Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[03.01.2026] [EP] aetherhae - love yourself

ixenea

Rekomendowane odpowiedzi

LIBVLcE.png

Wraz z premierą EP "love yourself" artystka otwiera całkowicie przed słuchaczami przestrzeń, która do niedawna była niewidoczna.

Dotyk, pamięć, spojrzenie w lustro i akceptacja samej siebie, to motywy przewodnie czterech utworów w extended play. Każdy z nich dotyka innego etapu drogi, przez którą Koreanka ostatnio przechodziła. Od amnezji po wypadku, cielesnej pamięci, presję porównań i wizerunku, aż po moment, w którym bliskość przestaje oznaczać utratę samej siebie.

M1tgBZd.png

Część materiału można było poznać wcześniej w wersjach demo podczas eventu AeroFest oraz imprezy w klubie G-Spot, jednak to cyfrowa wersja EP stanowi oficjalne wydanie projektu, po wprowadzonych poprawkach i finalnej selekcji utworów. Pod względem brzmienia projekt wpisuje się w nurt nowoczesnego alternatywnego popu, opierając się na minimalistycznych produkcjach i wyraźnym, emocjonalnym wokalu.

1. aetherhae - my superstar prod. Laila

EP otwiera utwór „my superstar”, który porusza temat porównywania się z innymi oraz presji idealnego wizerunku, wzmacnianej przez media społecznościowe. Tekst oddaje wewnętrzny dialog pomiędzy samooceną a próbą docenienia siebie. 

A62t70x.png 

Spoiler

Wiesz co? 
Wiesz, hm, co? 
Jesteś co? 
Wiesz, hm 

Fałdki na brzuchu i rozstępy to jedyne co widziałam (co?) 
Miliony myśli w głowie, dlaczego akurat ja? (że co?) 
Patrzę na twoje zdjęcia na Instagramie, jesteś piękna
Czemu nie mogę być taka jak ty? (moja superstar) 

Idealna tafla na włosach i zdrowa cera, taka piękna (serio?) 
Potem patrzę na swój profil, chyba nienawidzę siebie (że co?) 
Przyjaciele komplementują mnie, ale co jeśli kłamią? 
Ale dzisiaj mówię sobie, że

Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 

To wszystko to fake, kochaj siebie 
Jesteś tego warta, uwierz w to kochana

Kolejna twoja fotka chyba zaraz oszaleję (że co?) 
Milion myśli w głowie, chociaż i tak jesteś moim inspo
Godziny mi mijają przed ekranem, płaczem rujnuję makijaż 
To jest spoko (ha, spójrz w lustro) 
To chyba rujnuje mi świat (serio?) 

Idealna tafla włosów, cera zdrowa, taka piękna (serio?) 
Potem patrzę na swój profil, chyba nienawidzę siebie (że co?) 
Chyba zaraz zwymiotuję na swój widok 
Ale dzisiaj? Wpajam sobie, że 

Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 

Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio 
Jesteś sexi, uh-uh 
Spójrz w lustro, serio

2. aetherhae - aeri h*e prod. VANCE 

W „aeri h*e” - piosence, która doczekała się też swojego teledysku jakiś czas przed wydaniem całej EP - artystka konfrontuje się z doświadczeniem kontroli i zazdrości w relacji, stawiając granice i odzyskując komfort. Utwór opowiada o wyjściu z toksycznej dynamiki oraz o budowaniu pewności siebie na własnych zasadach, bez potrzeby zewnętrznego potwierdzenia.

A62t70x.png

Spoiler

Nie wiem czy chciałabym cofnąć czas
Czy tylko sprawić by nic nie połączyło nas
Spotkałam go w kawiarni, a ty popadłeś w paranoję
Gdybyś tylko wiedział, co wtedy czułam w środku
Ooh

Twoja paranoja zrozumiałaby, że to nie w porządku
Uważasz, że ciągle kłamię, choć to też twój problem (twój problem)
Nie szkodzi, nie jesteś już przeszkodą
Nie szkodzi, w końcu mogę być sobą
Różowa panterka na moich biodrach
Czuję się jak diva, nie potrzebuję słodkich słów
Błyszczący top odsłania więcej niż powinien
A czarna kreska ciągnie się aż po skronie (yeah)

Jestem Aeri Hoe...
Najgorętsza suka…

Wyślę twojej dziewczynie
Swoje zdjęcie w lustrze i buziakiem
Ostrzegę ją przed jej nowym rycerzem
Że okazał się zwykłym tchórzem

Nie wiem jak
Nie wiem jak ci powiedzieć wprost, że to wstyd
Dam się nie traktuje tak, jak robisz to ty
Mam nadzieję, że kiedyś zrozumiesz, buzi 

3. aetherhae - do you think of me before you sleep? prod. VANCE

Kolejny numer, „do you think of me before you sleep?”, skupia się na potrzebie bliskości i czułości, pozbawionej przemocy i dominacji. To najbardziej intymny moment EP, jest zapis nocnych myśli, niepewności i pragnienia obecności.

