Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[17/09] Tayven - Oh, OK? (OFFICIAL VIDEO, PROD BY 904SW0RTH)

percesoner

Rekomendowane odpowiedzi

no2A2Xw.png
**Na oficjalny kanał YouTube Tayvendaofficial oraz na innych platformach stremingowych właśnie trafił niezapowiadany w żaden sposób na aplikacjach pierwszego użytku każdej społeczności (facebook, instagram, TikTok) trafił utwór o nazwie "OH, OKAY?", który jest zwyczajną zaczepką, oraz dissem skierowanym w stronę, innego podziemnego gracza o pseudominie GuttahVon, który jest członkiem gangu ulicznego, oraz próbującym się wybić artystą. Samą produkcją utworu zajął się jego znajomy, początkujący producent muzyczny, działający (od czasu do czasu) w studiu 404MOBbandzz. Sam teledysk jest dość ciekawy, ponieważ nie wygląda jak typowa twórczość, która prezentował chłopak od samego początku. Można wysunąć wnioski, że wrócił na ścieżkę zła Po opublikowaniu oficjalnego utworu (diss) w stronę GuttahVon, wrzucił na relacje na lifeinvader kilka ciekawych screenshotów odnośnie całej sytuacji.**

0B76Xik.png

Spoiler

PROD BY 904SW0RTH (@MLVN)

[Verse 1]

Wbijam na track jak na impreze,  Twoja panna robi mi dobrze
Mówią, że jesteś hustler, a ja widzę małego dzieciaczka (trochę to śmieszne) > ---nawiązanie do wyzwisk na Lifeinvader
Liczyłeś na sławę, a zyskałeś same hejty, no nie wierze
Twoje „słowo” to mem, krąży wszędzie
Chciałeś być gangsterem,  a  zostałeś zjebem (osiągnięcie)  > -- Tayven ma na myśli liczne, sytuacje z bójkami.
Zatopiony w problemach, zaczepiany przez klauna 
Mówili Tobie, że osiągniesz sukces?
Cholera, okłamali Ciebie, to nic nowego, nie? 
Znów jest to, o czym  myślę codziennie
Strzelanie zostaw dla graczy, to nie jest dla Ciebie 
Real trap shit? Ziomuś (ha ha), Ty masz flow  podobne do Kevin Foderline > -- Tayven naśmiewa się z jego ostatniego postu "Jocelyn Adrian Wilford real trap shit"
Twoje rymy to zwykłe kłamstwo, udowodniłeś to ostatnio  > -- Chłopak naśmiewa się z jego tragicznych rymów
Jestem jak Larry Bird, bo zdobywam  punkty
Ty jak zwykła dziwka, znów dałeś dupy
Twoje życie to jedna wielka ściema, mój diss to dopiero gra wstępna
Pokaże Tobie to na ulicach,  nie muszę zabierać przełącznika > -- Autor ma na myśli Glock z wersją z Switch, która umożliwia używanie jej jako automatycznej giwery.

[Chorus]

Jestem prawdziwy dziwko, nie widzisz tego? - Okay
Znów masz załamke? To nic złego bo chujowy byłeś od zawsze - Okay
Twój kumpel znów Cię wyśmiewa?  - Okay
Nie było Cię wtedy, a teraz przychodzisz klękać?  - Okay > -- nawiązanie do sytuacji w klubie, gdzie musiał klękać przed White Lady.

[Verse 2]

O damn, oh (shit)
Pisze w DM-ach, ziomuś, o co chodzi z Twoimi ludźmi?  (Damn) < -- nawiązanie jak wypisywał do znajomego Tayvena 
Mówi „jebać Adonisa, nie wciągaj ich w ten konflikt” (Damn)
Wcześniej w komentarzach wyzywał mnie jak pedał skończony (Damn)
Teraz prosi każdego o paczki, używając do tego zabawki (Damn)
Damn, cała jego kariera to chaos, żadna nowość (Damn)
Raz ćwiczy gangstera w necie, potem płacze, że ktoś się wtrąca w konflikt (Damn)
Damn, beef na drodze ja kontra Adonis, na chuj wtrącacie się (Damn)
A sam pierwszy się wjebał, teraz błaga Harlem o narkotyk (Damn) <--- nawiązanie do gangu ulicznego Rollin 30s Harlem Crips

[Chorus]

Jestem prawdziwy dziwko, nie widzisz tego? - Okay
Znów masz załamke? To nic złego bo chujowy byłeś od zawsze - Okay
Zaprzyjaźniony gang znów Cię wyśmiewa?  - Okay
Nie było Cię wtedy, a teraz przychodzisz klękać?  - Okay

Informacje o produkcji

Wydatki

Spoiler
  • Klip został nakręcony w mieszkaniu Tayven, nagrany przez telefon (Iphone 16 pro).
  • Producent, który zajął się produkcją konfliktowego projektu, nie wziął gotówki (jest jego przyjacielem).

Promocja

Spoiler
  • Tayven nie zapromował kawałka w żaden sposób, wygląda na to, że skupił się na samym konflikcie, niż na zarobieniu gotówki. Tylko wierniejsza publika, bądź osoby śledzącego go na profilu, mogli coś wysunąć, jakieś teorie. 

Informacje dla opiekunów

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: Tayven Kaelaris
Link do profilu postaci: tayven
Numer konta postaci: 9870574656
Edytowane przez kalifornia