Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[14.04.23][vTube]Neon Tiger Emi - #01 Poznaj Neonowego Tygrysa - VLOG

Chimera

Rekomendowane odpowiedzi

yfYvvQl.png**Dnia 13.04.2023 modelka Emilia Rodriguez utworzyła konto na portalu vTube o nazwie „Neon Tiger Emi”. Kolejnego dnia na serwis został wrzucony pierwszy vlog z jej strony. Odcinek został nazwany chwytliwą nazwą „#01 Poznaj Neonowego Tygrysa”. Trwający trzy minuty i dwadzieścia pięć sekund filmik zaczyna się od krótkiego przywitania i pomachania dłonią w stronę trzymanego na uchwycie do selfie telefonu. Przez cały czas modelka przechadza się po parku ubrana w luźny biały top i spódniczkę. Jednak przez pierwsze trzydzieści sekund ma również na twarzy czarną bandanę z czaszką. W swoim vlogu modelka opowiada o sobie, o swojej przeszłości, przyjeździe do Santos oraz krótko o swoich planach. Emilia przez cały czas filmiku sprawia wrażenie bardzo pewnej siebie i stanowczej osoby. Mówi spokojnie, jest opanowana i nie widać po niej większych emocji. Można wyczuć po stylu wypowiedzi, że mówi zawsze szczerze, bezpośrednio i nie lubi owijania w bawełnę. Całe nagranie dostępne jest w jakości 4K.**

**0:00-0:40 Emilia spokojnie spaceruje po parku, patrzy przed siebie, aby po kilku sekundach skierować swój przenikliwy wzrok na nagrywający telefon. Na twarzy ma czarną bandanę. Zaczyna swój monolog:**

-Cześć jestem Emilia, ale nazywajcie mnie Emi, bo Emilia postarza mnie o jakieś pięćdziesiąt lat. Oczywiście możecie używać także mojego pseudonimu Neon Tiger. Czym jest Neon Tiger? Do tego przejdę pod koniec vloga, aby zaspokoić Waszą ciekawość. W czerwcu skończę 23 lata. Pochodzę z Hiszpanii a dokładnie z Barcelony. Czym się zajmuję? Jestem modelką, fotomodelką a teraz chyba także influencerką? Ha, powiedzmy, że tak chociaż to mój debiut, ale spokojnie, zero stresu. Obecnie pracuję dla koncernu kosmetycznego Bloom, oraz mam podpisany niewielki kontrakt z Globe Oil. Poza modelingiem bardzo dużo biegam czy trenuję na siłowni. Uwielbiam również w wolnym czasie poimprezować czy po prostu spotykać się z przyjaciółmi. No to tyle słowem wstępu o mnie, o wszystkim będzie okazja dokładniej Wam opowiedzieć w kolejnych odcinkach.

**0:41-1:30 Modelka zatrzymuje się w miejscu. Wolną dłonią zsuwa z twarzy bandanę, którą pozostawia przewieszoną na swojej szyi. Wykonuje obrót o 360 stopni. W tle widać spacerujących ścieżką parkową ludzi oraz dzieci na pobliskim placu zabaw. Przez jeden z trawników przebiegał dorodny owczarek niemiecki. W końcu dziewczyna ponownie rusza w poprzednią stronę kontynuując swoją mowę:**

-Jak wspomniałam pochodzę z Barcelony, to właśnie tam spędziłam dwadzieścia dwa lata swojego życia.  Do dwudziestego roku życia mieszkałam z rodzicami oraz starszą siostra Esmeraldą w jednorodzinnym domu na przedmieściach miasta. Skoro o siostrze, pozdrawiam Cię Esmi! Może jakimś cudem trafisz kiedyś na tego vloga.

**1:31-2:15 Cały czas idąc wolnym krok przed siebie dziewczyna zaraz po poprzedniej wypowiedzi pomachała energicznie wolną dłonią w stronę obiektywu na znak pozdrowienia siostry. Po chwili dotarła do starego, grubego dębu. Tą samą ręką oparła się o wspomniane drzewo przez chwilę spoglądając w jego stronę. Finalnie zwróciła ponownie swój pewny siebie, przenikliwy wzrok w stronę kamery telefonu.**

-Jak to się zaczęło? Cóż.. Można powiedzieć, że w szkole średniej. Dużo sobie wtedy uświadomiłam, dużo zrozumiałam. Byłam najpopularniejszą dziewczyną w szkole. Większość innych uczniów po prostu ciągnęła do mnie a jeszcze inni się mnie bali. Szczera jestem, prawda? Musicie się przyzwyczaić, zawsze szczera aż do bólu. To właśnie jedna z cech mojego charakteru. No, ale do rzeczy, co sobie uświadomiłam? A no uświadomiłam sobie, że wyglądem i charakterem można osiągnąć wszystko. Wtedy właśnie narodził się w mojej głowie pomysł zostania fotomodelką. Niedługo później udało mi się przekonać moją rodzicielkę, aby wyraziła swoją zgodę i zabrała mnie na sesję zdjęciową dla nastolatek w Barcelonie. Nie było to wcale proste zadanie. Moja mama jest urzędniczką, ma swój punkt widzenia i trudno go zmienić. Twardo sprzeciwiała się planowi mojej kariery. Pragnęła, aby jej córki dobrze się wykształciły. No cóż.. jednej się udało, ale to nie mi. Z wyboru oczywiście, ja zawsze mam kontrolę nad sytuacją. Tamta sesja… dla lokalnego czasopisma zakończyła się pełnym sukcesem. Moja mama otrzymywała zaproszenia dla mnie do kolejnych sesji a także propozycje od mniejszych firm czy lokalnych czasopism. I co? Odmówiła na wszystkie bo córka musi się uczyć. Byłam wściekła, marzyłam, aby być już dorosła i samej o sobie decydować.

**Emilia robiąc krótką pauzę od wypowiedzi odepchnęła się energicznie od drzewa, aby ponownie ruszyć powolnym krokiem przechadzając się po parku. W pewnym momencie widać jak mija ławeczkę na której siedzi i dyskutuje starsze małżeństwo. W innym natomiast momencie widać w tle dzieci bawiące się piłką i młodą dziewczynę wyprowadzającą psa. Modelka po przejściu kilkunastu metrów kontynuuje wcześniejszy wątek mówiąc z wielką pewnością siebie i przekonaniem w głosie. **

-I wiecie co? Gdyby wtedy mamusia mnie wsparła dziś byłabym zapewne na innym etapie mojej kariery. Niestety, tak się nie stało. Nauka i nauka.. i po co to komu? Gdy w końcu skończyłam szkołę średnią sprzeciwiłam się matce, która uparcie pchała mnie na studia. Wzięłam udział w sesji zdjęciowej jednej, drugiej, trzeciej. Wysyłałam swoje fotki do agencji castingowych, banków twarzy i takich różnych. W końcu ciężka praca zaczęła przynosić rezultaty. Na początek dostawałam zaproszenia z lokalnych czasopism czy malutkich firm w Barcelonie. Z czasem jednak kontrakty zaczęły wykraczać poza rodzime miasto i stały się o wiele lepsze. Zarówno wizerunkowo jak i finansowo.

**2:16-2:40 Modelka podchodzi do jednej z ławeczek w parku, jest ona pusta. Wygodnie rozsiada się na niej zakładając nogę na nogę. Od razu opiera plecy o tylne oparcie na którym również układa ramię prawej ręki. Po celowej chwili ciszy mówi:**

-Dlaczego Los Santos? Równie dobrze mogłam wybrać Nowy Jork, Paryż lub Pekin. Tak naprawdę od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad wyjazdem z Hiszpanii, aby rozwijać nadal swoją karierę. Moja siostra wyjechała nieco wcześniej właśnie do Los Santos. Chyba to zadecydowało. Mimo licznych kłótni w przeszłości jak to rodzeństwo jesteśmy bardzo zżyte. Czy powiem teraz coś więcej o siostrze? Nie, być może w przyszłych odcinkach to uczynię. W przyszłych odcinkach opowiem również o swoich początkach w Los Santos, przyjaciołach, obecnej pracy czy jakiś pikantnych smaczkach z przeszłości. Możecie również pisać w komentarzach swoje pytania i propozycje.

**2:41-3:15 Dziewczyna poprawia swoją pozycję na ławeczce. Przenosi dłoń na kolano kolejno pochylając się w stronę telefonu trzymanego na chwytaku do selfie. Przez krótką chwilę tajemniczo się uśmiecha wpatrując się wprost w obiektyw aparatu. **

Dlaczego Neon Tiger? Zacznę od tygrysa. Nie tylko jest moim ulubionym zwierzątkiem, ale także zdarzało mi się w przeszłości usłyszeć od innych osób, że jestem właśnie jak tygrys. Zdecydowana, pewna siebie i potrafiąca za wszelką cenę dążyć do zrealizowania swoich marzeń. Pewnie dlatego musiałam umieścić tego wspaniałego kociaka w moim pseudonimie. A Neon? Cóż.. Jak wspomniałam uwielbiam czasem poimprezować. Oczywiście z umiarem bo dbanie o siebie jest jednym z podstawowych warunków w moim zawodzie. Neony skojarzyły mi się z klubami, których wiele odwiedziłam jeszcze w Hiszpanii. Zdradzę Wam odrobinkę tajemnicy, że są plany, aby Neon Tiger już niedługo nie kojarzył się tylko wyłącznie z moją osobą. Jednak jest za wcześnie, a by się tym chwalić z Wami teraz. To chyba tyle na dziś, nie chciałam też, aby pierwszy mój vlog, który jest jedynie wprowadzeniem trwał zbyt długo. Pozdrawiam Was wszystkich oraz…

**3:16-3:30 Kobieta celowo przerywa wypowiedź jednocześnie powoli wstając z ławki stale wpatruje się swoimi błękitnymi oczami w aparat. Na koniec mówi jedno zdanie w języku hiszpańskim:**

-[hiszpański]Pozdrawiam swoich rodaków, trzymajcie się tam!

**3:16-3:25 Włącza się dosyć profesjonalna wstawka z wizerunkiem neonowego tygrysa oraz pojawiającym się pulsującym napisem „Neon Tiger Emi”. W tle słychać efekty dźwiękowe pasujące do pojawiających się napisów.**

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Emilia Rodriguez

Numer konta postaci: 3722765947

Edytowane przez Chimera