Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Morderstwo]16.06.2022

123456123456

Rekomendowane odpowiedzi

ezgif-3-c818021bf3.gifNa parking Phillbox podjeżdża mężczyzna czarnym Declasse Voodoo z widoczną rdzą i zabrudzeniami od piasku na karoserii, parkując niedaleko wejścia do opuszczonego bloku mieszkalnego znanego z narkomanii i osiedlania się osób z marginesu społecznego. Mężczyzna po chwili zastanowienia - wyłonił się mozolnym ruchem z pojazdu kierując prosto do środka klatki, wchodząc schodami na drugie piętro budynku gdzie najprawdopodobniej napotka przesiadujący swój cel w jednym z opustoszałych pokoi.

Mężczyzna wyciągnął z pod kurtki prawą dłonią pistolet 9mm podciągając rękaw lewej - otworzył ledwo trzymające się drzwi na zawiasach, wchodząc z impetem do środka pod wpływem emocji. W zauważył wystraszonego mieszkańca który próbował się odwrócić w stronę napastnika - bezskuteczne. Mężczyzna oddał cztery strzały (pachwina, brzuch, klatka piersiowa, głowa) zabijając swój /cel/ na miejscu zaraz podbiegając bliżej denata przewracając go nogą na plecy w celu upewnienia się, że ofiara to na pewno Dylan Cox - pudło. Ofiarą okazał się być Victor Saunders, przypadkowa osoba która nie ma nic związanego z celem.

Mężczyzna będąc pod wpływem adrenaliny jednocześnie zakłopotania związanego z pomyłka, wybiegł z mieszkania kierując się na schody gdzie zauważył uciekającą kobietę z dzieckiem kilka schodów przed nim, oddał w jej stronę dwa strzały pozostawiając ranną z dzieckiem na przerwie między piętrami, opuszczając klatkę schodową - opuścił Los Santos autostradą w kierunku Sandy Shores / Paleto Bay.

[Materiał dowodowy z sceny:]
1. Kamera uchwyciła pojazd (Declasse Voodoo
, X3RJES) nr 20, 21. Przyjazd / Wyjazd - nigdzie więcej nie jechał.

2. Został uchwycony przez lokalna kamerę na stacji Sandy Shores, kupił dwie butelki wody / opłacił rachunek za paliwo gotówką.

3. Odciski palców można było odkryć na pozostawionych łuskach przez sprawce - Jimmy Greenway.

4. Próbki krwi: Victor Saunders.

6. Zabezpieczona broń(łuski): łuski 9mm.

[Uczestnicy przestępstwa]

1. Napastnik/Napastnicy: Jimmy Greenway

2. Victor Saunders / przypadkowa osoba trafiona z dzieckiem podczas ucieczki.

3. Swiadkowie to typowi narkomani / bezdomni którzy bez problemu zdradzą szczegóły za swoją ulubioną porcje narkotyku, mimo że połowa nie pamięta nawet jak się nazywa.

[Osoby powiązane z sprawą]:

1. Dylan Cox - Główny cel zabójcy(ukrywa się / przetrzymywany), prawdopodobnie akt zemsty.

2. Noami Taylor - Zginęła w ten sam dzień kilka godzin przed operacją Jimmiego Greenway'a.

Edytowane przez Besert

W dniu 20.06.2022 o 22:56, zamkniety napisał:

* FIB dalej grzebie. Sprawę prowadzi agent podczas okresu Anderson pod nadzorem swojego agenta szkoleniowego Ayala.

* Kamery CCTV uchwyciły pojazd na kamerach. Co było widać konkretnie w momencie przejazdu, kto siedział w środku? W jego wnętrzu było coś charakterystycznego?
* Kamery ze stacji benzynowej w Sandy Shores uchwyciły mężczyznę przed morderstwem czy po? Jeśli po, jak się zachowywał?

* Czy sprawą morderstwa Naomi Taylor zajęła się jakakolwiek agencja egzekwująca prawo? Wiadomo, że w/w zmarła? Jeśli tak, podaj wszystkie niezbędne informacje związane z powyższym.

* Jaka jest aktualna sytuacja kobiety, która została ranna i jej personalia? Przeżyła to?

* Jaki jest aktualny adres zamieszkania Jimmy Greenway wedle danych do których ma dostęp FIB?

* Kamery CCTV uchwyciły pojazd na kamerach. Co było widać konkretnie w momencie przejazdu, kto siedział w środku? W jego wnętrzu było coś charakterystycznego?
Jimmy Greenway. W środku nie było nic charakterystycznego na pierwszy rzut oka, oprócz kilka pustych puszek po eColi oraz opakowań po śmieciowym żarciu.

* Kamery ze stacji benzynowej w Sandy Shores uchwyciły mężczyznę przed morderstwem czy po? Jeśli po, jak się zachowywał?

Po morderstwie. Był dość mocno zdenerwowany i zmęczony, spojrzał kilka razy na kamerę która de facto go zarejestrowała. Już nawet nie instynktownie, raczej z głupoty.

* Czy sprawą morderstwa Naomi Taylor zajęła się jakakolwiek agencja egzekwująca prawo? Wiadomo, że w/w zmarła? Jeśli tak, podaj wszystkie niezbędne informacje związane z powyższym.

Jeżeli chodzi o Noami Taylor, to nie jestem ekspertem, ale po przeanalizowaniu sytuacji oraz biorąc pod uwagę wszystkie aspekty i możliwości oparte na mojej zdolności intelektualnej oraz rozległych obserwacjach, doszedłem do konkretnego, jednoznacznego i uzasadnionego wniosku, że nie mogę się wypowiedzieć, gdyż jak wspomniałem na początku ekspertem nie jestem. ((Wyjaśniłem Ci wszystko na DSC, doszło do mojej pomyłki ponieważ chodziło o Noami Foster a nie Taylor. Mój błąd))

* Jaka jest aktualna sytuacja kobiety, która została ranna i jej personalia? Przeżyła to?

Kobieta została zabrana przez jednostki które pojawiły się kilka minut po całym zdarzeniu, razem z jej dzieckiem które ucierpiało podczas upadków ze schodów. Jej personalia to Maryann Echeverria ((postać wyimaginowana)) i tak, przeżyła to.

* Jaki jest aktualny adres zamieszkania Jimmy Greenway wedle danych do których ma dostęp FIB?

Wciąż ten sam w jednym z przyczep na Stab City. Przyczepa już dawno temu została zrównana z ziemią, raczej osoby tam przebywające będą miały trudności ze znalezieniem czegokolwiek co mogło ich doprowadzić na Jimmiego, Wiadome natomiast jest to, że facet wciąż przebywa i jest aktywny w tych rejonach a nieopodal, mogli zabezpieczyć porzucony samochód.

@zamkniety

hadson i Łest lubią to