Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Gastronomia] The Bean Machine

Sysiu

Rekomendowane odpowiedzi

BannerTheBeanMachine.png.c6899e6cb4268ea721031c2c94ea6a9c.png

The Bean Machine - Kawiarnia utworzona w pierwszym miesiącu stycznia roku 2022 przez Katie Bower, został to lokal wskrzeszony przez córkę jednego z lepszych baristów z Liberty City. Lokal który dostał slogan reklamowy brzmiący "Tastes like fuel, kicks like mule" co oznacza "Smakuje jak paliwo, kopie jak muł" co jest świetnym sloganem reklamowym dla kawiarni ze względu na samo przeznaczenie kawy w życiu ludzkim. Kawiarnia znajduje się na obrzeżach centrum Vinewood. Jest ona położona w miejscu po starym magazynie, lokal przebył generalny remont; teraz jest on w ciepłych kolorach tak aby atmosfera w samej kawiarni była spokojna oraz miła, a także sprzyjająca oczom estetów. Atmosfera jest kreowana przez pracowników na styl rodzinny, kawiarnia jest dla rodzin oraz par, nie brakuje także singli którzy do niej przychodzą. Pracownicy lokalu przygotowywują kawy ręcznie chyba, że klient zażyczy sobie kawę z ekspresu. Klient ma prawo spersonalizować swój własny indywidualny zestaw który pracownik musi mu przygotować, kawiarnia w pierwszych 15 minutach po otwarciu oraz w ostatnich 15 minutach przy zamknięciu do każdego zamówienia gratisowo dodaje coś słodkiego na ząb.

image.thumb.png.aca38bed8c92f93231ab32083486a4fb.png

To wyjątkowe miejsce do miłego spędzenia czasu po pracy, przed pracą ale także do szybkiej pysznej porannej kawusi. Miejsce to powstało z myślą o miłośnikach kawy. W Los Santos nie ma stricte kawiarni w której sami mielą kawę, następnie ją przyrządzają zgodnie z przepisem kawiarni lub baru. Każdy pracownik w każdą kawę wkłada troszkę swojego serduszka, przepisy na kawy które serwuje kawiarnia są zebrane z całego świata. Kawy są ściągane z różnorodnych krajów z każdego zakątka świata. W środku przy ladzie stoi także szklana gablotka z donatami o różnych smakach. Oczywiście każdy może sobie takiego donuta zakupić do pysznej kawusi, co z pewnością umili dzień klientom. Firma co jakiś czas wprowadzać będzie promocje na dane produkty z kawiarni. 

Kawy:                                             Kawa z automatu:

The Bratte                                                   Espresso
    The Gunkaccino                                      Double Espresso
   The Speedball                                          Espresso Frothy 
High Noon                                                  Cappuccino 
The Eco-ffee                                                Cafe Late
The Flusher                                                 Chocolate
     Caffeagra                                               Espresso Creamy
The Big Fruit                                               Chai Latte

Donuty:

Cookie
Strawberry
Oreo
Stripe
Frutti

**Całe menu pojawi się na mobilnej aplikacji firmy kilka dni przed otwarciem**

gtaiv_beanmachinedrinks_2560x1600.thumb.jpg.3dee6c8bd8bebe03a64b73d797c2af02.jpg

Kawiarnia prowadzi również różnorakie konkursy oraz zabawy tak aby umilić klientom spotkanie z kolegami, koleżankami lub ogólnie znajomymi. Jedną z głównych zabaw konkursowych kawiarni jest pytanie do klientów to "What kind of customer are you?". Chodzi  w tym o to, że klient przy każdym zamówieniu na ekranie dotykowym zaznacza jakim typem klienta jest. Ułatwia to kawiarni dostosowanie się do zapotrzebowań klientów, klient może także zainstalować aplikacje kawiarni i napisać opinię na temat danego pracownika lub co nie pasowało klientowi w wizycie u nas np. brudne stoliki lub walające się butelki, oczywiście jest to u nas karygodne aby takie rzeczy działy się w kawiarni. Wszystkie konkursy są dla rozluźnienia atmosfery, a więc jest to robione pół żartem pół serio. Wracając do głównego konkursu, osoba która najśmieszniej pokaże jakim typem klienta dostanie nagrodę która jest wydawana co dwa tygodnie. W konkursie można wziąść udział jednorazowo na dwa tygodnie, więc klienci muszą się postarać. Wszystko w przyszłości będzie ukazywane w aplikacji firmy. Lepiej aby klienci tam byli, szkoda byłoby przegapić okazję lub nagrodę. 

gtaiv_beanmachinebeans_2560x1600.thumb.jpg.f60e00d7f5a9fdca0593b95d32296c92.jpg

(OOC)

Spoiler

Cześć, jestem nowy na VibeRP lecz grałem na devie i posiadałem tam wraz z kolegą firmę Retro Customs, która została niedawno zamknięta. Więc postanowiłem po tak długim czasie poszukać czegoś nowego. Zauważyłem, że brakuje tutaj typowej kawiarni a, więc postanowiłem ją zrobić. Chcę wejść w ten świat z przysłowiowego buta.  Chcę zrobić miejsce do fajnego odgrywania RP dla pracowników jak i klientów. Chcę stworzyć coś co nie będzie tylko do nabija pieniędzy oraz godzin na serwerze, ale także fajnym miejscem do odgrywania a co za tym idzie braku nudy i szybkiego "wypalenia w RP" . Interior jest w trakcie załatwiania, wszystko przewidziałem, chciałbym liczyć na szanse mimo tego, iż jestem tutaj nowy. Ogarniam więc myślę, że będzie okej. A co do mojego starego współpracownika postaram się go tutaj przytaszczyć, jeżeli mu się nie uda to mam brata który chętnie że mną zajmie miejsce w zarządzie. Jako iż rozpocząłem już rozgrywkę RP łatwiej będzie mi znaleźć zaufane osoby do zarządu oraz kadry pracowniczej. Na końcu chciałbym podkreślić, iż grałem na devie więc nie zrzucajcie mnie od razu na straty plis. I ogólnje łącząc z tematyką kawiarni "smacznej kawusi".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin