Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

MILLIE - WOKE UP IN CIRCUS

ciamek

Rekomendowane odpowiedzi

**Po bardzo długiej nieobecności na kanał MILLIE wleciał track utytułowany /obudzony w cyrku/. Cały utwór kompletnie odbiega od stylu twórczości MILLIE. Wiele wersów skierowanych jest bezpośrednio do słuchacza; co może zwiastować jedynie na to, że apostrofy kierowane do Daevion Epps oraz Mayhem Percy, zespoiłu LIBIDUO ( @1999 Wildfire @Pluto ). Wywołany do tablicy raper tak szybko jak wyrzucili wersy (po raz kolejny z resztą) tak samo szybko odpowiedział na zaczepiające jego osobe wersy.  Zaskoczeniem dla widowni moze byc to, że po raz pierwszy w karierze chłopaka został wyrzucony oficjalny diss. Odwołując się do wersów; "Znam czarnucha w szczęśliwym związku a dymał Kulture" Millie przyznał się do /zarzutów/ o ile były one w ogóle skierowane do niego.**

TEKST:

Spoiler

[Chorus]
Znów track, chwile mnie nie było, wbijam. (wbijam)
Maluchy chcą zjadać; MILLIE zabijać. (zabijać)
Słaby score, jak na takich graczy - zwijać.
Miałem spać, a ten punch, znowu mnie rozbudził, cya.
Znowu wbity w tekst; dla mnie to jest tylko chwila,
Bo ten wers - to nie kęs, nawet nie rozkminiam.
Chwytaj mic'; mogę przyjąć punchy kilka.
Ja Maignan, nie porównuj się do Ibra. ---> najprawdopodobniej chodzi tutaj o Mike Maignan (bramkarza) oraz Ibrahimovic (napastnika), którzy mogliby grać do jednej bramki, lecz ich losy się podzieliły.

[Verse]
Ja bronię mojego - aż tak bardzo jestem wczuty,
Znowu MILLIE w tekście; kiedy czas by dla was ruszyć?
Chcesz to grać; to zakoduj moje wszystkie ruchy,
Fendi mam na zębach; śmieje się z was, bo jak duchy, ---> KLIK!
Zanim grałem rap; miałem pomysł na ciuchy,
Na szczęście, już nie mam i mogę was zjeść,
Przewijasz o Kulture, mały ziomku durny,
Jak bardzo ją chciałeś; to mogłeś hitnąć w DM,

Pierdolisz ten przemysł; to czemu masz checka?
Zajadasz z mym ziomkiem; to jak to jest, dzieciak? --> odwołanie do poprzednich wersów LILMA, który napomina w response-disstrack o jedzeniu w knajpie przy obecności Bailee Cantrell.
Nie tykaj mej ksywy; bo tylko ją zwieńczasz,
Jak byłem na wyspie; to ćpałeś syf z tyłka. 

Czuje się jak rybka, a zajadam tran ---> Ryba to określenie nieaktywnego gracza, natomiast zajadanie trenu to wyżeranie konkurencji aktywnie działającego zespołu (rekinów).
Ty jak dorsz, bo wpierdalasz crack,
Widzę, że czekasz aż wejdzie TIME TO SHINE,
Tylko po to by wiedzieć, czy będziesz na track,  ---> bardzo długo zapowiadany i ciągnący się album zrzesza artystów i tworzą wspólny utwór, na koncercie libiduo MILLIE zostaje wyciszony.

Byłem jak głupek; to nie był mój PRIME,
Musiałem odetchnąć, przerwałeś mój stan,
Przemysł to thot',
LIBIDO mam high,
Rucham tą scenę, też skoczę na HYPE, ---> odwołanie do wcześniejszych ruchów całego underground który z dnia na dzień podłapał movement Leopold Quinn Jr. 

Jak chcesz tutaj zagrać, to hippity-hop, ---> nawiązanie do hippity-hop verb, ubiera Daeviona Eppsa w króliczka, gdy MILLIE określa się /prey'em/
Zamieniam te role; wskakuj do nory - po prostu wiej,
MILLIE jak prey,
MILLIE w tej grze,
Powiedziałem wszystko; DeeDee - napisz swój tekst ---> nawiązuje do tego, że teksty Daevionowi pisze Mayhem Percy.

[Chorus]
Znów track, chwile mnie nie było, wbijam. (wbijam)
Maluchy chcą zjadać; MILLIE zabijać. (zabijać)
Słaby score, jak na takich graczy - zwijać.
Miałem spać, a ten punch, znowu mnie rozbudził, cya.
Znowu wbity w tekst; dla mnie to jest tylko chwila,
Bo ten wers - to nie kęs, nawet nie rozkminiam.
Chwytaj mic'; mogę przyjąć punchy kilka.
Ja Maignan, nie porównuj się do Ibra. ---> najprawdopodobniej chodzi tutaj o Mike Maignan (bramkarza) oraz Ibrahimovic (napastnika), którzy grali mogliby grać do jednej bramki, lecz ich losy się podzieliły.

Edytowane przez ciamek