Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

061. Paleto Bay Community Hospital - ambitny projekt, który boryka się z problemami?

przekadzia

Rekomendowane odpowiedzi

DjVClPb.png

BY GABRIELLE MILLS | 29.12.2022

Nowopowstały szpital w Paleto, który działa dość dobrze i tak zmaga się z problemami. Jakie są tego przyczyny? Zarobki czy może lokalizacja? Na te pytania odpowiedział nam dyrektor placówki! 

681377888_Zrzutekranu(395).png.1123844b77f710222c068691a49a5d55.pngPaleto Bay Community Hospital placówka, która została otwarta w październiku 2022 roku. Niewątpliwie placówka, która była bardzo potrzebna dla lokalnej społeczności. Sam szpital jest dobrze wyposażony i spełnia swoją rolę. Placówka oprócz udzielania pomocy, świadczy również usługi z pomocy doraźnej. Oprócz tego szpital posiada takie oddziały jak: Emergency Ward, Internal Diseases Ward, General and Trauma Surgery Ward, Intensive Care Unit i w planach otwarcie Mental Health Service. oczywiście oprócz tego jest również laboratorium oraz mały bank krwi, który niewątpliwie jest potrzebny do operacji oraz dla osób przywiezionych w stanie ciężkim. I tu nasuwa się jedno istotne pytanie. Bez wątpienia ta placówka była i jest potrzebna mieszkańcom Blaine Country. Nie muszą już oni jeździć do miasta aby zadbać o swoje zdrowie. Ulokowanie placówki w Paleto również sprzyja w momencie gdy trzeba udzielić pomocy ofiarą wypadków i nagłych sytuacji. Nie dość, że poszkodowani nie muszą już tyle czekać na jednostki z miasta to jeszcze rodziny mają ułatwiony sposób na uzyskanie informacji oraz mają możliwość przebywania z bliskimi. Sam dyrektor placówki Rick Johnson MD, lekarz z długoletnim doświadczeniem zdradził nam, że już teraz ma ambitne plany poszerzenia działalności i przeniesienia placówki praktycznie w samo serce stanu San Andreas. Jak sam nam zdradził fundusze nie grają roli, gdyż szpital je posiada. Jednak żeby ten ambitny plan mógł zostać zrealizowany, władze szpitala muszą rozwiązać inny problem. i teraz pomyślicie sobie jaki to jest problem? Widzicie, możemy mieć świetne wyposażenie, genialne plany na rozwój, lepszą lub gorszą lokalizację i co z tego skoro nie mamy ludzi? Pamiętajcie, że o wasze zdrowie nie dbają maszyny tylko człowiek! I to właśnie jest największy problem Paleto Bay Community Hospital. Z jakiegoś powodu szpital nie może znaleźć ludzi do pracy. Zapytaliśmy dyrektora czym jest to spowodowane i uzyskaliśmy odpowiedź, iż to problem lokalizacji szpitala. Szpital poszukuje zarówno lekarzy z różnych specjalizacji jak i ogromny nacisk kładzie na paramedyków. Rick Johnson MD podkreśla, że każdy kto posiada odpowiednie uprawnienia może liczyć na zatrudnienie i zdobycie doświadczenia oraz że każdy dzień to nowe wyzwania. Apeluje do kontaktu osobistego lub też do zgłoszenia się przez specjalną platformę. Oba kontakty będziecie mieć również dostępne w tym artykule. Dlatego też jeżeli masz odpowiednie wymagania i chcesz pomagać ludziom dostajesz szansę! 

KONTAKT:

Tel: Rick Johnson - 894-810

Formularz zgłoszeniowy: https://discord.gg/fTg6GnCFKF

**Do artykułu załączono również nagranie wraz z transkrypcją z wywiadu przeprowadzonego przez Gabrielle Mills z dyrektorem Paleto Bay Community Hospital Rickiem Johnsonem MD **

Spoiler

Gabrielle Mills: Witam Los Santos! Nazywam się Gabrielle Mills i dzisiaj mam przyjemność gościć w dość niecodziennym miejscu. Właśnie znajduję się w Paleto Bay Community Hospital, a moim gościem jest sam dyrektor szpitala Pan Rickey Johnson. Witam serdecznie! Proszę powiedzieć jak Pana samopoczucie?

Rickey Johnson: Dobrze, dziękuję, i mimo że jesteśmy w okresie świątecznym to mogę powiedzieć, że pracy nie ubywa i czasem potrzeba tej chwili odpoczynku.

