Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Freelancer] Thomas Johnson

Focusowsky

Rekomendowane odpowiedzi

hiUz3hZ.png

Thomas Johnson - Trzydziestoletni Amerykanin, wiódł spokojny prym biznesmena w Liberty City, szastający pieniędzmi nigdy nie spodziewał się, że kiedyś wyląduję na ulicy tracąc wszystko przez jazdę po wpływem alkoholu i uśmiercając niewinną osobę. Thomas odsiedział spory szmat czas za kratkami, ledwo brakowało, aby nie wyszedł na wolność. Mając dobrego adwokata i kilka rozpraw za sobą, udało się skrócić wyrok. Po wyjściu z więzienia stanowego nie cieszył się, jego udziały upadły i stał się bankrutem, musiał sobie radzić sam, ponieważ jego znajomi odwrócili się od niego, gdy ten stracił pieniądze. Thomas był na skraju wyczerpania z głodu, jednak kiedy znalazł samotnego na uboczu mężczyznę, trzymającego portfel w dłoni, nie zawahał się wyrywając portfel nieznanej mu osobie i dając dyla przed siebie.

Na drodze przestępcy - Thomas, żyjąc na uboczach Liberty City pozyskał kontakty z miejscowym gangiem, dogadując się, że będzie dla nich rozprowadzać różnego rodzaju specyfiki odurzające.  Minęło kilka miesięcy od przyjęcia propozycji miejscowego gangu, Thomas znalazł sobie popleczników u miejscowych ćpunów, sprzedając im rozmaite nowości na rynku, przez co zdołał zarobić odpowiednią ilość pieniędzy, aby kupić taniego Emperora, który służył mu za miejsce do odpoczynku. Niestety wszystko co piękne kiedyś się kończy, tak było w tym przypadku, ponieważ miejscowi postanowili przeciwdziałać, handlu narkotykami, zaczęły się większe kontrole w biednych dzielnicach, codzienne łapanki. Thomas niczym szczur ukrył się, aby nie dać się zatrzymać z prochami, kilkudniowe ukrywanie się, nie było dla niego dobrą zagrywką, gdy ten nie przynosił zysków dla miejscowego gangu. Wtedy to też zapadł na Thomasa wyrok ze strony gangu, ale niespodziewający się niczego Thomas, wyszedł w końcu z ukrycia i został zaraz złapany przez gang i wywieziony do opustoszałej fabryki, tam postanowili dać mu szanse wyjścia z twarzą przez walkę na śmierć i życie, a to za sprawką zmierzenia się w pojedynku z innym dilerem, który jak Thomas nie generował zysków, po udanej walce ze strony Thomas'a i zabiciu drugiego dilera gołymi rękoma, dostał znak, że ma więcej nie wracać do nich, a jeśli cokolwiek powie komuś, znajdą go i zabiją.

Los Santos - Wydarzenia jakie przeżył Thomas w Liberty City, pokierowały go na zachód kraju, a bardziej do Los Santos, gdzie z początku było dla niego bardzo ciężko. Obce miasto sprawiło, że zaczęło mu odbijać na punkcie mordowania. Znudzony zabawą w dilera, postanowił nawiązać szersze kontakty i popytać o broń, wtedy to dostał ksywę kolekcjoner, ponieważ przedstawiał się innym jako kolekcjoner ciekawych egzemplarzy broni, tym samym kryjąc swoje niecne zamiary. Thomas wciąż poszukiwał metod zarobku, wtedy to wpadł na pomysł aby ogłosić się pod przykrywką w darknecie jako płatny zabójca, ten po kilku dniach dostał swoje pierwsze zlecenie na młodego działacza partii, oczywiście Thomas przygotował się do zlecenia profesjonalnie, ubrał się w szykowne ubrania, prześledził gdzie mężczyzna chodzi do restauracji. Dzień w którym Thomas miał zarobić za swoje pierwsze zlecenie, był dla niego wyjątkowy, ucieszony swoim planem i zakupem cyjanku, udał się do restauracji gdzie spotkał swoją ofiarę, po umiejętnym umieszczeniu substancji w jedzeniu, ten szybko udał się do łazienki i niepostrzeżenie wymknął się przez okno. Późnym wieczorem oglądając retransmisje wiadomości w telefonie, dowiedział się, że jego cel nie przeżył, a on sam zaczął się cieszyć jak małe dziecko. Minęło już sporo czasu w Los Santos, Thomas zapoznał pewną grupę ludzi, która zaczęła wspierać go w działaniach, sami też korzystali z usług Thomasa gdy tylko mogli, mężczyzna stał się rozpoznawalnym zabójcą, działającym w ukryciu i wychylający swój łeb, jak tylko dostanie kolejne zlecenie.

OOC:

Spoiler

Cześć!

Postanowiłem napisać aplikacje na Freelancera, gdyż nigdy nie miałem styczności z taką funkcją, całe moje założenie na grze, będzie opierać się w dużej mierze przy współpracy z organizacjami, postaram się też wnieść coś nowego do świata, aby wszystkim osobą, które zaczną ze mną grę, grało się przyjemnie, nie chodzi mi tylko o uśmiercaniu kogoś, a ciekawych akcji z mojej strony, dawaniu innym szansy, nierobieniu masowego PG. Nie będę wyżej rozpisywać się więcej, ponieważ chciałbym wam zostawić jakiś rąbek tajemnicy, co podziało się z Thomasem, czy dalej błąka się od zlecenia do zlecenia, tego nikt jeszcze nie wie. Mam nadzieje, że moją ciekawą grę poznacie już na serwerze, a to, że chcę grać płatnego zabójcę, nie oznacza, aby nie podchodzić i zagadać, bardziej zachęcam was do tego, żeby podejść i coś pograć, może poznacie starszą historie Thomas'a, co robił jeszcze przed odsiadką.

Mam nadzieje, że zachęciłem poszczególne grono tym tematem i zobaczymy się w grze, dzięki za przeczytanie i trzymajcie się!

Edytowane przez Focusowsky

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin