorąc pod uwagę, że nie jest to jeden taki pojazd w mieście i kręci się ich sporo - to zapewne tak, pewnie przejeżdżało ich sporo. 

9.1 Jeśli mowa o pojeździe biorącym udział w przestępstwie; Zmieniał kolor kilkakrotnie, oraz rejestracje pojazdu.
10. Nie, detektywi nie mogli ustalić informacji o wypożyczeniu podobnego modelu w ostatnich dniach w rejonie miasta. 

Edytowane przez Broskito

5 godzin temu, Broskito napisał:

5. Świadkowie mogli opisać, że widzieli 4 zamaskowanych mężczyzn. Mieli na sobie maski chirurgiczne, a na dłoniach rękawiczki. 

image.png?ex=68c9740b&is=68c8228b&hm=dc2ce382f2f2e113f4d852db0decf7868828924a94371b98d194bafb206780be&

Niech kolega poprawi przestępstwo, dziękuje. Bo jak widać na zdjęciu powyżej - kierowca pojazdu, nie posiada na sobie żadnego ubioru który zakrywa jego twarz, jedynie posiada on okulary. samo w sobie użycie skryptowo kominiarki nie daje zezwolenia latania bez propa pod /garderoba

Edytowane przez odpad

JkM1Crv.jpeg

Miałem na sobie maske chirurgiczną, po prostu nie wpisałem /u maske. Maske mam w tym secie ubrań co pewnie też da się potwierdzić jakoś od x czasu, i po prostu za dużo razy klikłem /u maske przy zakładaniu i nie zauważyłem że po prostu przeklikałem. Co najwazniejsze - dałem dowód, że bylismy wszyscy zamaskowani podczas tego przestępstwa (ss z klipu), logi też na pewno z tego dnia to potwierdzą. Wysłałem to graczowi, który rozpoczął to śledztwo na forum powyżej. Oszczędź sobie te memy, ale widze że też z nim jesteś w kontakcie bo podesłał mi to samo. Rozumiem, że grałeś kiedyś po drugiej stronie barykady tam i zostały kontakty i nawyki, ale grasz w gangu teraz więc nie masz nic wspólnego z tym przestępstwem, daj ludziom prowadzić to. Ty za to masz fajnie w ogóle - dogadasz się na pw discordzik (TUTAJ) i sumie nie wiadomo co z tym morderstwem, które odbyło się w biały dzień pod sklepem bez masek i na środku jezdni. Dogadane? Bo ciekaw jestem jak się tam rozwinęło. Skoro już tak współpracujesz z ziutkiem i jesteście zgodni, to powinieneś też być zgodny z jego zdaniem odnośnie prowadzenia śledztwa na discordzie. Chuck Norris się znalazł.

image.png.d2eee07b4d3b9dea68f820328eefcfba.png

image.png.5ac886153f1dd8c2078472a7f3894417.png

Obraz

Edytowane przez Broskito

Nie zmienia to faktu, że na akcji kierowca tej maski nie posiadał - to tyle z mojej strony, miłego dnia :)

Co do mojej akcji, dogadywania się na discord, dogadywanie się było kompletnie z inną frakcja, skoro bułka domaga się odpowiedzi na forum to się tego trzymaj.

Edytowane przez odpad

JkM1Crv.jpeg

Posiadał i po prostu przeklikałem /u maske podczas zakładania, i można zobaczyć w logach. Zawsze jak wchodze do gry z tym setem pisze /u maske i ją ściągam, gdzie normalnie maska jest nawet w garderobie jak mówisz. Po prostu klikłem za dużo razy. Widze, że prowadzisz śledztwo za niego. Bo podsyłasz mu na mnie jakies rzeczy na discord i jeszcze udzielasz się tutaj. Opowiedz jak skończyło się Twoje śledztwo odnośnie morderstwa na środku jezdni.

Edytowane przez Broskito