Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[21/11] skid - ASCEND (prod. Raevey) [🎥: missie]

syrup me up

Rekomendowane odpowiedzi

**21 Listopada 2025 roku to dzień, w którym pojawiła się długo zapowiadana premiera nowego utworu "ASCEND" na kanale skid. Od dłuższego czasu artysta zapowiadał, że utwór wyjdzie razem z klipem na światło dzienne, tym samym czyniąc go drugim numerem, do którego został nagrany teledysk w jego karierze. Zapowiedź mogła obić się o uszy fanatykom podziemnej sceny, głównie za sprawą szerokiej promocji numeru, do której wliczają się wykupione usługi na portalach społecznościowych dotyczących promocji o charakterze komercyjnym, pojawienie się informacji o nadchodzącej premierze na kilku profilach poświęconym nowościami od artystów z podziemia, a także nagłaśnianie utworu przez kilku artystów na swoich social-mediach - tych mniej znanych, i tych, którzy dali już poznać swoje imię scenie i zaznaczyć swoją pozycję w tym mniejszym gronie muzycznej branży. Artysta w tym numerze postawił na jak największą jakość, dowożąc z dobrą jakością całego audio jak i teledysku. Charakteryzuje się wyraźnym i spójnym przekazem w tekście, który opowiada głównie o jego życiu i o tym, co wokół niego miało miejsce, mówiąc o tym personalnie, co pokierowało go do tego by nazwać utwór "ASCEND", uznając że idealnie opisuje całokształt tego utworu. Numer został nagrany w studiu rapera, gdzie za produkcją i realizacją stanęła podziemna artystka, znana jako Raevey, która zadbała o jak najlepsze wrażenia dla słuchacza, popisując się nieziemskimi dźwiękami w bicie, podkreślając to umiejętnym mix/masteringiem wokali. W rolę operatora kamery wcielił się następny twórca podziemnej sceny, jakim jest Missie, który zdecydował się na współpracę ze skidem. Teledysk został nagrany w różnych miejscach miasta, dbając o jak najlepsze wrażenia, za sprawą starannego nagrania i skupienia, które panowało podczas kręcenia klipu - a montaż tylko podsycił całokształt tego wszystkiego, dowożąc świetną jakość finalnej wersji teledysku.**

spacer.png

spacer.png

Spoiler

Przewidziałem przyszłość, chociaż nigdy nie zagrałem w tarot
Powiedz jak mam z nimi gadać, jeśli ciągle kłamią?
Znałem takich, co znajomość sprzedali za siano
Uczulony na te bestie, wiem nie było warto
Nie słucham tego co gadają, bo to zwykły trash talk
Jestem mocno rozpędzony, niech oni zobaczą
Daj mi jeszcze trochę czasu, zanim przejmę państwo
Różni mnie od nich, że muzyka zawsze była pasją

Nie jestem zielony
Jestem zawsze gotowy, pokażę jak to się robi
Trzymam nerwy na wodzy, nie będę już w siebie wątpić
Prawda dla mnie to korzyść, tego twój raper się boi
Autorytet dla siebie, ci ludzie to puste głowy
Jak miałbym iść za nimi, pewnie bym skończył jak oni
Jestem bardzo wierzący, nie wykończą mnie demony
Wiem czym jest ciężka praca, i co to są obowiązki
Zanim zaczniesz serio działać, no to ziomuś lepiej pomyśl
Nieprzemyślane decyzje, szybko mogą ciebie skończyć
Nauczony na błędach, nie powtórzę tych z przeszłości
Kiedy widzę ich ruchy, szczerze zalewa mnie krew
Ich wersy nie są jakościowe, dla mnie to jest mały kęs
Kiedyś byłem pogubiony, teraz odnalazłem sens 
Oczy szeroko otwarte, widzę więcej z każdym dniem

Przewidziałem przyszłość, chociaż nigdy nie zagrałem w tarot
Powiedz jak mam z nimi gadać, jeśli ciągle kłamią?
Znałem takich, co znajomość sprzedali za siano
Uczulony na te bestie, wiem nie było warto
Nie słucham tego co gadają, bo to zwykły trash talk
Jestem mocno rozpędzony, niech oni zobaczą
Daj mi jeszcze trochę czasu, zanim przejmę państwo
Różni mnie od nich, że muzyka zawsze była pasją

PROMOCJA NUMERU

Spoiler

ODGRYWKI I WYDATKI

Spoiler

===================================

Łącznie: $20.000