Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

I'm a day one, so it's the gang till my day comes.

nervo1tv

Rekomendowane odpowiedzi

Wgląd na logistykę
"Los Angeles i okolice to numer jeden jeśli chodzi o działalność narkotykową w kraju," powiedział prokurator USA Martin Estrada. "Meksykańskie kartele używają obszaru Los Angeles, aby przemycać narkotyki do kraju, a następnie dystrybuować je w całym kraju i na arenie międzynarodowej."

Dlaczego L.A.?

"Meksykańskie kartele mają zaufanych poruczników i osoby w tym rejonie, które pomagają przemycać narkotyki, a następnie zawierają umowy w Los Angeles," "W L.A. sprzedaje się mnóstwo narkotyków." Podczas gdy część z tych narkotyków jest dystrybuowana w L.A., ogromne ilości są wysyłane na rynki globalne. To wielki biznes, a dystrybucja jest kluczowa.
- Meksykańskie organizacje przestępcze zajmujące się handlem narkotykami (DTO) oraz grupy przestępcze z siedzibą w regionie HIDTA Los Angeles zwiększają swoją kontrolę nad dystrybucją nielegalnych narkotyków na wielu rynkach narkotykowych, ostatnio na wschodnim wybrzeżu, które od dawna były
kontrolowane przez inne grupy przestępcze, co dodatkowo wzmacnia rolę regionu HIDTA Los Angeles jako krajowego centrum dystrybucji narkotyków.

ZNPh8jB.png

- Region HIDTA Los Angeles jest krajowym źródłem domowej produkcji metamfetaminy. Chociaż poziom produkcji spada, ilości wystarczające do krajowej dystrybucji są nadal produkowane w tym regionie. Pomimo spadku poziomu produkcji, funkcjonariusze organów ścigania w regionie HIDTA Los Angeles nadal wydają znaczną i rosnącą ilość środków publicznych na rekultywację miejsc produkcji
metamfetaminy.

Geograficzna przewaga

Los Angeles jest strategicznie położone blisko granicy USA z Meksykiem, co czyni go idealnym punktem wejścia dla narkotyków przemycanych z Meksyku. Meksykańskie organizacje przestępcze zajmujące się handlem narkotykami (DTO) mają silną obecność w regionie i używają go jako kluczowego punktu tranzytowego i dystrybucyjnego. Bliskość Meksyku umożliwia sprawny przepływ dużych ilości narkotyków, w tym kokainy, heroiny, metamfetaminy i fentanylu.

La Eme
Zyskała władzę nad więzieniami w Kalifornii od lat 60. XX wieku. Stworzyła struktury klanowe, które kontrolowały większość aktywności przestępczej w więzieniach. Członkowie La Eme często kierując się etnicznymi powiązaniami, zazwyczaj są lojalni wobec meksykańskich więźniów, w tym członków Sureños. La Eme odgrywa kluczową rolę w handlu narkotykami, a ich wpływy obejmują zarówno więzienia, jak i ulice. Gangi Sureños są jednymi z głównych wykonawców i dystrybutorów narkotyków na poziomie ulicznym, działającymi pod kontrolą La Eme.
Relacja między gangami ulicznymi takimi jak X3 (Surenos), a La Eme (meksykańska mafia) w procesach handlu narkotykami jest złożona i spleciona z dynamiką kontroli terytorialnej, wpływów i działalności.
Meksykańska mafia odgrywa kluczową rolę w łańcuchu dostaw narkotyków. Często nadzorują pozyskiwanie i dystrybucję substancji takich jak metamfetamina, heroina i kokaina, które następnie są rozprowadzane na poziomie ulicznym przez gangi jak X3. Połączenia La Eme zarówno wewnątrz, jak i poza więzieniami, pozwalają im na koordynowanie operacji handlu narkotykami na dużą skalę, zapewniając stały przepływ narkotyków do miejscowego rynku.

Spoiler

Pierwszy raz w życiu chyba wrzucam aplikacje na freelancera z faktu zamknięcia gangu gees13 w którym grało mi sie bardzo dobrze, chce dalej prowadzić grę nastawioną pod ghetto +(sprzedaż narkotyków) a swoją grą postaram się wprowadzić kilka ciekawych wątków dla półświatka. Piszę tą aplikacje bo właściwie Krzysiu zachęcił mnie do tego który sam grał freelancera, chciałbym na własnej skórze zobaczyć jak prowadzi się taki projekt. Wrzucam aplikacje z upływem 2 tygodni zgodnie z zaleceniem, bo wydaje mi sie że to odpowiedni moment. Licze na pozytywne rozpatrzenie apki. Peace. Apka jest z początku lipca a wrzucam ją  kolejny raz bo mam ochotę pograć ten charakter dalej, a wcześniej mnie ograniczano przez logi.
credits; research z sieci (+ odrobina tekstu od zendy)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin