Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[BCTR] #2024/002 Włochacz udukomentowany! Brawurowa akcja reportera BCTR.

grubasiontko

Rekomendowane odpowiedzi

IwHcUGr.png

eIOS0YO.jpegWielka Stopa (w lokalnej gwarze: Saskłacz, Włochacz, Małpiszon, Yowie), spędza sen z powiek dla wielu poszukiwaczy sensacji i miłośników teorii spiskowych. Człekokształtna istota która żyje na terenie Stanów Zjednoczonych, według kilkudziesięciu tysięcy niepotwierdzonych relacji. Znajduje się wiele śladów które jednoznacznie wskazują na jej istnienie, począwszy od nagrań, zdjęć, śladów stóp, aż po naocznych świadków, niedojedzone resztki pokarmu, odchody pozostawione przez Włochacza czy kłębki pozostawionej sierści. Naoczni świadkowie (Którym jest także nasz reporter!) twierdzą że ma ona ciemnobrązową lub ciemnorudą sierść, osiąga około 2 do 3 metrów wzrostu i wydziela strasznie nieprzyjemny, śmierdzący odór. Prowadzi nocny tryb życia, najwięcej potwierdzonych kontaktów miało miejsce właśnie w nocy lub późnych godzinach wieczornych. Od dawnych czasów jest wspominana przez rdzennych mieszkańców, istnieje w wierzeniach indiańskich, widziana przez wielu podróżników a nawet pracowników którzy spotkali istotę na własne oczy.

Wielka Stopa od lat nie daje żyć dla śledczych z całego świata. Stworzenie które według relacji żyje w rejonach Parku Krajobrazowego Góry Chilliad oraz jego najbliższych okolicach (Paleto Cove, Cassidy Sound, Kanionem Raton i samą Górą Chilliad). Widziany także na terenach Góry Gordo, Pasma Górskiego San Chianski, Góry Josiah i dalej odległych terenach jak Wzgórza Tongva czy Gór Tataviam. Rozległy teren bytowania tego stworzenia przyciąga wielu turystów z całego świata, detektywów prowadzących śledztwo na własną rękę czy grupy którzy prowadzą poszukiwania w sposób trywialny i wszelkimi dostępnymi środkami. Mit Wielkiej Stopy zakorzeniony jest od lat w kulturze Stanu San Andreas, nie ma co się dziwić, w końcu wizerunek Wielkiej Stopy pojawił się na pieczęci Miasta Los Santos, więc poszukiwacze twierdzą też że istnienie Wielkiej Stopy ukrywają władze Stanu jak i Hrabstw Los Santos oraz Blaine. Teorie potwierdzają także wszelkie ślady znalezione na terenach zalesionych w całym Stanie, poparte zdjęciami amatorów, zebranymi kępami sierści a także najsłynniejszym już filmem Pattersona-Gimlina który ukazuje postać przypominającą małpę która przechadza się przy Kanionie Raton.

Zwykły wieczór w okolicach Kanionu Raton, na terenie Parku Krajobrazowego Góry Chiliad. Thomas Winchester, śmiałek o którym dziś mowa udał się na cotygodniowy patrol w te tereny, w towarzystwie swojego aparatu objął za cel wycieczki, jako punkt obserwacyjny, maszt radiowy na jednym ze wzgórz w Parku Krajobrazowym. Po kilkunastu minutach wieczornej obserwacji terenu, zauważył poruszającą się istotę, początkowo myśląc że jest to po prostu dużych rozmiarów turysta który zboczył z trasy. Resztę relacji zobaczycie zaraz obok wizerunku uchwyconej Wielkiej Stopy (zdjęcie jest autentyczne! Słaba jakość pochodzi od przybliżenia komputerowego i próby wyostrzenia obrazu jak najdokładniej!)

LWqRef4.pngAudycja Blaine County Talk Radio: Ja jestem Gregory Flournoy w audycji Nasienie przed Zrodzeniem, a to jest najgorętszy wywiad dzisiejszego wieczoru! Mam przyjemność porozmawiać zaraz ze śmiałkiem który sfotografował dziś Wielką Stopę podczas działań w Parku Krajobrazowym Góry Chiliad!

Gregory Flournoy: Tommy, przyjacielu. Prowadziłeś dziś reportaż w Parku Krajobrazowym Góry Chiliad gdzie miałeś nieprzyjemność spotkać Włochacza. Nasienie przed zrodzeniem w Blaine County Talk Radio, Gregory Flournoy, dobry wieczór San Andreas! Jestem z Thomasem Winchesterem, śmiałkiem który naraził życie fotografując Wielką Stopę i cudem uszedł z życiem!

