Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

059. Home Solutions, jak się rozwija i jakie plany ma na przyszłość? Rozmowa z CEO Jaqueline Sierra

przekadzia

Rekomendowane odpowiedzi

DjVClPb.png

BY GABRIELLE MILLS | 07.12.2022

Home Solutions - właścicielka Jaqueline Sierra zdradza nam czym tak naprawdę jest jej firma oraz jakie obrała sobie cele! 

Home Solutsngine_b0c714b208cb53b52a912b83f112a31b.thumb.webp.b9bb8ea292d1c4a7950585c8f777bac7.webpions, czyli spółka o której część naszego społeczeństwa zapewne nie raz słyszała. Zaczęła niewinnie wchodząc na rynek naszego mi1698406481_Zrzutekranu2022-12-07133335.png.2836d3a6a6b27951bb18e62b08ef6641.pngasta jako producent najwyższej jakości mebli oraz wyrobów budowlanych. Jednak z każdym miesiącem to się zmienia. Współpraca z Riccardi Architectural Office poskutkowała fuzją obu firm i wcieleniem biura Jacka Riccardiego w struktury spółki oraz przemianowaniem jej na Home Solutions Architecture. Każdy powie doskonały ruch! Robimy projekty dla klientów ich wymarzonych domów, mieszkań czy biur i na dodatek jesteśmy w stanie zagwarantować im najwyższej jakości meble. Czyż to nie jest genialne rozwiązanie? Otóż nie! Spółka postanowiła ciągnąć swoją dobra passę i wejść również na rynek deweloperski. I tak z firmy zajmującej się produkcją mebli wędrowała do pewnego projektu, o którym możliwe że słyszeliście. Mianowicie chodzi o projekt Playa Vista Flats. Na potrzeby tego projektu powstał kolejny oddział Home Solutions- Real Estate. nie jest to nic innego jak biuro nieruchomości, które zajmuje się właśnie sprzedażą nieruchomości, które powstały spod szyldu HS. Wracając jeszcze do samego projektu Playa Vista Flats, są to mieszkania, które powstały z myślą o średniozamożnej warstwie naszego społeczeństwa. Ulokowane są w zachodniej części Los Santos. Na dodatek ostatnio w związku z Black Friday firma postanowiła dać swoim klientom zniżki na zakup mieszkania. I ten ruch na pewno się opłacił, bo jak mówi Jaqueline Sierra mimo tego że na początku nie było dużego zainteresowania, gdy tylko pojawiły się zniżki to większość nieruchomości została sprzedana. Widząc wzrost zainteresowania firma nie zwalnia i już teraz szykuje do wypuszczesngine_b084accdee76fd0f0fb4f9593e0b763f.thumb.png.d850d18aaa4a60556a8a1efde739cfd5.pngnia na rynek pierwotny kolejnych mieszkań, na które będzie stać średnią warstwę społeczną. I znowu można powiedzieć genialny pomysł! Jednak nie bylibyśmy sobą i w czasie rozmowy z Jaqueline spytaliśmy się, czy skoro wychodzą naprzeciw tym średniozamożnym to nie mają w planach również poratować i zaaranżować mieszkań dla ubogich. I jak się okazało i na tym polu HS nie chce składać broni i takowy projekt jest rozważany. Wyjście na przeciw oczekiwaniom społeczeństwa, danie ludziom godnych warunków do egzystencji oraz może i dla niektórych szansy na lesze życie to piękne ruchy, ale to nie koniec. HS postanowiło również nawiązać współpracę i zainwestować swoje środki w nowo powstałą firmę remontową jaką jest Moretti Constructions. Dzięki tej inwestycji partner HS mógł zakupić sprzęt, który był potrzebny do remontów. Tak więc kolejny krok poczyniony aby stabilnie utrzymać się na rynku Los Santos. Meble, biuro architektoniczne, deweloperka oraz współpraca z firmą remontową. Ciekawe jakie jeszcze kroki podejmie zarząd, aby pokazać że są ważnym graczem w naszym mieście i żeby posiąść jeszcze większa ilość zadowolonych klientów? Jeżeli i wy jesteście tego ciekawi to zachęcam do śledzenia ich na social mediach i wyczekiwaniu na nowinki! 

**Do artykułu również dołączony jest plik audio wysokiej rozdzielczości oraz transkrypcja rozmowy z dnia 06.12.2022 z Jaqueline Sierra **

Spoiler

Gabrielle Mills: Świetnie. W takim razie na początek powiedz może o waszych ostatnich ruchach na rynku Santos. 

Jacqueline Sierra: Na samym początku firma miała się stricte zajmować produkcją najwyższej jakości mebli oraz wyrobów budowlanych. Ale w pewnym momencie zauważyłam na rynku nieruchomości bardzo duży spadek. Szczególnie w sferze mieszkań dla średnio zamożnych. Tak powstał pomysł, żeby zająć się nieruchomościami, pójść właśnie w tę stronę. Wtedy właśnie poznałam naszego głównego architekta. Jacka Ricciardiego. Zaczęliśmy projekt Playa Vista Flats. Czyli nasze niskobudżetowe mieszkania. Z czasem zaproponowałam Jackowi, żeby wcielić jego biuro pod spółkę. Tym sposobem zaczęliśmy działać na nowym polu. A właściwie dwóch. Nieruchomości i architektura. Stworzyliśmy razem Playa Vista Flats, głównie dla średniozamożnych mieszkańców, bo właśnie dla nich mieszkań nie było praktycznie wcale. Są firmy... deweloperzy na rynku Los Santos, którzy świetnie sobie radzą w sprzedaży apartamentów za ogromne pieniądze. Ale w tamtym okresie nie spotkałam się z ofertą mieszkań po trzydzieści, czterdzieści tysięcy. Dlatego sami ją stworzyliśmy. Wiadomo. Na początku zawsze jest ciężko zacząć, ale z biegiem czasu udało się zrealizować wszystkie plany dotyczące tego przedsięwzięcia. W między czasie nawiązałam naprawdę ciekawe współpracę, miedzy innymi z Moretti Constructions. Niepozorną i małą firmą, ale naprawdę godną polecenia. Teraz planujemy kolejne inwestycje i czekam na oddanie trzeciego piętra na Playa Vista.

Gabrielle Mills: Na pewno sporo pracy włożyliście żeby ten projekt mógł powstać. I zapewne chętnych na takie mieszkania nie brakuje. Jednak mówimy o klasie średniej. Powiedz czy w planach macie również coś dla tych uboższych?

Jacqueline Sierra: Rozglądam się obecnie za nieruchomościami na wschodnim Los Santos. Wiem, że tamta okolica jest bardzo niedoceniona i brakuje tam dobrych warunków mieszkaniowych. Chciałabym w niedalekiej przyszłości stworzyć tam miejsce dla tamtej społeczności.

Gabrielle Mills: Czyli nie wykluczasz takiego projektu. Miło słyszeć, że jako dość spora firma troszczycie się o tych malutkich. Ale jeszcze zostańmy przy tym świecie biznesu. Wspomniałaś o współpracy z Moretti Constructions. Na czym dokładnie będzie polegać albo czym nas zaskoczycie i kiedy będziemy mieli okazję zobaczyć efekty tej współpracy?

Jacqueline Sierra: Oh, oczywiście, że troszczę się o mniejsze firmy. Taką firmą jest właśnie Moretti Constructions. kilka tygodni temu zainwestowałam w nich kapitał, który oni przeznaczyli na zakup sprzętu budowlanego. Wiesz, betoniarki, koparki. Zrobiłam to bo wiem, że to w pewien sposób mi się zwróci? Pewnie się zastanawiasz jak? Moretti Constructions mają podpisaną umowę z HS Architecture, wykonują wszystkie remonty dla nas, więc jeśli będą mieć dobry sprzęt my na tym zyskamy. Poza tym, lubię inwestować pieniądze w dobre rzeczy. W tej chwili zabieramy się za remont Digibyte Tower gdzie niebawem przeniesie się nasza cała firma. Więc Moretti Constructions odegra w tym remoncie na pewno kluczową rolę.

Gabrielle Mills: Z tego co przedstawiłaś to wygląda to świetnie. Zgrabna współpraca dwóch firm które siebie dopełniają. Tylko że nasuwa się jedna myśl... **zamilkła na chwilę ** Czy to nie jest droga do fuzji bądź po prostu wchłonięcia Moretti Constructions?

Jacqueline Sierra: Wiesz, co prawda myślałam o tym przez pewien czas. Ale po długich przemyśleniach nie wiem czy dałabym radę zarządzać takim... molochem. Co prawda wcieliłam biuro Jacka pod HS, ale tak po prostu było nam wygodniej. Moretti Constructions mimo, że współpracuje ze mną ściśle obecnie należy do International Online Unlimited, kojarzysz prawda? Korporacja. Ja raczej nie planuje przekształcania HS w korporacje.

Gabrielle Mills: Tak kojarzę. W sumie nie wiem czy znajdzie się osoba która o nich nie słyszała. Mówisz jeszcze ale czy w przyszłości nie wykluczasz takiego ruchu. W końcu już teraz jesteście producentem mebli, świadczycie usługi architektoniczne i deweloperskie?

Jacqueline Sierra: Oczywiście, że tego nie wykluczam. Może w dalekiej przyszłości, ale do tego potrzebna jest naprawde dobry zarząd. Ludzi z wizją i zapałem do pracy.