Gabrielle Mills: Niewątpliwie... zapewne Pan i Pana ludzie nie macie za dużo wolnego czasu. Proszę nam powiedzieć... sam szpital jest dość młodą placówką. Co spowodowało że zdecydował się Pan żeby objąć ten szpital. I czemu akurat Paleto?

Rickey Johnson: Powodów było sporo, w październiku otrzymałem od mojego przyrodniego brata wiadomość, że ze względu na restrukturyzację Los Santos Fire Departament doszło do masowych wypowiedzeń i wielu paramedyków zostało z tego względu bez pracy i poprosił mnie o pomoc z całym tym zajściem, więc skontaktowałem się z tymi ludźmi dzięki bratu i w ten sposób też w ogóle wróciłem do San Andreas, lecz nie chciałem otwierać placówki w mieście z racji na to, że tam już jest pracująca klinika, to wybrałem Paleto Bay. Można powiedzieć, że lata pracy w dużym mieście jakim było Los Santos zmęczyło mnie, dlatego też na okres kilku lat wyjechałem do centralnej części stanu Oregon, gdzie miałem małą praktykę w tamtejszym szpitalu, stąd też wybór tego miasta, jest tutaj spokój, ale jest i co robić. 

Gabrielle Mills: To brzmi bardzo szlachetnie. Nie chce Pan robić konkurencji miastowym oraz pomaga Pan tutejszej lokalnej społeczności. Jednak czy wybór mniejszej miejscowości nie jest jakoby krokiem wstecz dla Pana?

Rickey Johnson: Powiem tak, to prawda, nie chcę robić jako konkurencja miastowym placówkom, a wybór akurat Paleto Bay uznałem za słuszny z racji na to, że mogę kierować szpitalem i jednocześnie prowadzić kongresy naukowe, co było by trudne prowadząc duży szpital. Ale i też czuje, że powoli zaczynam mieć za sobą lata swojej świetności, a w końcu dobry aktor musi wiedzieć, kiedy zejść ze sceny, Ja można powiedzieć, cofnąłem się do roli aktora drugoplanowego i takim zamierzam być tutaj.

Gabrielle Mills: Pięknie powiedziane... szczególnie że ciągle ma Pan okazję coś pokazać innym. Jednak może przejdźmy do samej placówki. Proszę powiedzieć jakie usługi świadczycie? Czy na przykład mogę do was przyjechać i zrobić sobie podstawowe badania? Innymi słowy czego mogą od was oczekiwać pacjenci?

Rickey Johnson: Cóż mogę na ten moment powiedzieć. Posiadamy Emergency Ward, gdzie przyjmujemy pacjentów przywiezionych przez EMS i tam w zależności od ich stanu kierujemy ich na odpowiednie oddziały, a posiadamy Internal Diseases Ward, Surgery and Trauma Ward oraz Intensive Care Unit. Ponadto pacjenci w ramach Internal Medicine mogą zgłaszać się do lekarzy pierwszego kontaktu jeśli tego potrzebują i mamy do tego personel, który ich przyjmie bez najmniejszego problemu.

Gabrielle Mills: Brzmi fantastycznie. Szczególnie, że pacjenci mogą liczyć praktycznie na wszystko. Jak widzę sama placówka jest dość spora a co za tym idzie na pewno nie wszystko idzie gładko. Jakby Pan miał wybrać co na tą chwilę jest największym problemem szpitala?

Rickey Johnson: Szczerze powiedziawszy widzę dwa problemy, pierwszy to niestety braki kadrowe, które są odczuwalne czasami i czegokolwiek bym nie próbował to nikt się do nas nie zgłasza, a drugim problemem jest otwarcie drugiego szpitala, które planujemy od pewnego czasu z zarządem i zastanawiamy się jak logistycznie wszystko zorganizować, oraz czy urzędnicy z Department of Health, County i State wydadzą nam wszystkie odpowiednie zgody wymagane na otwarcie placówki.

Gabrielle Mills: Uprzedził Pan moje pytanie w takim razie **zaśmiała się** Tylko te problemy... w sumie jeden wynika z drugiego. Bez kadry nie może Pan działać dalej. Czy szpital szuka ludzi z danej specjalizacji czy raczej szukacie do różnych zadań?

Rickey Johnson: Szukamy i personelu typowo lekarskiego jak i pozostałych profesji medycznych, głównie paramedyków, bo tych czasem brakuje, a jeśli flota naszych pojazdów miała by się zwiększyć, to i ilość osób jeżdżących nimi powinna być większa.

Gabrielle Mills: Rozumiem... więc nie zamykacie się na młodych lekarzy, którzy dopiero co stawiają swoje kroki w świecie medycznym?

Rickey Johnson: W żadnym wypadku, nie chcę ukrywać, ale większość lekarzy to rezydenci, którzy ukończyli szkoły a teraz dopiero kształcą się w danych specjalizacjcach.

Gabrielle Mills: Szpital dający szansę. Wspomniał Pan że szukacie głównie paramedyków. Czy wy jako szpital macie jakieś szczególne wymagania? Co osoba która ubiega się o tą posadę musi spełnić aby się dostać?

Rickey Johnson: Cóż mogę powiedzieć, nie mamy wygórowanych wymagań względem kandydatów. Muszą być to osoby mające co najmniej 21 lat. Muszą być niekarane. No i oczywiście muszą posiadać certyfikat EMT i figurować w National Registry of Emergency Medical Technicans.

Gabrielle Mills: Słyszycie... praca na was czeka! A na pewno zgodzi się Pan że to nie jest rutynowa praca i każdy dzień to nowe wyzwania, czyż nie?

Rickey Johnson: Zgadza się, nie ma dwóch identycznych dni, ani dwóch identycznych pacjentów i nigdy nie będzie i można to nazwać wyzwaniem, bo każda osoba, to tak naprawdę coś nowego.

Gabrielle Mills: Niewątpliwie i tu się nasuwa pewne pytanie. Jak Pan sądzi... skoro ta praca jest cóż... niecodzienna, dlaczego młodzi nie starają się? Kwestie zarobkowe, lokalizacja, czy może jeszcze jakieś inne przyczyny?

Rickey Johnson: Powiem tak, jest to zjawisko niezrozumiałe dla mnie częściowo. Kandydatów jak i absolwentów kierunków medycznych jest mnóstwo, zarobki w sektorze zdrowia są wysokie, a nawet i nasz szpital z racji bycia publiczną placówką otrzymał odpowiednią dotację na podwyżki dla pracowników, więc może być to kwestia lokalizacji, co do innych powodów niechęci do pracy u nas, to takowych nie widzę. Możliwe, że zmieni się to z momentem otwarcia drugiej placówki, ponieważ będzie ona lepiej zlokalizowana, bo w samym sercu stanu i o wiele bliżej Los Santos, niż Paleto Bay.

Gabrielle Mills: Trochę brzmi jakby miał Pan złoty środek... serce stanu to i zdolność do reagowania praktycznie wszędzie. Na pewno jest to na korzyść mieszkańcom. I jak o mieszkańcach mówimy. Czy w Pana planach jest również prowadzenie jakiś akcji dla mieszkańców... szerzenie profilaktyki oraz świadomości obywateli?

Rickey Johnson: Kwestie profilaktyki dla pacjentów jak najbardziej będą z czasem wprowadzane, musimy tylko zebrać na to odpowiednie siły i środki i prawdopodobnie rozpoczniemy to po otwarciu drugiego szpitala. Będziemy też chcieli rozpocząć akcje krwiodawstwa, ponieważ braki w krwi są znaczne tym bardziej tutaj, poza dużym miastem i liczę, że znajdą się ludzie gotowi oddać to, czego jeszcze obecna nauka nie dała rady stworzyć.

Gabrielle Mills: Miejmy nadzieję że społeczeństwo nie zawiedzie i że wszystkie Pana plany zostaną zrealizowane. Myślę że powoli będziemy się zbliżać do końca. Teraz daję Panu chwilę swobody. Pozdrowienia, może jakiś apel? Ma Pan teraz pełną swobodę.

Rickey Johnson: Przede wszystkim, żeby ludzie zaufali nam jako nowym w całym Stanie, ponieważ słyszałem wiele głosów, że jako nowi to pewnie niedoświadczeni, ale dopóki człowiek się nie przekona jak naprawdę jest, nie będzie mógł ocenić nas. Co do planów, to wraz z zarządem postaramy się uczynić wszystko co w naszej mocy, aby nasze plany urzeczywistniły się.

Gabrielle Mills: Piękne przesłanie. I pamiętajcie również że macie szansę na rozpoczęcie wspaniałej pracy właśnie tutaj. A na tą chwilę to wszystko! Mówiła dla was Gabi Mills zaś moim gościem był dyrektor Paleto Bay Community Hospital - Rickey Johnson! Do usłyszenia następnym razem! 

pbNdPR4.png

Edytowane przez przekadzia
VertoN, z1nc3r, Orzeł i 3 innych lubią to

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin