Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[V-Tube] @LAEN GLAM - Soft glam meets chaos - Euphoria Makeup Looks - Lainey M

Vigdis

Rekomendowane odpowiedzi

**Na kanale V-tube pojawił się nowy materiał opublikowany przez początkującą makijażystkę/stylistkę Lainey Mascarenas. Nazwa kanału to LAEN GLAM - twórczyni, która od kilku lat zajmuje się makijażem, zdecydowała się rozpocząć działalność wideo, skupiając się na prostych i przystępnych tutorialach beauty. W nagraniu towarzyszy jej Mylah Altieri ( @Smilex ) która pełni rolę modelki. Materiał koncentruje się na wykonaniu makijażu inspirowanego stylem „Euphoria” - charakteryzującego się świetlistą cerą, wyraźnym użyciem różu, fioletu i domieszki niebieskiego oraz błyszczącymi akcentami na powiekach. Autorka krok po kroku przedstawia proces tworzenia looku, podkreślając, że efekt końcowy nie wymaga zaawansowanych umiejętności i może zostać odtworzony również przez osoby początkujące. Nagranie utrzymane jest w swobodnym tonie, a jego celem jest nie tylko pokazanie techniki, ale także zachęcenie odbiorców do eksperymentowania z makijażem i kolorem. Całość została zrealizowana w klimatycznym otoczeniu z wyraźnymi neonowymi akcentami świetlnymi, które nadają scenie charakterystyczny, lekko artystyczny i nowoczesny wygląd, nawiązujący do estetyki samego makijażu. Materiał stanowi jednocześnie początek aktywności Lainey na platformie oraz zapowiedź kolejnych publikacji o podobnej tematyce**

spacer.png

Odcinek:

Spoiler

Lainey Mascarenas mówi: Witajcie! Ja jestem Lainey, zajmuje się makijażem kilka lat. Postanowiłam, że zacznę w końcu nagrywać coś dla Was. Jest ze mną moja przyjaciółka Mylah.
* Lainey Mascarenas wskazała dłonią na kobietę, podeśmiała się.
* Mylah Altieri uśmiechnęła się w stronę kamery, pomachała krótko dłonią.
Mylah Altieri mówi: Witam wszystkich!
Lainey Mascarenas mówi: Dzisiaj pokażemy Wam coś inspirowanego bardzo popularnym stylem… takim trochę artystycznym, błyszczącym, odważnym, czyli makijaż w stylu Euphoria.
Lainey Mascarenas mówi: Modny styl makijażu, który nie boi się koloru, blasku i eksperymentowania. Będą błyski, rozświetlenie, trochę różu, fioletu… i efekt, który wygląda jak z serialu, ale spokojnie, zrobimy go w prostszej, codziennej wersji.
Lainey Mascarenas mówi: Mylah ma cerę mieszaną i bardzo delikatną urodę, więc postawimy na świeży, świetlisty look w odcieniach różu, lekkiego fioletu.
Lainey Mascarenas mówi: Zaczynamy od dobrze nawilżonej skóry, przy takim makijażu chcemy efektu glow, więc im bardziej świetlista cera, tym lepiej. Mylah, już wcześniej przygotowała cerę, ale pamiętajcie aby była dobrze nawilżona.

* Lainey Mascarenas złapała za bazę pod makijaż, którą naniosła na swoje dłonie - wklepała lekko opuszkami palcy rozprowadzając produkt na cerze; dobrała metalową podkładkę wyciskając dwie pompki podkładu, chwyciła za pędzelek, którym rozprowadziła całość na cerze - wklepała wszystko beautyblenderem stepującymi ruchami.
Lainey Mascarenas mówi: Nie zakrywamy całkowicie skóry, chcemy, żeby wyglądała naturalnie i promiennie.
Lainey Mascarenas mówi: Mylah, robiłaś kiedyś sama dla siebie takie makijaże? Czy wolisz zaufać makijażystkom w tej kwestii?
* Lainey Mascarenas po rozprowadzeniu podkładu na cerze, dobrała korektor zakrywając niedoskonałości, ale i również /worki/ pod oczami, wklepała tutaj mniejszą gąbęczką, bez przyciskania do cery.
Mylah Altieri mówi: Konkretnie takiego nie robiłam, ale czasami lubię poszaleć z makijażem - zrobić coś bardziej wymyślonego, mocniejszego. Nie lubię zamykać się tylko na jeden typ.
* Lainey Mascarenas stanęła przy Mylah przekręcając jej głowę lekko w bok do kamery - zaprezentowała, że rozprowadziła podkład pod żuchwą przeciągając do szyi, tak aby nie było odznaczeń.
Lainey Mascarenas mówi: Nauczyłaś się malować sama, pomogła Ci mama? Czy może śledziłaś jakieś makijażystki na v-tube? 

* Mylah Altieri współpracuje z kobietą, żeby nie utrudniać jej w żaden sposób pracy.
* Lainey Mascarenas chwyciła za róż płynny, nałożyła powyżej kości policzkowych dość intensywnie wklepała, po chwili rozprowadziła rozświetlacz nie oszczędzając na nim, solidnie podkreśliła na jej cerze świecące punkty.
Lainey Mascarenas mówi: Róż to tutaj główny bohater, nakładam go nie tylko na policzki, ale też delikatnie na powieki, żeby wszystko się ze sobą łączyło.

spacer.png

* Lainey Mascarenas przeciągnęła rozświetlacz go po kościach policzkowych, zostawiając błyszczący ślad.
Mylah Altieri mówi: Jestem bardziej indywidualistką, wszystkiego uczyłam się sama albo właśnie z filmików tak jak wspomniałaś.. jak przypomnę sobie jak moje makijaże wyglądały na początku.. ale wszystko to kwestia czasu i praktyki, najważniejsze to się nie poddawać i wszystko jest do opanowania.
Lainey Mascarenas mówi: Też jestem tego zdania! Ale robisz paznokcie, prawda? Czy stylistki dzielą się filmikami w sieci? Jest pokazane jak robić paznokcie prawidłowo?
Lainey Mascarenas mówi: Teraz oczy - i tutaj zaczyna się zabawa. Jak już nałożę lekką bazę, która podkreśli mi cienie, wtedy biorę błyszczący cień i nakładam go palcem na środek powieki. Nie musi być idealnie! Ten makijaż jest trochę artystyczny, więc nawet lepiej, jak nie jest perfekcyjnie równy.
* Lainey Mascarenas wybrała paletę do cieni, zgarnęła cienki pędzelek, którym nałożyła pudrowo różowy delikatny cień, całość sobie naniosła na powiekę, tak by zrobić zarys - po chwili wzięła cień shimmer, który nałożyła na środek powieki.
Mylah Altieri mówi: Jest dużo filmików, ale z mojego doświadczenia wiem, że każdy musi po prostu wypracować swoją technikę. Nawet jeśli wejdziesz w pierwsze lepsze filmiki, to każdy wykonuje paznokcie inaczej, na swój sposób. Nawet zwykłe piłowanie każdy robi inaczej, czasami też na innym etapie stylizacji.

* Lainey Mascarenas grubszym pędzlem nabrała ciemny różowy cień, który naniosła na zewnętrzny kącik oka, rozblendowała całość łącząc z jaśniejszymi cieniami; dodała błyszczący różowy cień na środek powieki dla efektu glow, przełamała całość srebrem minimalnie rozprowadzając dla podbicia efektu.
Lainey Mascarenas mówi: Podobno stylistki nie chcą się dzielić swoimi radami - Ty pomagasz komuś, jak napisze Ciebie początkująca dziewczyna?
* Lainey Mascarenas chwyciła za klej do brokatu, który naniosła na powiekę; delikatnie wklepała brokat, tworząc intensywny błysk już podkreślając mocno brokatowe oko.
** Lainey Mascarenas ciągle do kamery pokazuje jakich produktów używa, dokładnie wypowiada numerki i nazwy z którymi pracuje. ((Lainey Mascarenas))
Mylah Altieri mówi: I niestety często nikt nie mówi o tym, że każda płytka paznokcia jest inna - niektóre są po prostu trudniejsze do pracy. A potem przychodzi klientka z taką płytką i ktoś robi stylizację dokładnie tak samo jak u poprzedniej osoby, zamiast dopasować ją indywidualnie.

spacer.png

* Lainey Mascarenas użyła kleju do rzęs i przykleiła kilka kryształków pod okiem w kolorze fioletu, różu - robi to niezbyt niedbale dla uzyskania naturalnego i bardziej lepszego i naturalnego spojrzenia; wyczesała jej przedłużane rzęski jedynie wiedząc, że ma przedłużane kilka dni wcześniej.
Lainey Mascarenas mówi: Bardzo mądrze mówisz.. Widać, że znasz się na swojej pracy i jestem pewna, że wiele kobiet zaufałoby Ci w tej sprawie.
Mylah Altieri mówi: Pomagam na tyle, ile mogę, jak mam okazję coś podpowiedzieć, to nie widzę problemu. Każdy kiedyś zaczynał, więc dobrze czasem komuś trochę to ułatwić. Także dziewczyny, jak coś wiecie, gdzie pisać! *zaśmiała się*.
* Lainey Mascarenas nałożyła błyszczyk na usta, dopełniając makijaż świetlistym i brokatowym glow - nałożyła nieco srebnego brokatu na usta wklepując palcem dolną wargę.
* Lainey Mascarenas dobrała jeszcze rozświetlacz gdzie zaznaczyła grzbiet nosa, podkreślając świetlisty efekt skóry - spsikała makijaż fixerem, którym utrwaliła - zaprezentowała makijaż w kilku zbliżeniach tak aby pokazać z bliska efekt.
Lainey Mascarenas mówi: Pamiętajcie, że to mój zamysł na ten makijaż, Wy możecie dowoli się bawić, próbować i testować na sobie efekty. Spróbujcie zrobić coś dla siebie! Naprawdę nie trzeba dużo i drogich kosmetyków. 
Lainey Mascarenas mówi: Ja dziękuje swojej modelce Mylah, która zgodziła się, abym wykonała na niej makijaż - żegnamy się z Wami i wyczekujcie na kolejne filmy! Bo na pewno będą.. Buziaki dla Was!

**Odcinek kończy się prezentacją finalnego efektu makijażu, utrzymanego w świetlistym, różowym klimacie z wyraźnymi, błyszczącymi akcentami. Lainey podsumowuje cały proces, podkreślając prostotę wykonania oraz zachęcając widzów do własnych prób i eksperymentowania z formą. Nagranie zamyka swobodna wymiana zdań między uczestniczkami oraz zapowiedź kolejnych materiałów, które mają pojawić się na kanale w najbliższym czasie**

Edytowane przez Vigdis