Thomas Winchester: To prawda. Byłem dziś w okolicach Góry Chilliad, na cotygodniowym patrolu, w poszukiwaniu kolejnych dowodów na istnienie Wielkiej Stopy w naszym stanie. To co, mnie spotkało, zupełnie mnie zaskoczyło! Dotarłem do parku, chwilę przed ósmą wieczorem, po czym wybrałem się na krótku trekking ku górze. Zająłem wygodne stanowisko, na jednym ze zboczy, żeby jedynie odpocząć i uzupełnić kalorie, ale to co się wydarzyło, przeszło moje najśmielsze oczekiwania! Po drugiej stronie doliny, zauważyłem GIGANTYCZNĄ SYLWETKĘ! Ogromną, ponad dwa metry, ciemnego cielaska, wyłaniającego się zza skał!

Gregory Flournoy: pragnijmy przypomnieć że Thomas jest licencjonowanym Łowcą Wielkiej Stopy, legitymującym się blankietem o numerze 2009/0244/37-21! To wieloletni łowca który zna się na swojej robocie!

Thomas Winchester: Miałem ze sobą sprzęt A-V, złożyłem go szybko, zrobiłem kilka zdjęć! Pech chciał, że słońce świeciło wprost w mój obiektyw, dałem o sobie znać, moja pozycja była już spalona. Wyobraźcie to sobie. Ja sam, na drewnianym podeście, w totalniej dziczy kontra on... ogromny, włochaty i przedewszystkim - głodny ludzkiego mięsa Sasquatch. Rzuciłem się od razu do ucieczki, jak tylko zobaczyłem w wizjerze, że mnie zauważył. Zbiegając po stromym zboczu, widziałem, że jest coraz bliżej. Czułem ten cuchnący oddech na swoich plecach. Po chwili, poczułem ogromny ból. Nie mógł mnie dogonić, więc rzucił we mnie jakimś przedmiotem. Trafił mnie w plecy, z trudem utrzymałem równowagę! Pech hEluxSr.pngchciał, że trafił w obiektyw, które chwile wcześniej zdradził fakt, że przyłapałem go na gorącym uczynku! Biegłem ile sił w nogach, żeby tylko ukryć się w gęstwinie, a następnie uciec do auta, które zostawiłem w pobliżu Paleto Bay. To było kolejne spotkanie z tym skurwysynem, w ciągu tego tygodnia. Teraz jesteśmy pewni, że teren dookoła Paleto Bay, to strefa szczególnie niebezpiecznia!

Gregory Flournoy: Odebrałem telefon od zdyszanego Thomasa, przyjechałem tak szybko jak mogłem. Facetowi przybyło przynajmniej kilka pukli siwych włosów! Rozbity obiektyw potwierdził mi tylko całą historię którą przedstawił mi przez telefon. Odrazu zgraliśmy zdjęcia które zdążył wykonać Thomas, powiem jedno... To co mamy na komputerach - jest onieśmielające! Dowód na istnienie Włochacza którego Tommy widział na własne oczy!

Thomas Winchester: Powiem wam tak... posiadane przez nas dowody, to najmocniejszy materiał, jaki możecie przeczytać tego lata. Jesteśmy pionierami, w dziedzine polowanian na Wielką Stopę, a posiadane przez nas zdjęcia, tylko o tym dowodzą.

Gregory Flournoy: Thomas, to co zrobiłeś dla oddziału Hrabstwa Blaine, Łowców Wielkiej Stopy oraz dla naszej stacji - zostanie zapamiętane na zawsze. Artykuł ukaże się dziś na naszych stronach internetowych, razem ze zdjęciami które są warte fortunę! Dzięki za udzielony wywiad, dzięki za wszystko co robisz. Przyjacielu.

Thomas Winchester: Pamiętajcie! Wspierajcie nas, kupujcie Patriot Beer i oznaczajcie ich na swoich mediach społecznościowych. Do zgarnięcia czapeczki i kaski z uchwytami na puszki! Trzymajcie się!

Audycja Blaine County Talk Radio: To był Thomas Winchester w rozmowie ze mną, z Gregorym Flournoy! Audycja Nasienie przed zrodzeniem w Blaine County Talk Radio! Patriot Beer który nas wspiera, jest z nami także na naszych stronach internetowych!

Zdjęcia są autentyczne i są własnością Blaine County Talk Radio. Jesteśmy w posiadaniu lepszej jakości zdjęć i jesteśmy otwarci także na rozmowy finansowe celem sprzedaży ich do odpowiednich instytucji które zostaną wybrane poprzez zgłoszenia. Zastrzegamy sobie prawo do wybrania kupca lub odmowę sprzedaży zdjęć. Sensowne oferty można kierować na nasze skrzynki mailowe.

Cl7hQ2G.png

Thomas Winchester & Gregory Flournoy, dla BCTR.

zqWtN5L.png

Wszystkie zdjęcia zostały zrobione na serwerze, cała akcja została odegrana podczas gry IC.

@DreamsWorthMoreThanMoney&@grubasiontko

Edytowane przez grubasiontko