Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes] The Lust Drop (Vinewood)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

apka4.thumb.png.633303ba50523cc7d061ddc0bcf724be.png

• Zarys fabularny

Aktywne biznesy spod szyldu The Lust, czy Liquor Hole od dłuższego czasu były pod parasolem zorganizowanych grup przestępczych, które we wczesnych latach osiemdziesiątych zajmowały swoje pozycje głównie w okolicach Vinewood. Przeważnie aktywne biznesy podlegające pod grupy przestępcze służyły jako miejsce spotkań, czy po prostu po to, aby 'zalegalizować' pieniądze pozyskane z nielegalnych źródeł. Lokal The Lust Drop we wczesnych czasach 90s przechodził z rąk do rąk, zmieniając nieoficjalnie właścicieli, którzy byli pod stałą obserwacją agencji egzekwujących prawo. Nieoficjalnie mówi się, że pierwszym oficjalnym właścicielem był Jorgi Ostrovsky. Jorgi Ostrovski był członkiem grupy, która kontrolowała wpływy w całym mieście Vinewood. Lata 90s były zdecydowanie najtrudniejsze dla większości właścicieli szyldu The Lust. Późną zimą roku '92 został tam zamordowany wysoko postawiony członek OCG, Razdar Voron. W związku z prowadzonymi czynnościami FBI zamknęło lokal na okres dwóch lat. Po dwóch latach biznes został ponownie otwarty, został zmieniony jego właściciel oraz cały wystrój. Ludzie zamieszkujący Vinewood z chęcią gościli w The Lust Drop ufając tamtejszym ludziom, a przede wszystkim ich szanując. Wiedzieli, że w tym lokalu są bezpieczni. 

Dwa lata później (styczeń, 94') miało miejsce otwarcie strip-club, The Lust Resort. Czyli kolejny biznes funkcjonujący 'pod ręką' grupy przestępczej ze wschodniej Europy. Klub od pierwszej imprezy miał wsparcie 'publiczności' a bardziej mieszkańców, którzy zamieszkiwali Vinewood, czy Richman. W klubie przeważnie dochodziło do spotkań pomiędzy wpływowymi ludźmi z OCG, a skorumpowanymi oficerami. Miesiąc później miał tam miejsce największy Police Shootout (North Hollywood Shootout), bo w lutym '94.

Sam bar The Lust Drop podlega pod aktywny biznes The Lust Resort, który jest partią trzonu grupy przestępczej West Vinewood Collective, a mieści się on na Milton Road w zachodnim Vinewood.

The Lust Drop przeszedł niesamowitą renowacje w środku roku dwutysięcznego dwudziestego, gdy barem zajmował się Andriy Kosovski - czyli osoba kompletnie niepowiązana. Był on popularnym biznesmenem. Dwa lata później lokal został przejęty przez kogoś innego. Sam PR lokalu oraz jego wystrój został zmieniony.

apka3.thumb.png.2950e29c73190a51c82c17125d97d42b.png

• Ogólne założenia prowadzenia biznesu

Chciałbym, aby ten lokal był miejscem dla wszystkich graczy. Ludzi z LEA, ludzi z branży rozrywkowej, ludzi z frakcji przestępczych, czy nawet niezrzeszonych z żadną strefą cywili. Nie chciałbym dopuścić do sytuacji, w której w barze pracowałoby dziesięć osób z frakcji przestępczych. Wychodzę z inicjatywą do każdej strefy, do każdego gracza. Chce założyć taki biznes, który będzie każdemu odpowiadał. The Lust Drop jest częścią frakcji West Vinewood Collective. Nie chcę dopuścić też do sytuacji, w której bar byłby typowym 'spotem' przestępstw. Chcę od tego 'odejść'. Chciałbym, aby ten bar był pewnym 'greenzone' w tym terenie. Jak chce to pogodzić z grą w The Lust Resort? Chciałbym otwierać bar dzień w dzień, a w sobote/niedziele zająć się The Lust Resort, jest to trudne zadanie ale uważam, że do wykonania. Na ten moment w skład projektu wchodzi kilka zaufanych osób z organizacji West Vinewood Collective oraz osoby spoza niej. Dlaczego stawiam na Vinewood? Jestem graczem organizacji West Vinewood i chciałbym, aby ta okolica została 'reaktywowana'. Na miejscu mamy jeden aktywny biznes i chce do niego dołożyć kolejny. Liczę, że dostanę od Was szanse - pozdrawiam.

W jaki sposób chce przy sobie zatrzymać graczy, którzy wchodziliby w skład projektu? Głównie stawiam na grę In Character. Lubię napędzać grę, wątki - sobie, czy innym. Chciałbym w lokalu robić jakiekolwiek eventy. Chcę, żeby ludzie z zewnątrz widzieli, że w tym lokalu można spoko i ciekawie pograć, a nie żeby myśleli, że to będzie kolejny biznes, który polega na grindowaniu e-kasy. 

Sposób na kontakt (formy rekrutacji, współpracy). W tej części chciałbym przedstawić Wam opcje, z którymi dobrze by było, żebyście się zapoznali. Pierwszą opcją jest kontakt przez IC. Na dniach powstanie oficjalna strona na Lifeinvader. Jeśli chodzi o zatrudnienie, przyjechać na wskazaną wyżej lokalizacje i IC podejść do rekrutacji. Spotkanie, gra przez telefon - to są dwa najważniejsze elementy w rozgrywce. Ostatnią formą kontaktu jest Discord, który jest w fazie tworzenia. Na nim będzie system ticketów z odpowiednim wzorem. Czego można się spodziewać we wzorze? Na pewno jakiegokolwiek Twojego backgroundu na grę. Nie chcę mieć osoby, która gra osiemnaście lat, a za miesiąc będzie jeździć sportscar za półtorej miliona - takie charaktery z góry odpadają. 

Przyszłość biznesu. Chcę, aby ten bar stopniowo sobie wyrabiał renomę. Nie chcę narzucać sobie jakiegokolwiek tempa jeśli chodzi o jego rozwój. Chcę, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Postawie na to, żeby za jakiś czas postawić kolejny biznes spod szyldu The Lust (oczywiście, gdy oba aktualne będą dobrze prosperować). Marka The Lust stopniowo będzie budowana i chciałbym, aby była jednym z topowych organizacji jeśli chodzi o organizacje prywatne.

Credits: @venice, wikipedia (North Hollywood Shootout)
Źródło: North Hollywood Shootout

Edytowane przez venice

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin