Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Gastronomia] Singleton's

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

1770546023_logorest.thumb.png.1b44581ae6189913a8b8b5cd25a9b2a4.png

Restauracja upada po raz kolejny w marcu 2022 roku, a kilka miesięcy później ponownie interesuje się nią była menadżer lokalu, Sophie Lettiere-Scott, niegdyś kojarzona z tym miejscem, oraz jego właścicielami. Dowiaduje się, że lokal upadł i stoi w ruinie. Co więc stoi na przeszkodzie czy tchnąć nowe życie w miejsce, do którego posiada się olbrzymi sentyment i w którym zarobiło się pierwsze poważne pieniądze, stawiając pierwsze kroki w olbrzymim mieście aniołów?

Dotychczas lokal kojarzył się z niezbyt przyjemnymi ludźmi, którzy dość często się tam kręcili, ale też z doskonałą i przede wszystkim otwartą kuchnią. Lettiere-Scott wcale nie zamierza od tego odejść. Lubiła obserwować to, jak dania, drinki, a nawet desery są przygotowywane na oczach klientów. To z jaką pasją kucharze podchodzili do wykonywanych zadań. Chce bowiem, by miejsce zaczęło tętnić życiem na nowo. Wprowadzić twardą ręką kilka złotych zasad, jak konkretne dni i godziny otwarcia, stoliki premium, z najwyższą obsługą, darmowym szmpanem, dostępne jedynie po otrzymaniu premium card. Możliwość najęcia sali na bankiety, małe wesela, czy inne uroczystości, a również catering. Pewne jest jednak to, że Sophie Lettiere-Scott nigdy nie odejdzie od tradycji włoskiej, choć chętnie zmiesza ją z kulturą amerykańską. 

CojwwaR.png

OOC:

Hej, jak widać pominęłam wzmiankę o Menu z prostego względu. Kompletnie nie pamiętam jakie są dania skryptowe, oraz jak wiele mogę wprowadzić własnych nazw, dlatego Menu uzupełnię formą graficzną w momencie, gdy opiekun tej strefy rozpatrzy aplikację pozytywnie, na co szczerze liczę, gdyż miejsce ma potencjał 😅
Pokusiłam się na napisanie tej aplikacji ponieważ moja postać jest chyba jedyną aktywną aktualnie postacią, która pasuje jak ulał do tego miejsca. Grałam w poprzedniej odsłonie Singleton's na randze menadżera, co czyniłam na tyle aktywnie, na ile było to możliwe, a dodatkowo postać Sophie Lettiere-Scott ma olbrzymie zaplecze fabularne, do tego, by podjąć się prowadzenia takiego miejsca. Moim zdaniem brakuje miejsca w takiej dzielnicy jak ta, gdzie będą mogły przyjeżdżać osoby z wyższych sfer i te wyższe sfery poczuć nawet e-kubkami smakowymi 😜 Stoliki premium, o których pisałam wyżej będą miały bardzo proste zastosowanie. Będą maksymalnie dopieszczone pod każdym względem, a uzyskanie premium card nie będzie takie proste, ponieważ to zarząd restauracji będzie dobierał posiadaczy, tak jak to działało w przypadku kart VIP w klubie, który prowadziłam wraz z @OWIEC na tej postaci pół roku temu.

Pomysłów jest wiele, a to czy zostaną zrealizowane zależy już tylko od akceptacji, lub odrzucenia aplikacji 😃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin