Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[23.09.2024] LIVE Lifeinvader - ♱Midnight Mayhem♱

yungg

Rekomendowane odpowiedzi

mk1o570.png

**Podczas ostatniego, spontanicznego live’a na Lifeinvader, członkowie zespołu Midnight Mayhem zaskoczyli swoich fanów, włączając transmisję w przerwie podczas próby. Oli, lider zespołu, w swobodny sposób zaprosił widzów do zadawania pytań, co od razu zaowocowało ciekawymi rozmowami z fanami.

Na pytanie o początki zespołu, Oli opowiedział zabawną historię ich pierwszego spotkania w pubie, które doprowadziło do założenia zespołu. Wspomniał także o przypadkowym spotkaniu Franky'ego, który dołączył do nich jako gitarzysta.

Fani, jak Lisa1997, wyrażali swoją ekscytację nowymi kawałkami i coverem Adele, co Franky skomentował tajemniczo, sugerując, że wkrótce zobaczą ich na scenie. Co więcej, gitarzysta zapowiedział, że przygotowują dwa nowe utwory, będące jakby dwiema wersjami jednej piosenki, po czym spontanicznie zagrał fragment na gitarze, podsycając ciekawość fanów.

Podczas transmisji nie zabrakło pytań dotyczących osobistych doświadczeń członków zespołu. Jeden z fanów zapytał Oliviera o niedawną wymianę komentarzy z celebrytką Fehu Pandora Skarsgard. Oli podzielił się swoimi przemyśleniami, mówiąc, że samo zwrócenie jej uwagi na ich muzykę było dla niego sukcesem.

W trakcie live’a nieco w cieniu pozostawał perkusista Brantley, który ostatecznie odpowiedział na pytania o swoje umiejętności i rolę w zespole. Z pokorą przyznał, że każdy z członków zespołu wnosi coś wyjątkowego, co czyni Midnight Mayhem silnym muzycznym kolektywem.

Nie zabrakło też informacji o przyszłych planach zespołu. Franky zasugerował, że niedługo możemy spodziewać się pierwszego projektu, nad którym intensywnie pracują w domowym studio. Oli dodał, że mają zamiar zaprosić do współpracy specjalnego gościa na jeden z utworów, co wywołało spekulacje wśród fanów.

Transmisja zakończyła się typowym dla zespołu luzem i humorem, kiedy Oli podsumował, że inspiracją dla pierwszego singla byli artyści z lokalnej sceny muzycznej. Zespół pożegnał się, obiecując dalsze prace nad nową muzyką i zostawiając fanów z nadzieją na więcej niespodzianek w najbliższym czasie.

Midnight Mayhem powoli, ale pewnie, cały czas robią ruchy do przodu, a ich autentyczność i swobodny styl może przyciągać rosnącą rzeszę fanów.**

jeabny_kirby-min.png.308b865d4c55682bf02aa262df9bc736.png

OLI - Czołem wszystkim, akurat zrobiliśmy sobie przerwę podczas próby i wpadliśmy na pomysł, że odpalimy live żeby z garstką was porozmawiać. *ustawił telefon na stole, opierając go o butelke whisky.* Więc co chcecie to pytajcie a my postaramy się was uraczyć szczerą odpowiedzią. *zaśmiał się, spoglądając na chłopaków.*

george66 - Jak się poznaliście?

OLI -  Nic skomplikowanego, ja z Brantley'em poznałem się przypadkiem w jednym z pubów w tym mieście gdy w sumie tylko przyleciałem, nie znałem innych lokali i co drugi dzień pojawiałem w tym samym miejscu i tak los zechciał, że pewnego wieczoru zaczęliśmy wspólnie pić i tak się poznaliśmy, zaczęliśmy rozmawiać o tym co robimy i po jakimś czasie zapytałem czy byłby chętny zagrać w otwarte karty i czy by chciał grać w zespole który tak naprawdę razem byśmy założyli ale na tamten moment potrzebowaliśmy gitarzysty... Słyszeliśmy o innym lokalu, w którym pogrywał jakiś gitarzysta i wybraliśmy się do niego, gitarzystą okazał się nie kto inny jak Franky i tak już zostało, to tyle. *zaśmiał się, biorąc po chwili łyka ze szklanki.*

Lisa1997 - Fajnie by było zobaczyć was na żywo jak gracie.. dość ciekawie brzmi was pierwszy kawałek i cover Adele również.

