Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[KRADZIEŻ, 11.10.2024] MAIBATSU SUNRISE R

Aishaak

Rekomendowane odpowiedzi

**Noc, 11.10.2024, kradzież Maibatsu Sunrise R spod hotelu na Mission Row, około godziny 2:20.**

mapka.png.f44c43bd14f4a9a7ab339aaa0978fe1f.pngDochodziła godzina 2:15, kiedy postać ubrana cała na czarno opuściła hotelowy pokój. Na twarzy miała ciasno owiniętą chustę, która zasłaniała niemal wszystko, pozostawiając jedynie wąską szczelinę na oczy. Starała się nie zwracać na siebie uwagi, choć jej sposób poruszania się i ogólne zachowanie wzbudzały podejrzenia z uwagi na ciągłe rozglądanie się wokół w napięciu oraz pisanie wiadomości na telefonie, połączone z zerkiwaniem w stronę – całkiem eleganckiego – Maibatsu Sunrise R, który został zaparkowany na parkingu tuż obok hotelu. Kobieta przez krótki moment stała obok pojazdu, sprawdzając, czy nikt jej nie obserwuje. Po chwili dołączył do niej inny zamaskowany osobnik – wyraźnie wyższy. Mężczyzna miał na sobie podobny strój: czarne spodnie i ciemną bluzę z kapturem, a na głowie kask. Kiedy dziewczynie wydało się, że teren jest czysty, a ruch na drodze zmalał, przystąpiła do szybkiego i precyzyjnego działania. O tej porze nocy niewiele osób miało powód, by spacerować w pobliżu motelu. Zamaskowana dziewczyna posługiwała się niewielkim narzędziem, którym otworzyła zamek w drzwiach pojazdu. Uchyliła drzwi i wślizgnęła się do środka, podczas gdy jej towarzysz rozglądał się wokół, gotowy do natychmiastowej reakcji w razie problemów. Mimo że Maibatsu Sunrise R miał zainstalowane systemy zabezpieczeń, doświadczenie dziewczyny pozwoliło je obejść w zaledwie kilka chwil. Para skierowała się na pobliską autostradę, wtopiła się w ruch drogowy, aby nie przyciągnąć uwagi. Kobieta za kółkiem nieszczególnie unikała monitoringu, nie schylała się, ani nic. Kradzież pojazdu była spontanicznie zaplanowana – miała być szybka, cicha i bez zbędnego ryzyka.

OOC: Z uwagi na to, że rzadko odpowiadam na forum i ogólnie na nie zaglądam od święta, dodam od razu narracyjnych świadków, którzy pomogliby w śledztwie i mogli nakierować must-winów z LEA na odpowiedni trop, by schwytać złodziejaszków lub też nie (o ile kradzież pojazdu została zgłoszona przez właściciela pojazdu w świecie gry). Nie widzę sensu, żeby grać narracyjnie co było chwilę przed całym zajściem i rozpisywać po nickach postaci, kto za tym stoi, bo wszystkie podpowiedzi będą zamieszczone poniżej w narracjach, gdyby gracze LEA postanowili coś grać w tym kierunku to dam im solidniejszy trop.

**ZEZNANIA PRACOWNIKÓW MOTELU, KTÓRZY MOGLI BYĆ POTENCJALNYMI ŚWIADKAMI.**

**W trakcie przesłuchań, kilka dni po zdarzeniu, jeśli śledczy zwrócili się do personelu motelu, to mogli uzyskać kilka cennych bądź też nie informacji. Jednym z pierwszych pracowników, który został przesłuchany, był nocny recepcjonista, który pamiętał sytuację z danej nocy:**

Świadek nr 1 - RECEPCJONISTA 1 SCHODZĄCY ZE ZMIANY.

„To był spokojny, ale nudny wieczór, dzień jak co dzień. Zwróciłem uwagę na dwójkę osób, które wpadły do motelu i od razu bez żadnego przywitania skierowały się do swojego pokoju. Hmm, odniosłem wrażenie, że kobieta nie do końca pasuje do reszty gości. Była dość elegancko ubrana, nie jak większość osób, które zatrzymują się tu na krótki nocleg w drodze gdzieś dalej. Oni się nawet nie zameldowali, poszli do pokoju i tyle ich widziano. Akurat kończyłem zmianę i miał wchodzić mój kolega.”

**Z zeznań pierwszego świadka (recepcjonisty, który odbywał swoją nocną zmianę) niewiele można było się dowiedzieć, nie podał konkretnych i przydatnych informacji.**

Świadek nr 2 - POKOJÓWKA.

„W pokoju panował delikatny bałagan, otóż, kiedy weszłam posprzątać, na łóżku były niedbale porozrzucana ubrania, choć reszta części pokoju wyglądała schludnie i niemal na nienaruszony. Jakby ktoś się tam zatrzymał, tylko po to, żeby spakować swoje rzeczy i się wymeldować, a jednak je zostawił na łóżku. To mnie uderzyło, bo zazwyczaj, kiedy ktoś zatrzymuje się na noc, zostawia ślady – rozsypane rzeczy, papiery, kosmetyki... a tu? Nic, tylko męskie ciuchy.”

**Pokojówka motelowa mogła być kolejnym świadkiem, który mógł coś zauważyć. Rano, podczas codziennych i rutynowych porządków w pokojach, w jednym z nich, zauważyła coś, co wydawało się jej dziwne:**

Świadek nr 3 - RECEPCJONISTA 2.

„Właściwie podczas nocnej zmiany, na którą wszedłem chwilę po drugiej, zauważyłem tylko jedną nietypową rzecz, a mianowicie widziałem mężczyznę, który był ubrany całkowicie na czarno, na głowie miał kask motocyklowy. Kilka minut po nim wyszła też z inna postać, chyba kobieta? Miała zakrytą twarz jakąś czarną chustą, ciemne ubranie na sobie. Nie zdążyłem się im dokładnie przyjrzeć, jednak żadne z nich się nie zameldowało, ani nie wymeldowało. Po prostu przechodzili przez główny hol do wyjścia. Na faceta zwróciłem uwagę, bo pomyślałem, że może to być motocyklista, a z drugiej strony przecież przed motelem nie stał żaden motocykl... dziwne.”

**Recepcjonista zauważył, że z motelu wychodzą w różnych odstępach czasowych podejrzane postacie (były zamaskowane, co samo w sobie wzbudzało podejrzenia, jakby planowały jakieś nielegalne działania)**.

Świadek nr 4 - RANDOM Z OKOLIC MOTELU.

„Spieszyłem się do domu, kiedy zobaczyłem, przed hotelem na Mission Row stał całkiem przyciągający uwagę, taki elegancki SUV. Coś mnie tknęło, bo pojazd wyglądał, jakby ktoś go zostawił na szybko, albo miałem po prostu takie wrażenie. Wtedy myślałem, że może właściciel ma jakiś problem techniczny, ale nie widziałem nikogo w środku ani obok. To było około godziny 1:40, albo może kilkanaście minut przed drugą, nie pamiętam dokładnie.”

**Przypadkowy świadek to osoba podróżująca chodnikiem obok motelu. Tamtej nocy zauważył samochód zaparkowany na poboczu, który wydawał mu się nieco podejrzany, wskazał śledczym dokładne położenie gdzie widział SUV'a:**

**Zeznania świadków z motelu mogą układać się z pozoru w logiczną całość. Mimo, że ŻADNA z osób przesłuchanych NIE widziała bezpośrednio momentu kradzieży, nie wiedziała, kto za tym stoi, to każdy z nich dostarczył drobnych, pozornie nieważnych informacji, które łączą się w jeden obraz:**

YLVIE.png.30aceaf0f2022c06b6ce7f1b1ab046ca.png

ZAMELDOWANIE:  - wygląda na to, że jedno z podejrzanych było już wcześniej zameldowane w motelu, dlatego mieli klucz do pokoju. - i nie, pokój nie należy do osoby odpowiedzialnej za buchnięcie wózka.
ZMIANA UBIORU:  - jeden ze świadków zauważył (pokojóweczka), że pokój był użyty prawdopodobnie tylko do szybkiego przebrania się, co MOŻE (ale nie musi) wskazywać na jakieś planowane działanie.
NIECODZIENNY MĘŻCZYZNA: - jeden z recepcjonistów zauważył mężczyznę, który zachowywał się dosyć nietypowo, ponieważ nosił kask i ciemne ubranie będąc w środku motelu, co sugerowało, że chciał pozostać nierozpoznany. To samo w przypadku laski (działali wspólnie).
AH TEN SUV: - jeden ze świadków spoza motelu zauważył SUV'a, który prawdopodobnie należał do pary, co wskazuje na miejsce, z którego rozpoczęli swoje nielegalne działanie.
MONITORING: niektóre kamery mogły wychwycić zamaskowane persony w środku, które poruszały się skradzionym samochodem. Zdecydowanie pasowały do opisu świadka (Recepcjonista 2).
BRAK RĘKAWICZEK: - dziewczyna w momencie kradzieży pojazdu nie zabezpieczyła swoich dłoni, nie miała na sobie żadnych rękawiczek. Naturalnie zostawiła odciski palców np. na klamce od pokoju, z którego korzystała, by się przebrać.
INNE POSZLAKI: - trudno było ustalić, czy osoba kradnąca pojazd to kobieta, czy bardzo drobny mężczyzna z uwagi na luźne ubrania. Miała jednak odkryte kostki, co pozwoliło zidentyfikować jasną karnację, typową dla osób o europejskim pochodzeniu. Dokładnie taki sam odcień skóry miała blondynka widziana w towarzystwie Albańczyka, którzy weszli do motelu niedługo przed kradzieżą samochodu. Dodatkowo mogą dochodzić zeznania świadków, którzy widzieli przestępstwo na własne oczy, stworzyli rysopis dziewczyny kręcącej się w podejrzany sposób przy motelu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin