Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Musa Kebap [Project IC]

VDX

Rekomendowane odpowiedzi

acW0vul.png

Musa Kebap - restauracja turecka założona przez Musa Albayrak, tureckiego legalnego imigranta pochodzącego ze Stambułu. Musa odziedziczył talent do gotowania po ojcu, który miał własną turecką restaurację na obrzeżach miasta. Niestety z biegiem lat restauracja zaczęła tracić klientów przez lokalną konkurencję. Jego ojciec zaczął popadać w długi a w późniejszym czasie rozchorował się i zmarł. Musa gdy tylko ukończył szkołę zaczął pomagać matce spłacać pożyczki ojca jeżdżąc jaki kierowca taksówki. Minęły prawie dwie dekady gdy Musa spłacił długi ojca i zaczął zarabiać w pełni na siebie. Chciał otworzyć swoją restaurację, ale bał się, że podobny los może go spotkać tak jak jego ojca. Stwierdził, że w swojej ojczyźnie będzie mu bardzo ciężko, ale dzięki jego siostrzenicy z którą stale miał kontakt, dał się namówić na spróbowanie słynnego amerykańskiego snu. Stwierdził, że w USA może mu być łatwiej otworzyć turecką restaurację, niż w Turcji, gdzie w każdym mieście lub miasteczku na rogu stoi podobny lokal.  Za odłożone pieniądze wykupił najtańszy bilet do Los Santos w którym mieszkała jego siostrzenica, pożegnał się z matką i wyleciał do stanów. Będąc na miejscu zdał sobie sprawę, że brakuję jeszcze sporo do założenia własnego biznesu i wyrobił sobie licencję taksówkarza i zaczął ponownie jeździć taryfą. Po pewnym czasie zebrał potrzebne pieniądze i wynajął lokal stojący w centrum miasta.

PnKOt6Q.png

OOC:

Tworzę to miejsce pod klimatyczną gierkę dla innych graczy oraz i siebie. Miejsce to będzie przesiąknięte tureckim klimatem i muzyką. Wewnątrz będzie można się poczuć w jak prawdziwej tureckiej restauracji. 

Na początek będę sam prowadził restaurację jeśli po jakimś czasie będę potrzebował pomocy utworzę oferty pracy przez social-media IC i również też tam będę informował o różnych promocjach i eventach, które mam tworzyć w przyszłości by zachęcić innych do gry. Gra będzie tworzona na najwyższym poziomie tj. nie będzie grania w stylu: "wszedł na kuchnie, zrobił kebab, wrócił i podał klientowi", więc osoby które będą chciały grać pracowników muszą mieć jakieś dobre pojęcie RP i dla nich również będzie atrakcyjny system premii, a z czasem różne wypady służbowo-wypoczynkowe. 

MIEJSCE: 

GZQc2lK.png

Ten budynek spodobał mi się najbardziej wizualnie. Wiem, że obok jest marker do tz. drive'a, ale może on tam być dalej - jeśli chodzi o moją opinie to nie przeszkadza mi to kompletnie. Może w przyszłości uda się to jakoś połączyć z restauracją jak tylko będzie taka możliwość. 

Podsumowując... Chcę stworzyć nowe i oryginalne miejsce z klimatem restauracji tureckiej dla innych graczy. Gdzie będą mogli nie tylko przyjść i coś zjeść, ale pogadać i pośmiać się. Mam dużo pomysłów na rozgrywkę dla siebie i innych graczy. Project ten nie skupia się na dojeniu kasy, a na zwykłej gierce z porządnym klimatem. Pozdrawiam.

Nazwa biznesu/Projektu IC: Musa Kebap
Postać lidera:  Musa Albayrak
UID postaci lidera z panelu gracza: 54816
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/a/1-37nEW9I
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Gastro
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a

Edytowane przez Viadomix

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin