Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[31.10] Adonis - Two Weeks to Bounce Back

bieluu

Rekomendowane odpowiedzi

**W noc Halloween, 31 października o godzinie 2:18, na kanale Adonisa niespodziewanie pojawił się nowy utwór zatytułowany „Two Weeks to Bounce Back”. Numer nie był wcześniej w żaden sposób zapowiadany, a jego treść odnosi się do ostatnich wydarzeń związanych z raperem a szczególnie do kontrowersji, które doprowadziły do tymczasowej blokady jego konta na platformie Lifeinvader. Adonis został zawieszony na dwa tygodnie za jak sam twierdzi „źle odebrany post” o czym szerzej opowiada w kawałku. W utworze artysta tłumaczy się również z wcześniejszych sytuacji, które wzbudziły spore emocje wśród słuchaczy. Wspomina między innymi o słynnym poście dotyczącym „undergroundu”, który ciągnie się za nim od dłuższego czasu. Jak wyjaśnia, jego słowa nie miały dotyczyć całej sceny podziemnej, lecz były wymierzone konkretnie w młodego rapera Big Dodo 500 osobę, z którą Adonis od kilku miesięcy pozostaje w konflikcie. W kawałku pojawiają się też bardziej dosadne wersy skierowane właśnie do Dodo, co potwierdza, że beef między nimi wciąż trwa. Artysta porusza również temat swoich relacji z Daevionem Eppsem i Mayhem Percym (Libiduo), z którymi rozpoczynał swoją muzyczną karierę. Ostatni leak z numeru MyWay sugerował, że między raperami z ekipy City Boys a Adonisem doszło do sprzeczek o której fani wcześniej nie wiedzieli. W nowym utworze Adonis zdaje się potwierdzać, że na lini libiduo a Adonisem nie jest ostatnio dobrze a wszystko za sprawą "nieporozumień". W tekście Adonis naciska, że próbował wyjaśnić sprawę w rozmowie z Eppsem, jednak dialog nie przyniósł oczekiwanych rezultatów gdzie końcowo padły między innymi wyzwiska.**

Spoiler

[Verse]

Louie V juz tak dobrze nie fituje jak kiedyś
Dwa tygodnie na odbudowe to dosć mało czasu żeby to przegryźć
Gdybym mógł cofnąć czas to raczej nie zrobiłbym tego drugi raz
Czuje, ze jestem w dobrym miejscu ale ostatnio dotknelo mnie duzo złego
To nie wypluwanie smutków, żadne użalanie się tylko nawine tutaj prawde 
Chce uspokoic głowe bo czuje, ze dorastam i ta muzyka nie okazala sie byc glupim zartem
Nie miałem wrzucać już nic do albumu a teraz muszę bronić go żeby wypalił 
Zabrali mi dostęp na dwa tygodnie co teraz pomyślą fani
Nigdy nie obraziłem kolorowej społeczności jak w artykule mi wytykali
Nie wiążę się z tym w żaden sposób ani nie ubliżam jestem po prostu neutralny
Tym głupim wpisem mogłem postawić moją karierę na szali 
I już nie chcę mówić o tym, że został źle odebrany 
Ale gdzie sprawiedliwość w tym temacie skoro obrywa ten bardziej znany
Życzą mi śmierci i próbują zrobić wszystko żeby o mnie zapomnieli
Zejdzcie już kurwa z mojej glowy 
Moze przejąłbym się bardziej tą akcją gdyby nie komentowały tego te same osoby
W moim poście nie miałem na myśli całego undergroundu 
Pisałem to wtedy kiedy dodo zaczynał dopiero skrzeczeć na majku
Chodziło tylko o niego sneak dissowalem małego ptaka pisząc to na freestyle’u
Bunny zrozumiał dopiero po czasie co tak serio bylo prawda 
Końcowo obral stronę jasną dogrywając mi się na album
Zobaczył kto jest prawdziwym real one a kto go wykorzystał
Pierdole każdego który życzy źle wierząc w pomawianie
Jak nie masz do mnie szacunku dziwko to go ci nie oddaje 
Jak pokażę ci na prawdę gdzie twoja pozycja klaunie wtedy się nauczysz manier 
Nie wybija cię talent czarnuchu tylko wysokie głowy
Zanim się zorientujesz, że na siano Cię dymaja już zdążysz wczesniej wpaść w kłopoty
Wokół mnie suko same koty a u was skrzeczą nieloty
Kolejny raz dziwka zaczepia jak zabrakło floty
Nic nie mówi się o śmieciu z krzywym nosem i barsami na poziomie mojej stopy 
Karmie się tym jak wygraniem pierwszego beefu cioty
Bo to pokazało przepaść między raperem a bandą od tego idioty
A w Mayhema leaku nie wiem kto pisał tego geniusa
Jeżeli ktoś uważa że przegrałem w dissach z dodo to musi trzymać chuja w uszach 
Z ptakiem nie było ciężko, wcale bo to co wydał było po prostu chujowe
Czasami lepiej pójść za głosem tłumu a nie na siłę podstawiać mi nogę
Dalej nie rozumiem czemu kosa z libiduo jak sam mówisz że był respekt 
Gdybym zrobił specjalnie to o co wszystko poszło nie spojrzałbym już nigdy w lustro 
Nie wybaczyłbym sobie tego sam i zostałbym największą kurwą
Ale zamiast porozmawiać jak człowiek z człowiekiem Epps zachowałeś jak dziecko
Obrażając mnie i nie dając dojść do słowa wytłumaczyć jest coś ciężko
Gdyby midnight mógł przemówić jeszcze raz to by na pewno nie chciał by żeby tak to wyglądało
Jalen zrozumiał i mam nadzieję że jeszcze kiedyś o tym wszystkim razem porozmawiamy 
Oby tylko nie za późno i zamiast alkoholu na spotkanie przyniesiemy sobie kwiaty

((NIE DO WYCENY))

Edytowane przez bieluu

**Pitts w międzyczasie od kolejnego wybryku Adonisa udostępnił jego kawałek na swoich socialach.**

bieluu lubi to

Grupa Downtownowska, zwana też gangiem „Mutantów”, zrzeszająca czołowych zawodowych morderców i złodziei samochodów z Los Santos, do której należeli Valdemar Javorsky (znany także jako Javor) i Gareth Gallagher (☠️28.09.2023), próbowała przejąć wpływy grup przestępczych z West Vinewood, Alta, Morningwood, Del Perro, Vespucci, Pillbox Hill, Little Seoul, El Burro Heights, i poszczególnych dzielnic miasta Davis.