Gabrielle Mills: Prawda... bez ludzi nawet najlepiej prosperująca firma nie ma szans. No dobrze... odłóżmy już na bok przyszłość oraz współpracowników. Niedawno dość aktywnie promowaliście właśnie projekt Playa Vista Flats i daliście dość spore zniżki. Sądzisz że tym zagraniem zyskaliście serca mieszkańców naszego miasta?

Jacqueline Sierra: Myślę, że po części tak. **zaśmiała się** Kto nie lubi zniżek? Ludzie od zawsze chcą kupić coś jak najtaniej. Szczególnie z obecnymi cenami nieruchomości. Ja szczególnie nie przykładałam wielkiej uwagi do tego ile finalnie zarobimy na tych mieszkaniach. Po prostu chciałam, aby ludzie zyskali godne warunku do życia.

Gabrielle Mills: Co na pewno jest doceniane przez tych, którzy dzięki wam zyskali nowe warunki do życia i kto wie może zyskają dzięki temu nowy start.

Jacqueline Sierra: Tak, miałam kilka takich przypadków, że ludzie dziękowali mi za te mieszkania. Cieszy mnie to. Cieszy mnie, że w tamtym miejscu wytworzyła się jakaś społeczność.

Gabrielle Mills: I zapewne to uczucie pomaga ci dalej realizować dalsze projekty. A Powiedz mi gdzie siebi widzisz na przykład za rok. Mówię tu o tobie jako Jacqueline Sierra oraz CEO Home Solution?

Jacqueline Sierra: Powiem ci, że wśród moich znajomych jestem uważana za strasznego pracoholika. Więc za rok... Na pewno będę pracować. Chociaż chciałabym zacząć robić to w bardziej racjonalny sposób. **zaśmiała się**.  Mimo, że nie pędzę za pieniędzmi bo uważam, że dają szczęście tylko powierzchowne to lubię się rozwijać, lubię rozwijać firmę, lubię ten moment, kiedy skończymy dany projekt i widzę zadowolenie na twarzy klientów.

Gabrielle Mills: No właśnie! Wasze projekty. Tak szczerze... masz jakiś swój ranking projektów. Które ci się podobją najabrdziej albo po prostu przypadły tobie do gustu?

Jacqueline Sierra: W obrębie tych które zaprojektowało HS Architecture?

Gabrielle Mills: Dokładnie tak!

Jacqueline Sierra: Wiesz, uważam Jacka za jednego z najlepszych architektów w Los Santos. Ma swój styl. Jest stylowy, wręcz taki... monumentalny. Wszystkie jego projekty mi się bardzo podobają. Ale jeśli miałabym wybrać jeden konkretny to...jest to projekt, który jeszcze nie ujrzał światła dziennego. Jest to projekt kliniki-szpitala dla pewnej fundacji. Nie mogę za dużo zdradzać, ale pewnie za jakiś czas na fanpage pojawią się zdjęcia. Dawno nie widziałam bardziej klasycznego i eleganckiego wnętrza.

Gabrielle Mills: O proszę! W takim razie zarówno my jako Self Radio będziemy was śledzić oraz nasi słuchacze zapewne też. Myślę że powoli dochodzimy do końca. Czy chciałabyś coś powiedzieć naszym słuchaczom bądź kogoś szczególnego pozdrowić?

Jacqueline Sierra: Chciałabym pozdrowić wszystkich naszych klientów, którzy nam zaufali i ciągle do nas wracają. To naprawdę znaczy dla nas wiele.

Gabrielle Mills: I zapewne z waszym podejściem będziecie mieć kolejnych zadowolonych klientów Jaqueline. Ja natomiast pozdrawiam naszych słuchaczy i słyszymy się niedługo. Ja Jestem Gabrielle Mills i miałam przyjemność dzisiaj rozmawiać z Jaqueline Sierra, CEO Home Solution. 

pbNdPR4.png

Edytowane przez przekadzia
Ostersky, Juzi, Mitsu i 4 innych lubią to

**Nathan Hawk leżący na słonecznej plaży w Vice City trafił na artykuł o Home Solutions. Z zaciekawieniem zapoznał się nim, cieszy się że kuzynka idzie w Jego ślady i próbuje zawojować rynek Los Santos, jak uczynił to On. Odłożył telefon, chwycił za drink'a którego zaczął pić rozmyślając na swoją przyszłością.**

przekadzia, Juzi, Ostersky i 1 inny lubią to

**M.Faye zapoznał się z artykułem i wcześniejszymi projektami obu stron oraz uznał, że fuzja Home Solutions z Ricciardi Architecture to dobre posunięcie. Ma nadzieję, że z ramienia tych podmiotów powstanie jeszcze wiele sukcesywnych projektów oraz współprac.**

Juzi, BartusP, Mafiq i 2 innych lubią to

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin