Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

024. Nieznana historia Blake Rawlingsa. Biznesmen, infuencer, właściciel 101 Workshop, czy przestępca i gangster?

Djabeu

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

BY ETHAN JASON | 29.06.2022

sngine_7ea523fb55a17ddc06b7b5b4e9ea8d64.pngSylwetki Blake’a Rawlings nikomu w Los Santos nie trzeba przedstawiać. Znany biznesmen, menadżer gwiazd, influencer czy może były gangster i przestępca? Blake w sieci kreuje skutecznie wizerunek bogatego playboya, na swój profil Lifeinvader wrzuca zdjęcia z drogimi samochodami, a portale plotkarskie co raz pokazują go w towarzystwie innych kobiet. Czy jednak to, co pokazuje nam celebryta, jest całą prawdą czy może chowają się za tym jakieś niecne sekrety? Przypatrzmy się przeszłości Blake’a Rawlingsa, o którą nikt oficjalnie nie pyta.

Urodzony w 1989 roku i wychowujący się w Davis, kiedy miał 10 lat jego rodzice zginęli jako postronne ofiary panujących w tamtych latach wojen gangów. Przez błąd systemu młody Blake nie został objęty systemem socjalnym i żył pod opieką starszego brata, członka panującego w ich dzielnicy zamieszkania gangu ulicznego 67’th Street Crips. W 2003 roku pojawiają się w kartotece Rawlingsa pierwsze rekordy świadczące o przynależności do gangu i pracy dla niego poprzez między innymi uliczny handel narkotykami a w późniejszych latach udziały w pobiciach. W wieku 18 lat przeniósł się na dzielnice East Mesa (obecnie La Mesa), gdzie zatrudnił się w małym warsztacie zajmującym się głównie naprawami samochodów dla lokalnych biznesów i mieszkańców. W 2011 roku po głośnej kradzieży pojazdu jednostki pościgowej Bulleta GTHQ Los Santos Police Departament został osadzony w więzieniu stanowym pod zarzutem przynależności do grupy przestępczej zajmującej się kradzieżą aut i transportem narkotyków oraz udziału w kradzieży pojazdu LSPD. Więzienie opuścił za kaucją w 2021 roku i niedługo po wyjściu z pomocą Diego Conslotto, otworzył słynne obecnie studio tuningowe 101 Workshop.

sngine_b77ca597bb28b890968dcac983c330ab.pngW trakcie zbierania materiału do tego artykułu postanowiłem skonfrontować to z samym zainteresowanym.

Zapytany o przeszłość skomentował jedynie:

„Człowiek nie wybiera sobie, jak się urodzi, jako dziecko straciłem rodziców i musiałem sobie jakoś radzić. Nie jestem dumny ze swojej przeszłości, ale robiliśmy wtedy, co było konieczne, aby przetrwać. Obecnie jestem w pełni czysty, prowadzę legalną działalność. Odpokutowałem swoje grzechy w więzieniu. A teraz pan wybaczy, ale śpieszę się na spotkanie”.

Czy jednak to, co mówi Rawlings, jest prawdą? Naprawdę nie ma nic wspólnego z przestępczą działalnością i prowadzi w pełni legalny biznes? W latach 2021-2022 był często widywany publicznie w towarzystwie członków grupy przestępczej Hell's Gang w tym nie raz w towarzystwie rzekomego lidera ugrupowania DeAndre Mills, widywany był także w towarzystwie osób powiązanych z operującą na terenie Little Seoul grupą przestępczą.

W ciągu lat pracy jako reporter śledczy poznałem jedną z głównych prawd - łatwe pieniądze, jakie niosą ze sobą zyski z przestępstw kuszą i trudno z nich zrezygnować. Dlatego drodzy czytelnicy na końcu pozostawię was z dwoma pytaniami. Czy wizerunek, jaki kreuje przed nami Blake Rawlings, jest prawdziwy? Czy pieniądze, które zarobił, naprawdę pochodzą z legalnego źródła? Możliwe, że nigdy nie dowiemy się, jaka jest prawda. A co wy o tym sądzicie? Piszcie w komentarzach. 

buttonselfradio.png

Edytowane przez Djabeu
cxc, Suro, Jordan i 12 innych lubią to

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin