Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[BIZNES/Agencja ubezpieczeniowa] INSURA SOLUTIONS

mejero

Rekomendowane odpowiedzi

JRZBUYV.png

“Gdy dwie godziny temu sfinalizowałeś zakup nowego auta, nie miałeś nawet w głowie ubezpieczenia. Wsiadłeś do pojazdu i ruszyłeś w kierunku domu; po drodze natknąłeś się na małą stłuczkę, ale kiedy dwie przecznice dalej zobaczyłeś dwa zastępy straży pożarnej dogaszające płonące auto przypomniałeś sobie o ubezpieczalniach. Dojechałeś do domu, rozsiadłeś się na sofie i włączyłeś telefon, wpisując proste frazy; insurace, vespucci - szybko odnalazłeś nowe ogłoszenie, według którego firma ta oferowała bardzo korzystne zabezpieczenie mienia. Wsiadłeś więc do auta i ruszyłeś pod wskazany adres. Wszedłeś do niewielkiego budynku, z małym przedsionkiem, w którym spał starszy mężczyzna, przechodzisz więc dalej myśląc, że nie jest to kolejka. Wchodzisz do niewielkiej sali, w której znajduje się dwójka księgowych, którzy z niewielkim grymasem na ustach wystukują jakieś dane do arkusza kalkulacyjnego. Cichy szmer komputerów, zapach parzonej kawy i stukot klawiatury przypomina ci o tym, że znajdujesz się w typowej biurokracji - tyle, że małej. Jeden z pracowników zaprasza cię, abyś usiadł, a następnie [...]”

- - -

INSURA SOLUTIONS to niewielka agencja ubezpieczeniowa od 2023 roku działająca wyłącznie na terenie hrabstwa Los Santos; przedsiębiorstwo mieści się w niewielkim biurze przy Magellan Avenue w dzielnicy Vespucci i oferuje ubezpieczenia mienia o niskiej i średniej wartości a także polisy na życie czy ubezpieczenia zdrowotne jako pokrycie kosztów leczenia prywatnego na terenie całego stanu, wszystko oczywiście zgodnie z warunkami zawartej z klientem umowy.

Pomimo korzystnych stawek, firma nie odniosła jak dotąd większego sukcesu, a pozyskiwane dochody starczają jedynie na utrzymanie biura i paru pracowników oferując im średnią (względem mieszkańców miasta) stawkę. Niskie koszty nie przekładają się jednak na brak profesjonalizmu; jak podaje eyefind.info agencja oceniana jest wysoko, ponieważ aż na 4.5/5 gwiazdek przy 24 ocenach.

Kierownictwo biura co jakiś czas wystawia oferty pracy dla studentów, stażystów czy po prostu wykwalifikowanych osób, które mogły by zostać konsultantem, sekretarką czy księgowym w firmie. Może i nie jest to dochodowy biznes, ale przynajmniej czysty i bezpieczny.

- - -

Miesięczne koszty utrzymania takiego ubezpieczenia zależne są od rodzaju zabezpieczanego przedmiotu (umowy) i jego wartości, a tak plasują się szacowane ceny za ubezpieczenie mienia:

❋ Pojazd mechaniczny niskiej i średniej wartości - 1/10 wyceny pojazdu - ocenia agencja

❋ Mieszkanie - w zależności od posiadanych zabezpieczeń od 1/50 do 1/5 wartości nieruchomości - ocenia agencja
❋ Budynek biznesowy - w zależności od posiadanych zabezpieczeń  od 1/50 do 1/5 wartości nieruchomości - ocenia agencja
❋ Polisa na życie - w zależności od stanu zdrowia podmiotu polisy i ustalenia jej indywidualnej wysokości
❋ Ubezpieczenie zdrowotne (ludzie):
- pełne pokrycie ($1000, wszelkie odniesione w wyniku nagłych wypadków obrażenia)
- niepełne pokrycie (kosztorys jak i warunki do wypłacenia ubezpieczenia są indywidualnie konsultowane)

❋ Ubezpieczenie zdrowotne (zwierzęta):

- pełne pokrycie ($200, wszelkie odniesione w wyniku nagłych wypadków obrażenia)
- niepełne pokrycie (kosztorys jak i warunki do wypłacenia ubezpieczenia są indywidualnie konsultowane)

❋ Ubezpieczenie nowotworowe (pełne pokrycie leczenia nowotworu, kosztorys wycenia agencja w zależności od indywidualnych cech klienta; wykonywany zawód, otoczenie)

✆ call us: 466-278

Spoiler

Hej, wychodzę z propozycją utworzenia agencji ubezpieczeniowej, bo zauważyłem, że jest to jeden z tych najmniej obleganych typów biznesów; nie oszukując się, nie jest to coś, co pociągnie każdego, ale niewielką ilość interesantów można na tym zyskać, a co z tego wyjdzie - zobaczymy. Temat ubezpieczeń jest trochę skomplikowany, natomiast wszystko jest do ogarnięcia za pomocą arkusza kalkulacyjnego, paru wyliczeń no i sumiennego prowadzenia takiego biznesu.

Myślę, że gospodarka serwera i to, jak w mojej głowie ma to funkcjonować pozwoli mi na utrzymanie biznesu jako dobrze prosperujący. Nie nastawiam się oczywiście na żaden większy zysk,  bo wiem, że kokosów tu nie doświadczę, ale uwielbiam niekonwencjonalne pomysły na gierkę, co można zobaczyć po jednym z wcześniejszych projektów, jakie ogrywałem czyli przychodnia psychoterapeutyczna, która odniosła satysfakcjonujący mnie i ówczesnego wspólnika sukces, a na naszą działalność nikt nie wnosił żadnych roszczeń czy zażaleń.

Mam nadzieję, na podobną, spokojną gierkę i ciekawą odskocznie do bicia duty w knajpce. Planuję, by gra odbywała się na zasadzie budowy marketingu firmy na różnych płaszczyznach, takich jak social media, reklamy radiowe, akcje społeczne, spotkania z konsultantami, rozsyłanie czy roznoszenie ulotek, a same ubezpieczenia wydawane na okres zarówno miesiąca jak i tygodnia czy paru dni, aby tylko koło życia tego biznesu się toczyło. Liczę również na powolny rozwój firmy i z czasem może przeniesienie się do większego biura, czy zwiększenie liczby zatrudnianych pracowników, bo nie oszukując się, nie jest to ani w zamyśle ani w praktyce biznes do bicia duty przez 10 osób jednocześnie, na ten moment docelowo 3-5 bardziej zaufanych osób pod panelem.

Już od razu zaznaczam, że nie jest i raczej nie będzie to jakiś gigant ubezpieczeniowy, który łyknie super-samochody czy wielkie hale do ubezpieczania, bo na to po prostu nie będzie nas stać i trzeba po prostu mierzyć siły na zamiary. Chyba, że to się jakoś rzeczywiście nagle rozwinie, w co szczerze mówiąc po prostu - wątpię.

Nazwa projektu jest przypadkowa, wygenerowana za pomocą AI.

Nie wrzucam tego jako projekt IC, bo z tego co widziałem, to takie coś jest w kategorii "zapotrzebowanie na biznesy", w razie czego oczywiście to poprawię. A także w razie pytań proszę o kontakt opiekuna, czy kogoś innego, kto takiego kontaktu potrzebuję na mój discord  image.png.859508424aa003defbed53bd28c15f44.png
No i oczywiście, jakaś wstępna rekrutacja zostaje otwarta, ale będzie ona miała miejsce bezpośrednio w rozgrywce - mimo to, zapraszam zainteresowanych do kontaktu poprzez discorda albo DM na forum. Z farcikiem.

Postać lidera: Shaun Oconnell
UID postaci lidera z panelu gracza: 33299
Link URL do mapy z lokalizacją biznesuhttps://imgur.com/a/3aaLuAz
Typ biznesu: Agencja ubezpieczeniowa

I90kb8a.png

Cześć, Twoja aplikacja została przyjęta.

Zgłoś się po odbiór w grze udając się w miejsce wskazane przez Ciebie w aplikacji i wpisz /biznes zakup. Jeśli we wskazanym miejscu nie ma żadnego markeru, zgłoś prośbę o jego stworzenie u opiekuna lub pomocnika strefy cywilnej.

Pamiętaj, by dołączyć do oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu który prowadzisz.

Jeśli Twój biznes nie widnieje na mapie w swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu kopiując w treść ticketa formatkę uzupełnioną zgodnie ze wzorem (UID postaci, typ biznesu, mapa).

Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

• 5 tygodni później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin