Historia...
Clucking Bell Farms to prosperująca na terenie małego miasteczka Paleto Bay fabryka obróbki drobiu i innych maści mięs, które są wysyłane do przygotowania najsmaczniejszych skrzydełek w Stanach Zjednoczonych w restauracjach Cluckin' Bell. Historia Clucking Bell Farms sięga 1921 roku, gdy pierwszy człon fabryki został zbudowany przez rodzinę Bellów - głównych założycieli jednego z najbardziej rozpoznawalnych fast-foodów w USA a zwłaszcza w San Andreas. Główną zasługą rozsławionej fabryki były słynne konkursy drobiu czy konkurs piękności przedstawiający najpiękniejszą kurę. To właśnie jedna z nich ma zaszczyt zawitać w menu Cluckin' Bell'a czy zostać jego główną maskotką. Od 1921 roku niezmiennie symbolem fabryki jak i samej marki Cluckin' Bell jest kura, która wygrała pierwszy konkurs drobiu. Po takim długim czasie nikt nie zna jej nazwy oraz, do którego rolnika ona należała, jednakowoż utarło się, że obywatele San Andreas sami nadają jej imiona. Najbardziej popularne z nich to Bessie.
Czas na Reynoldsów
Pomimo świetności firmy, znakomitych zysków oraz obiecującej przyszłości, spuścizna Bellów podupadła poprzez konkurencyjnego Burger Shot'a, który pomimo, że nie jest czempionem w produkcji skrzydełek, skrupulatnie zwabia klientów przystępnymi cenami i szybką obsługą. Zmuszeni cięciem kosztów Bellowie przenieśli swoje główne fabryki to Mexico City ze względu na niższe koszta siły roboczej. To jednak nie rozwiązało problemów firmy. Rodzina Bellów ze względu na spadek obrotów a tym samym powoli rosnące zadłużenie firmy zmuszona była do odsprzedania swoich akcji. Tą sytuację wykorzystali bracia Garrett i Nathan Reynoldsowie nabywając w ramach posiadanych akcji Cluckin' Bell'a - prawo do korzystania z marki. Bracia Reynolds postanowili, że przywrócą główny przemysł mięsny do rodzimego Paleto Bay, skąd wszystko się zaczęło jednocześnie wracając do korzeni. Ze względu na napływ mieszkańców San Andreas z Los Santos do Paleto Bay odrestaurowali główny człon fabryczny pozostawiając starą fabrykę Cluckin' Bell'a jako obiekt muzealny. Pomimo sporej ilości skandali oraz oskarżeń, Cluckin Bell nadal pozostaje liderem w przemyśle fast-food'owym skupionym na swoich skrzydełkach. To właśnie zamierzają wykorzystać bracia Reynolds, którzy chcą zmaksymalizowania zyski Króla Kurczaków poprzez balans produkcyjny oraz stosowny i wyszkolony personel fabryczny. Pomimo szerzącej się dookoła masowej automatyzacji, Reynoldsowie stawiają na tradycyjny sposób produkcji chcąc zaskarbić sobie przychylność okolicznych mieszkańców i uzyskać wpływy u rezydującego w Paleto Bay burmistrza. Przeplecenie polityki z biznesem żywnościowym to pewniak i jedyna karta braci Reynolds, jednak czy im się to uda? Najbliższy czas pokaże, czy warto było rozpocząć tą hazardową grę i czy uzyskane z tego zyski nie tylko pozwolą na prosperowanie fabryki ale i benefity dla braci.
Strategia Biznesowa
Pierwszorzędną czynnością po przejęciu znaczących akcji Cluckin' Bell'a i odrestaurowaniu budynku fabrycznego było ustalenie strategii biznesowej fabryki. Reynoldsowie wiedzieli, że największy zbytek produkcyjny będzie wysyłany do restauracji Bellów w Los Santos oraz do portu gdzie hermetycznie zapakowane trafiały do restauracji Cluckin' Bell w Liberty City czy chociażby innych miastach na świecie, jednak był to jedyny środek zarobkowy firmy. Reynoldsowie przekazali dla Bellów, że popełnili kardynalny błąd, którego oni nie zamierzają popełnić. Bracia postanowili, że samo mięso będą sprzedawać do różnych placówek gastronomicznych, ponieważ nie narusza to dobrego imienia firmy i w żaden sposób nie zdradza receptury na skrzydełka, gdyż przygotowywane potrawy mięsne z recepturą są kierowane tylko i wyłącznie do restauracji rodziny Bell. Postawienie fabryki na nogi to pierwszorzędny obowiązek - w przyszłości planowane jest również otwarcie starej fabryki, która ma posłużyć jako centrum turystyczne, które podwoi zyski firmy. Ponad to, bracia chcą nawiązać bliższe relacje z burmistrzem Paleto Bay, gdyż bez jego zgody nie będą mogli wskrzesić gastronomicznego molocha fabrycznego - zwłaszcza, jeśli chodzi o organizację imprez masowych. Wszystko brzmi dobrze - zobaczymy ile z tego bracia zrealizują.
Uporządkowanie personelu
Bellowie popełnili jeden z zasadniczych błędów, który okazał się być gwoździem do trumny. Brak porządku w zarządzaniu personelem, niejasne obowiązki i niekompetentni pracownicy na stanowiskach, na których nie powinni się znajdować zaważyło o zamknięciu fabryki. Reynoldsowie wiedzą, że kluczem do maksymalizacji produkcji jest wykwalifikowana kadra pracownicza. Podstawową kadrę stanowią pracownicy maszynerii fabrycznej oraz rzeźnicy zajmujący się prawidłową obróbką mięsa i drobiu. To w ich rękach leży przyszłość fabryki oraz jakość wydawanego mięsa. Następną kadrę stanowią sprzątacze oraz magazynierzy. Sprzątacze dbają o czystość miejsca pracy, gdyż Reynoldsowie nie chcą mieć żadnych problemów w kwestii higieny sprzedawanego mięsa. Magazynierzy zaś zajmują się ścisła kwestią logistyczną - odpowiadają za zgodne z przyjętymi normami zapakowanie mięsa, paczkowanie oraz załadunek do kontenerów. Nic jednak z tego, gdy towar nie dojedzie na miejsce docelowe - tym zajmą się rzecz jasna kierowcy ciężarowi. By zgadzało się wszystko co do joty odpowiedzialni są kierownicy i dział księgowości oraz kadr. To właśnie oni odpowiadają za dokumentację zysków i kosztów firmy, zatrudnianie nowych pracowników oraz pilnowaniu ich w kwestiach czysto technicznych - bracia Reynolds nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek uchybienia czy lenistwo pracowników, a tego ma przestrzegać kierownik zmiany. Uporządkowanie i maksymalizacja wydajności pracy ma być motorem napędowym fabryki.
Dział Rekrutacyjny
Jeśli zdecydujesz się u nas pracować, nie zwlekaj i wypełnij formularz rekrutacyjny wysyłając go do działu rekrutacyjnego bądź przyjdź osobiście do naszej fabryki. Dział postara się w jak najszybszym momencie odpowiedzieć na Twoje CV.
Poszukujemy:
- Pracownik fizyczny
- Kierowców ciężarowych
- Kierowników zmiany
- Księgowego
Oferujemy:
- Normatywne godziny pracy
- Doświadczony personel
- Stały kontakt z zarządem
- Możliwość podniesienia kwalifikacji
- Godziwe warunki pracy
- Zachęcające zarobki
Formularz rekrutacyjny
Wysyłając e-mail do zarządu zatytułuj go następująco - ( [CBF - Stanowisko, na które aplikujesz] Imię i Nazwisko )
Formularze prosimy przesyłać na maile:
—
[email protected]
—
[email protected]
((Przy wysyłce aplikacji dodaj @Garrett oraz @Gryzzl do wątku rekrutacyjnego))
Kontakt
Jeśli chcesz się zatrudnić, podjąć współpracę bądź porozmawiać z zarządem na tematy ściśle biznesowe skontaktuj się z nami bezpośrednio za pomocą e-mail'a bądź telefonu.
CEO Clucking Bell Farms
Garrett Reynolds
E-mail:
[email protected]
Nr. Telefonu: 6-28-600
Nathan Reynolds
E-mail:
[email protected]
Nr. Telefonu: -
((OOC))
Czołem! Wraz z @Gryzzl postanowiliśmy iż utworzymy nietuzinkowy biznes skupiający graczy chcących ciekawie pograć In Character odbiegając od dostępnych miejsc pracy. Biznes będzie opierał się głównie na grze In Character, którą wraz z Gryzzlem będziemy nakręcać. Jest to wstęp przed stopniowym rozwojem firmy/spółki by później założyć klimatyczną restaurację Cluckin Bell w Paleto. Połączenie fabryki z restauracją, które wzajemnie do siebie pasują uznajemy za strzał w dziesiątkę. Chcemy zapewnić graczom jak i frakcjom pewien smaczek wykorzystując przy tym jedno z najważniejszych miejsc przemysłu w Paleto. Pożar w przedziale rozdrabniania mięsa poprzez wadliwą instalację elektryczną? Konkurs na największą kurę? Wielki konwój przejeżdżający przez Paleto, który będzie serwował darmowe kubełki z kurczakami dla miejscowych? To tylko jedno z nielicznych pomysłów, które wraz z Gryzzlem mamy zamiar zrealizować dzięki temu przedsięwzięciu. Mamy nadzieję, że zostaniemy ciepło przyjęci przez grono społeczne oraz zachęcimy starych wyjadaczy jak i nowych graczy do wyboru nietypowej jak do tej pory formy zarobku oraz rozgrywki. Trzymajcie się mocno, no i oczywiście - Cock-a-doodle do!