A62t70x.png

Spoiler

Ah, ah yeah 
Zapomnieć o twoim uścisku 
Nie pamiętam niczego, chcę w to brnąć 
Czy jestem w stanie to ogarnąć..?
Ah. ah yeah 
Tylko szalone sny chodzą po mej głowie 
Ciekawe czy to ogarnę skarbie

Czy myślisz o mnie przed snem?
Myślisz, myślisz o mnie, ah 

Ah, ah yeah 
Wejdź w moją głowę
Zasłoń rolety, pokaż co potrafisz 
Choć twój szept i tak zadowala mnie 
Ah, ah yeah
A oddechy mieszają się
Boję się, że za bardzo nas poniesie
Myślisz o mnie, o mnie, ah 
Ja o tobie cały czas 
Okaż mi łaskę
Może ona sprawi, że będzie mi łatwiej
Delikatnie dotknij mnie 
Okaż uczucie, które skrywasz 
Złap moją twarz w dłonie 
Kiedy sypialnia przez nas płonie 

Czy myślisz o mnie przed snem?

4. aetherhae - body memory prod. Ricky Serrano

"body memory" to piosenka zamykająca narrację, brzmieniowo wręcz odstająca od delikatnych i spokojnych melodii. Odnosi się do cielesnej pamięci doświadczeń i emocji zapisanych w ciele, refleksja nad śladami, jakie pozostawiają relacje, oraz do procesu odzyskiwania kontroli nad własnym ciałem i granicami.

A62t70x.png

Spoiler

Świeża zdobycz, mówiłeś, że jestem twoja 
Rozebrałeś tak szybko, że została rana 
Na łóżko popychasz 
Nie pierwszy i nie ostatni raz 
W mojej pamięci tylko te momenty, których nie chcę pamiętać 
Zaczyna się od niewinnego dotyku 
A kończy na kolejnym upadku 
To zostaje na skórze, zostawia ślad
Nie słyszysz? Nie słyszysz mnie czy po prostu nie chcesz?

Oh (poza zasięgiem) 
Oh
Powiedz słowa, które nie będą kolejnym śladem
Nie naciskaj, to boli bardziej, niż umiem nazwać.
Oh (poza zasięgiem) 
Oh
Powiedz słowa, które nie będą kolejnym śladem (nie raną) 
Poza zasięgiem 

Oh (poza zasięgiem) 
Oh 
Powiedz słowa, które nie będą kolejnym śladem
Nie naciskaj, to boli bardziej, niż umiem nazwać.
Oh (poza zasięgiem) 
Oh
Powiedz słowa, które nie będą kolejnym śladem (nie raną) 
Poza zasięgiem 

Chciałam być kimś więcej niż kiedyś
Ale jestem tylko tutaj, poza sobą, bez znaczenia, 
Dotyk bez imienia
A twarz bez pamięci, ciało pamięta bez zgody
Drzwi są otwarte, nie zostaję, nie ma mnie
Czy to ucieczka i koniec? 
Zauważ mnie, jestem sama

Spoiler

Promocja: 

• wydanie singla "Purple Angel Hair",
  • Nate Tucker został przyłapany z dziewczyną na bliższym kontakcie, co przysporzyło sporo kontrowersji w sieci. Post na stronie Celebrity Preview postawił Aeri w niepochlebnym miejscu, jak się okazało - w tym czasie randkowała z Rickym Serrano, gitarzystą Suzanny Zabadevya. Kolejnym nawiązaniem do tej sytuacji był post na Circus Of Fame, gdzie były chłopak Koreanki został nazwany "cuckoldem",
  • ciężka praca w organizacji i promocji pierwszej odsłony eventu pt. Acoustic Evening. Na scenie w niewielkiej części nieużywanego magazynu pojawili się członkowie The Blue Whale - Theo, Mark i Anne, solowo Nate Tucker i oczywiście sama Aeri, która przedstawiła dwa covery popularnych piosenek, a także swoją autorską. Był to jej pierwszy występ na żywo przed tak dużą publiką,
  • rozdawanie pamiątkowych upominków w postaci torby prezentowej i breloczków nawiązujących do motto wydarzenia "silence sounds better togehther",
  • publikacja materiału promocyjnego Acoustic Evening na V-Tube, w którym zagrała dziewczyna,
  • drugi snippet wydarzenia na Li, na którym Koreanka gra na gitarze i śpiewa cover,
  • rozmowy z menagerami z wytwórni Loxbee przyniosły dwie współprace dla dziewczyny. Pierwszą z nich był TikTok promujący piosenkę Skye, na którym dziewczyny tańczą do refrenu. Następny okazał się missie:(, z którym również tańczyła przed telefonem w bardziej sensualnych ruchach do jego najnowszego utworu,
  • udostępnienie krótkiego nagrania na TikTok, na którym widoczny jest jej zaprzyjaźniony producent - Vance. Chłopak trudzi się przy komputerze, a w tle słychać pierwsze wersje podkładu do "aeri h*e",
  • finalnie wydanie piosenki "aeri h*e" wraz z teledyskiem, która pojawia się na EP,
  • reklama Daily Globe zapowiadająca wydarzenie AeroFest, wśród wymienionych artystów, Aeri pojawiła się jako pierwsza na liście,
  • udział w Thanksgiving Together jako gitara wspomagająca podczas występu Nate Tucker,
  • świąteczny miesiąc dziewczyna zaczęła poważnym wypadkiem, w którym została potrącona na pasach. W znacznym stopniu straciła pamięć i możliwość chodzenia. Filmik z kamerki samochodowej jednego ze świadków wypłynęło do sieci,
  • dogranie się do jednego utworu z nowego albumu Nate Tucker,
  • występ na Aero Fest, na którym pierwszy raz zaprezentowała wersję demo całej EP w wersji ocenzurowanej, ze względu na słabą organizację samego eventu, niewielka ilość mieszkańców Sandy zjawiła się na miejscu,
  • spontaniczny występ w G-Spot, na którym dziewczyna wraz z tancerkami przedstawiła cały koncept nadchodzącej EP, nadal w wersji demo, lecz nie była tak ocenzurowana, dodatkowo jej strój i cała estetyka dokładnie przedstawiała intymność piosenek,
  • kontrowersje związane z jej skokami i zmianami miejsc do występów nie umknęły przed słowami krytyki, strona na Li "Cricus of Fame" wypuściła aż trzy posty na temat Aeri Hae, osądzając ją o wizerunek "puszczalskiej" i pisania do nich z multikonta. Oczywiście Koreanka odpowiadała na zaczepki z ironią, co najwidoczniej zirytowało właściciela trollerskiej strony przez to ile czasu poświęcił na całą analizę dyskografii artystki, a także relacji
  • kolejna ironia i sarkazm pod postem o Nate Fuc*er na stronie OnSpot, gdzie artystka skomentowała sytuację jako inspirację sobą i "aeri h*e", nie umknęło to znanej artystce Fehu Pandorze Skarsgard, która praktycznie od razu odpisała na jej komentarz, wywiązała się z tego krótka dyskusja
  • publikacja trzech tiktoków nawiązujących do konceptu EP, na których Aeri odsłania niektóre części swojego ciała 
  • długi post noworoczny na Li, prezentujący zdjęcie dziewczyny bez obróbki pod okładkę EP, a także post informujący o nadchodzącym wydaniu 
  • wykupienie kilku billboardów w mieście 
  • nawiązanie współpracy z marką Gurazzo Jewellery, wzięcie udziału w sesji zdjęciowej i reklamy najnowszej kolekcji wraz z White Lady
  • strona, która zajmuje się ocenianiem piosenek różnych artystów wspomniała również o wydanej EP, oceniając ją naprawdę wysoko
  • udostępnienie na profilach takich jak VTube i TikTok visualizera do piosenki "body memory"

Wydatki: 

• $20k - prod. Laila 
  • $30k - prod. Ricky 
  • $10k - prod VANCE
  • $20k - udział NEYLO w tworzeniu beatu "body memory"
  • $5k - usługi streamingowe 
  • $70,5k - billboardy na okres 7 dni

Odgrywki: 
Laila: https://imgur.com/a/o97zrJt
Ricky & NEYLO https://imgur.com/a/dQ41umy
Andre: https://imgur.com/a/l6bfDhc

Spoiler