Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[05/11] Calveris - Your Nightmare (Official Lyrics Video)

shurolation

Rekomendowane odpowiedzi

SHR8AaU.png

**Zgodnie z zapowiedzią na pierwszym koncercie, jak i w social mediach artystki - w środę w godzinach popołudniowych światło dzienne ujrzała piosenka o tytule "Your Nightmare".**

g8opD6N.png

Koneserzy niepopularnych i świeżych brzmień metalowych nie mogą narzekać na brak emocji,  piątego listopada 2025 roku światło dzienne ujrzał najnowszy kawałek artystki Calveris, o nazwie „Your Nightmare”.

Ten numer od dawna krążył wśród fanów jako jedna z bardziej wyczekiwanych pozycji, bowiem po raz pierwszy wybrzmiał na żywo podczas debiutanckiego występu na Bash In The Trash Part I, gdzie stał się swoistą zapowiedzią tego co w przyszłości wyjdzie spod pseudonimu Calveris. Od tamtej pory, utwór wzbudzał liczne spekulacje, szczególnie wśród osób z otoczenia artystki.

„Your Nightmare” to opowieść o upadku i odrodzeniu – o walce z gniewem, winą oraz iluzją przeznaczenia, z której bohaterowie usiłują się wyrwać. Tekst oraz wizualna narracja teledysku kreują świat pełen zepsucia i bólu, w którym każdy cios, kłamstwo i rana stają się elementami większego koszmaru – jednak nie po to, by zniszczyć, lecz aby zapoczątkować przemianę.

p8Dxoyh.png

Pierwsze wersy mówią o próbach stłumienia złości i gniewu, które wracają do bohatera niczym odbicie w lustrze bolesnych wspomnień: ostre słowa kroją jak noże, pozostawiając złudną nadzieję, by jebnąć ją w proch i cień. W dalszej części pojawia się motyw otchłani bez dna, symbolizujący bezsilność wobec czasu i przeznaczenia, które jednak bohater odrzuca – podkreślając bunt przeciwko śmierci i ostatecznemu upadkowi.

Refren staje się hymnem buntu: „W zepsutym świecie – odnajdujemy siłę, by żyć” – to manifest przetrwania w najgorszych warunkach, w otoczeniu pełnym zgnilizny i ruin. Mówi o podnoszeniu się z kolan i odnajdywaniu potęgi tam, gdzie inni widzą jedynie koniec. Tej nocy powstaje z nimi bóstwo – metafora siły wyższej, może nawet ich własnego, odrodzonego ja.

Kolejne wersy pogłębiają obraz duszy uwięzionej w winie i wstydzie, jednak zamiast poddania się, pada krzyk oporu: „Posłysz nasz krzyk – powstajemy znów!”. Kulminację stanowi outro, swego rodzaju wyzwolenie, w którym padają słowa: „To nie jestem ja! Ja stałem się twoim koszmarem” – sugerujące całkowitą przemianę bohatera. Ten, kto cierpiał i próbował uciszyć gniew, teraz sam staje się tym, przed kim inni odwracają wzrok. Stworzony przez zło, powstaje na nowo – jako uosobienie własnego koszmaru.

a2Wcc9A.jpeg

TEKST

Spoiler

[VERSE 1]
Próbowałem uciszyć twój gniew.
Tańcząc wśród kłamstw i ran.
Ostre słowa jak ostrza w gardło.
Zostawiają cień nadziei, by konał i zgasł.

[VERSE 2]
Wrzuceni w otchłań bez dna.
Patrząc jak czas się śmieje.
Żaden grób nie zatrzyma mnie.
Bo powstanę ja, wbrew przeznaczeniu
.

[CHORUS]
W zepsutym świecie - odnajdujemy siłę, by żyć.
Tej nocy powstanie z nami i bóstwo.

[SOLO]

[VERSE 3]
Pogrzebani w winie i wstydzie.
Byliśmy winni sami sobie.
Żaden grób nie zatrzyma nas.
Posłysz nasz krzyk – powstajemy znów
!

[CHORUS]

[OUTRO]
Powstań… powstań ze mną.
Niech krzyczy noc, niech płonie dzień.
To nie jestem ja!
Ja stałem się twoim koszmarem.

PROMOCJA

WYDATKI

Spoiler

- Sesja zdjęciowa i stworzenie okładki ($50.000) click

- Opłaty streamingowe ($2.500) click

- Billboard nr 183 ($7.500) click click