FRANKY - Myślę, że sami byśmy chcieli zobaczyć jak to jest i stanąć w końcu na scenie.. Ale wczoraj przypadkiem trafiliśmy akurat na pewną osobę i bardzo możliwe, że niedługo zobaczycie informacje, co i jak, kiedy i gdzie.. *uśmiechnął się pod nosem, spoglądając po chłopakach.* Jeżeli te dwa numery się wam spodobały to trzeci z czwartym również, bo będą to jakby dwie wersje jednego utworu, za dużo już powiedziałem ale w sumie to chyba mogę wam coś zaprezentować.. *spojrzał na chłopaków, chwytając po chwili za swoją gitare.*

BRANTLEY - Let's go, Franky!

OLI - Nie patrz się tak tylko pokaż co potrafisz! *zaśmiał się, wziął telefon w dłoń i podszedł bliżej Franky'ego, łapiąc go w bliższym kadrze jak gra na gitarze.*

Davids556 - Mam pytanie do Oliviera, bo ostatnio śledziłem dokładnie LI i twój komentarz pod jednym z postów znanej Fehu Pandora Skarsgard, jak się czuje osoba po pstryczku w nos od tak znanej osoby jak ona?

OLI - Może i mogło to słabo wyglądać ale nie sądzę, żebym wyszedł źle na tym bo cel miałem jeden... Każdy w swoim życiu ma jakiegoś idola/idolke i myślę, że sprawdzenie przez taką osobę kawałka, który tworzysz razem z chłopakami od podstaw w garażu to cholernie świetne uczucie, nie mam pewności że sprawdziła ten numer ale czytając jej komentarz to raczej tak.. Sam fakt, że trafiła na mój komentarz pośród tylu to dla mnie już sukces. Tyle mi wystarczyło, nie miałem zamiaru nas reklamować a całą konwersacje pod jej postem zescreenowałem i po prostu usunąłem, wyszedłbym na hipokrytę gdybym zostawił ten komentarz, swoje osiągnąłem i tyle - jak dla mnie to koniec tematu. *uśmiechnął się w stronę telefonu, biorąc po chwili kolejnego łyka szkockiej.*

honeygirl99 - A ja mam pytanie do Brantley'a bo zbyt cicho siedzi! Ile lat już grasz na perkusji i jak czujesz się z tym, że jesteś najbardziej wszechstronną osobą w Midnight Mayhem?

BRANTLEY - Gram na perkusji tak naprawdę od siódmego roku życia, byłem jeszcze dzieciakiem ale w pewnym momencie, zrozumiałem, że to jest to - cały czas sprawia mi to ogromną radość a co do bycia najbardziej wszechstronną osobą w zespole - to miłe słowa, ale myślę, że każdy z nas wnosi coś wyjątkowego. Razem tworzymy świetną drużyne i każdy ma swoje mocne strony.

lisa443 - Macie w planach wydać w najbliższym czasie jakiś projekt, na przykład EP czy co kol wiek?

FRANKY - Spędzamy ostatnio sporo czasu w garażu, szukając danej melodii a potem idziemy przenieść to do naszego domowego studio i potem Olivier zaczyna piać w kabinie i jakoś to idzie.. **zaśmiał się** a więc myślę że możecie się spodziewać w niedalekiej przyszłości pierwszego projektu od nas. **uśmiechnął się pod nosem, spoglądając w ekran telefonu.** 

mosby1994 - Skoro jesteście w trakcie swojego pierwszego projektu to macie zamiar ktoś na niego zaprosić?

OLI - Właśnie dziś mamy spotkanie z pewną osobą, którą widzielibyśmy w drugiej wersji jednego utworu a co z tego wyjdzie, to przekonamy się w najbliższym czasie... Tyle możemy zdradzić na ten moment.

metalgirl666 - Myśleliście o kolejnej osobie do zespołu? 

BRANTLEY - Przechodziły takie myśli, że fajnie by było zgarnąć kogoś ale musi to wyjść naturalnie, nie budujemy tego na siłę... Czas pokaże ale na ten moment mamy każde potrzebne narzędzie w naszej trójce do tego co robimy. 

rayansmith - Skąd pomysł na taką treść i to jeszcze na pierwszy solowy numer?

OLI - Przez pewien okres sporo śledziłem branże muzyczną w tym mieście, zagłębiałem się w te śmieszne dramy i po prostu widziałem jakimi osobami są poszczególni artyści więc mogę krótko odpowiedzieć, że moją inspiracją do napisania tego tekstu byli artyści z tego miasta, więcej chyba nie muszę mówić na ten temat. **odgarnął włosy z twarzy, po chwili złapał za szklankę i dopił do końca trunek znajdujący się w niej.** A teraz na nas czas, idziemy dalej tworzyć a wy trzymajcie się i do zobaczenia czy tam usłyszenia. *zaśmiał się.*

FRANKY - Siema!

BRANTLEY - Nara!

**Transmisja została wyłączona.**

MATERIAŁ NIE PODLEGA WYCENIE...

Edytowane przez yungg